JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Raamattuluokkalaiset saivat joululahjan

Uutiset
13.12.2020 10.00

Juttua muokattu:

11.12. 13:08
2020121113080220201213100000
“Oi, jouluntähti pieni, yön kirkkain tähtönen”, lauloivat raamattuluokkalaiset joulujuhlassa Lahdessa.

“Oi, jouluntähti pieni, yön kirkkain tähtönen”, lauloivat raamattuluokkalaiset joulujuhlassa Lahdessa.

Markku Nenonen

“Oi, jouluntähti pieni, yön kirkkain tähtönen”, lauloivat raamattuluokkalaiset joulujuhlassa Lahdessa.

“Oi, jouluntähti pieni, yön kirkkain tähtönen”, lauloivat raamattuluokkalaiset joulujuhlassa Lahdessa.

Markku Nenonen

Päi­vik­ki Määt­tä

Lah­ti

Uu­den di­gi­tek­nii­kan mah­dol­lis­ta­ma­na Lah­den raa­mat­tu­luo­kan opet­ta­jat jär­jes­ti­vät lap­sil­le ja nuo­ril­le etä­jou­lu­juh­lan, jon­ka osal­lis­tu­jat sai­vat py­säh­tyä jou­lun sa­no­man ää­rel­le.

Jou­lu­juh­las­sa lau­loi­vat ja lu­ki­vat jou­lun evan­ke­liu­mia avaa­via teks­te­jä raa­mat­tu­luok­ka­lai­set Mi­nea, Vel­la­mo, Nee­la, Lyy­dia ja Man­di.

– Tu­lin, kos­ka pyy­det­tiin, ja ha­lu­sin ol­la osa tätä ta­pah­tu­maa. Tun­tui hy­väl­tä ol­la tääl­lä, ker­toi Lyy­dia.

Myös Nee­la koki osal­lis­tu­mi­sen tär­ke­äk­si, vaik­ka tyh­jäl­le sa­lil­le lau­la­mi­nen tun­tui­kin hä­nes­tä ou­dol­ta.

Jou­lu on ty­töil­le tär­keä juh­la. Vel­la­mon mie­les­tä jou­lus­sa on tär­kein­tä se, et­tä voi viet­tää ai­kaa lä­heis­ten kans­sa.

– Jou­lu on tosi tun­nel­mal­li­nen juh­la, ja jou­lus­ta tu­lee hyvä mie­li.

Mi­nea muis­tut­taa kaik­kia raa­mat­tu­luok­ka­lai­sia jou­lun tär­key­des­tä ja lä­heis­ten mer­ki­tyk­ses­tä.

– Pi­tä­kää yh­teyt­tä mui­hin us­ko­vai­siin, vaik­ka em­me voi­kaan ko­koon­tua rau­ha­nyh­dis­tyk­sel­lä!

Man­di ha­lu­aa pi­tää esil­lä vies­tit­te­lyn tär­keyt­tä, sil­lä si­ten voi ja­kaa jou­lu­tun­nel­maa.

– Nuo­ret­kin voi­vat iloi­ta sii­tä, et­tä jou­lu­na saa viet­tää ai­kaa lä­heis­ten kans­sa ja rau­hoit­tua.

Raa­mat­tu­luok­ka on nuo­ril­le tär­keä

Raa­mat­tu­luo­kan opet­ta­jien vas­tuu­hen­ki­lö­nä toi­mi­va Sari Käh­kö­nen ker­too, et­tä raa­mat­tu­luok­ka on Lah­des­sa suo­sit­tu toi­min­ta­muo­to. Nor­maa­li­ai­ka­na rau­ha­nyh­dis­tyk­sel­lä ko­koon­tuu per­jan­tai-il­ta­na yli sata las­ta ja nuor­ta. Myös tänä poik­keuk­sel­li­se­na syk­sy­nä raa­mat­tu­luok­kia on pi­det­ty poik­keus­jär­jes­te­lyin.

– Pää­tös­ten ta­ka­na on ol­lut huo­li nuo­ris­ta, et­tä he sai­si­vat edel­leen ta­va­ta ja ko­koon­tua sekä kuul­la ja kes­kus­tel­la lap­sen- ja nuo­ren­ta­jui­ses­ti us­kon asi­ois­ta, Käh­kö­nen ker­too lap­si- ja nuo­ri­so­työn toi­mi­kun­nan lin­jauk­sis­ta.

Raa­mat­tu­luo­kan jou­lu­juh­la on ai­na ol­lut tär­keä. Kai­ke­ni­käi­set ovat sa­maan ai­kaan kool­la, ja raa­mat­tu­luok­ka­lai­set ovat it­se jär­jes­tä­neet oh­jel­maa ta­pah­tu­maan. Tänä vuon­na jär­jes­te­lyis­tä vas­taa­vat raa­mat­tu­luo­kan opet­ta­jat ajat­te­li­vat, et­tä ha­lu­a­vat etä­juh­lan jär­jes­tä­mäl­lä an­taa lap­sil­le ja nuo­ril­le jou­lu­lah­jan.

– Edes­sä on kui­ten­kin pi­dem­pi tau­ko, vaik­ka tam­mi­kuus­sa raa­mat­tu­luo­kat jat­ku­vat ta­val­la tai toi­sel­la, sa­noo Käh­kö­nen.

– Olem­me pit­kin syk­syä va­rau­tu­neet sii­hen, et­tä voi­sim­me tam­mi­kuus­sa jat­kaa tur­val­li­ses­ti. Rau­ha­nyh­dis­tyk­sen pi­hal­la on pi­ha­telt­ta ja aja­tus on, et­tä jo­kai­nen lap­si ja ryh­mä pää­si­si ker­ran kuus­sa raa­mat­tu­luok­kaan rau­ha­nyh­dis­tyk­sel­le ja muu­toin etäyh­tey­den kaut­ta.

Lue li­sää ta­pah­tu­mas­ta en­si vii­kon Päi­vä­mie­hes­tä.