JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Rakkaustarinat ja kapsäkkijutut virkistävät valikoimaa

Uutiset
16.6.2020 6.30

Juttua muokattu:

29.5. 15:36
2020052915362320200616063000

Ju­ha­ni Oja­leh­to

Päi­vä­mies

Ke­sä­seu­ra­ra­dio aloit­taa FM-lä­he­tyk­sen huo­men­na. Oh­jel­ma­pääl­lik­kö Tuo­mas In­ke­roi­nen heit­tää tärp­pi­nä Ke­sä­seu­ra­ra­di­on tar­jon­nas­ta Luot­ta­mus-sar­jan.

Noin 17 tun­tia. Sen ver­ran saa ai­kaa ku­lu­maan, jos kuun­te­lee kaik­ki Ke­sä­seu­ra­ra­di­on vii­me tal­ven ai­ka­na teh­dyt uu­det oh­jel­mat pe­räk­käin.

Tämä ei kui­ten­kaan ole mah­dol­lis­ta, sil­lä oh­jel­ma­pääl­lik­kö Tuo­mas In­ke­roi­nen si­joit­te­lee ne tal­len­tei­den sekä suo­ran lä­he­tyk­sen lo­maan.

Seu­ra­pu­hei­den ja ajan­koh­tai­soh­jel­mien li­säk­si ra­di­on ajo­lis­tal­la on ti­laa vie­lä ää­ni­kir­joil­le, vie­ras­kie­li­sil­le oh­jel­mil­le, juon­ta­jien pu­heel­le sekä kuu­li­joi­den ai­na ko­vas­ti toi­vo­mal­le mu­sii­kil­le.

17 tun­tia oh­jel­maa si­säl­tää noin sata it­se­näis­tä oh­jel­maa tai oh­jel­ma­sar­jan osaa.

– Eka­na (ko­ko­nai­suu­des­ta) tu­lee mie­leen Luot­ta­mus-sar­ja, Tuo­mas In­ke­roi­nen mai­nit­see.

Luot­ta­mus Ju­ma­laan on yk­si mo­nis­ta oh­jel­ma­sar­jois­ta, joi­ta toi­mit­ta­jat ja edi­toi­jat ovat val­mis­tel­leet pit­kin vuot­ta. Ni­men­sä mu­kai­ses­ti se ker­too elä­män­ti­lan­teis­ta, jois­sa Ju­ma­laan luot­ta­mi­nen on nä­ky­nyt.

– Sii­nä on sem­moi­sia ly­hyi­tä ta­ri­noi­ta, elä­män­ma­kui­sia jut­tu­ja. Kaik­ki niis­tä ei­vät ole elä­män suu­ria krii­se­jä, mut­ta täl­lai­set ta­ri­nat jää­vät her­kem­min mie­leen kuin vaik­ka­pa te­o­lo­gi­set oh­jel­mat, In­ke­roi­nen pe­rus­te­lee.

Laa­jas­ta oh­jel­mis­tos­ta voi­si poi­mia pal­jon esi­merk­ke­jä.

Kol­mi­o­sai­nen rak­kaus­ta­ri­na­sar­ja me­nee lä­hel­le eri-ikäis­ten pa­rien suh­tei­ta.

Uu­si oh­jel­ma­for­maat­ti on Kap­säk­ki­ju­tut, jota teh­dään sar­ja­muo­toi­ses­ti nuo­ret te­ke­vät nuo­ril­le -pe­ri­aat­teel­la. Nuor­te­noh­jel­mia on teh­ty tänä vuon­na kol­mi­sen­kym­men­tä.

Ar­vo­mur­ros­ta ja ny­ky­a­jan ihan­tei­ta kä­sit­te­le­vät laa­jas­ti niil­le ni­mi­koi­dut oh­jel­ma­sar­jat.

Kun kes­ki­ko­koi­nen kau­pun­ki jää ra­ken­ta­mat­ta ei­kä 80’000 ih­mis­tä ko­koon­nu yh­teen, mis­tä tie­do­tus­tar­peet ja uu­ti­set sit­ten tu­le­vat?

Tätä ovat päh­käil­leet Ke­sä­seu­ra­ra­dio ja seu­ra­toi­mi­tus, jot­ka vas­taa­vat Su­vi­seu­ro­jen ajan­koh­tais­tie­do­tuk­ses­ta.

Vi­rus­pan­de­mi­an vie­tyä Su­vi­seu­rat ko­tei­hin ja verk­koi­hin seu­ra­toi­mi­tuk­sen lip­pu­lai­va Ajan­koh­tais­kat­saus on lai­tet­tu vuo­dek­si tau­ol­le. Sitä paik­kaa­maan ovat tul­leet sa­na­pa­reis­ta ni­men­sä saa­neet Hy­vät ja iloi­set uu­ti­set sekä Muis­tot ja sat­tu­muk­set. Näi­hin Ke­sä­seu­ra­ra­dio odot­taa si­säl­töä kuu­li­joil­ta, jot­ka voi­vat ker­toa kuu­lu­mi­sis­taan ja muis­tois­taan Ke­sä­seu­ra­ra­di­on ja Päi­vä­mie­hen so­me­ka­na­vil­la.

Nor­maa­lis­ti seu­ra­toi­mi­tuk­sen teh­tä­vä on huo­leh­tia seu­ro­jen su­ju­vuu­des­ta ja seu­ra­sa­no­man vä­lit­tä­mi­ses­tä lä­hin­nä so­si­aa­li­ses­sa me­di­as­sa.

Ke­sä­seu­ra­ra­dio aloit­taa FM-lä­he­tyk­sen 17.6.2020, kat­so oh­jel­ma-ai­ka­tau­lu tääl­tä.

18.4.2024

Vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani. Ps. 23:4

Viikon kysymys