JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Rautiosaaren uudistuneessa leirikeskuksessa virkistymässä

Päivämies-verkkolehti
Uutiset
27.9.2018 6.05

Juttua muokattu:

31.12. 09:28
2019123109282320180927060500

Muun mu­as­sa ter­veys­lii­kun­taa, le­poa ja yh­des­sä­o­loa oli oh­jel­mas­sa SRK:n lei­ri­kes­kus­ten hen­ki­lö­kun­nan pe­rin­tei­sel­lä lei­ril­lä, jota vie­tet­tiin Rau­ti­o­saa­ren lei­ri­kes­kuk­ses­sa 21.–23. syys­kuu­ta. Lei­ri­kes­kus­ta on vas­ta re­mon­toi­tu, ja ti­lat tar­jo­si­vat hy­vät puit­teet vii­kon­lo­pul­le.

Osal­lis­tu­jia oli Han­ka­sal­men, Kal­li­on, Mai­tois­ten, Rau­ti­o­saa­ren ja Sii­ka­tör­män lei­ri­kes­kus­ten tu­ki­a­lu­eil­ta. Mu­ka­na oli niin van­ho­ja kuin uu­si­a­kin työn­te­ki­jöi­tä. Ja mikä pa­ras­ta, myös mei­dät puo­li­sot oli kut­sut­tu mu­kaan.

Lei­ri al­koi per­jan­tai­na päi­väl­li­sel­lä. Oma­lei­mais­ta oli, et­tä lä­hes kaik­ki lei­ri­läi­set saa­pui­vat pai­kal­le yh­teis­kyy­dil­lä lin­ja-au­tol­la.

Jou­ni Hin­tik­ka ker­toi meil­le SRK:n per­he­työn uu­sis­ta nä­ky­mis­tä. Ai­hee­seen sy­ven­nyt­tiin vie­lä li­sää lau­an­tai­na puo­li­soi­den ryh­mäs­sä.

Lii­kun­ta te­kee hy­vää

Lau­an­tain oh­jel­maan si­säl­tyi muun mu­as­sa kuu­lu­mis­ten vaih­toa työ­a­loit­tain, Sa­mu­li Kor­te­nie­men pi­tä­mä alus­tus sekä Tuu­la Trö­gin pu­heen­vuo­ro, joka an­toi työ­ka­lu­ja jak­sa­mi­seen ja kan­nus­ti ter­veys­lii­kun­taan. Pää­sim­me heti sa­nois­ta te­koi­hin, kun teim­me mo­nen­lai­sia ve­nyt­te­ly- ja vet­reyt­tä­mis­liik­kei­tä Tuu­lan oh­jaa­ma­na lu­en­non ai­ka­na.

Lu­en­to an­toi tie­toa lii­kun­nan hy­vää te­ke­väs­tä vai­ku­tuk­ses­ta ja is­tu­mi­sen ai­heut­ta­mis­ta on­gel­mis­ta ve­ren­kier­to­jär­jes­tel­määm­me. Jat­kos­sa var­mas­ti kaik­ki muis­tam­me ham­pai­ta har­ja­tes­sam­me seis­tä yh­del­lä ja­lal­la tai kyyk­ky­a­sen­nos­sa – kuu­lim­me, et­tä nämä har­joi­tuk­set vah­vis­ta­vat li­has­kun­toa ja ta­sa­pai­noa.

Lau­an­tain oh­jel­ma päät­tyi toi­ve­lau­lu­tuo­ki­oon ja tie­to­kil­pai­luun, jon­ka ai­hee­na oli­vat rau­ha­nyh­dis­tys­ten lo­got.

Vir­kis­tä­vä lei­ri

Sun­nun­tai­aa­muun saim­me he­rä­tä kuu­laas­sa syys­sääs­sä, joka tääl­lä La­pis­sa oli jo rus­kan kau­nis­ta­ma. Lei­ri­oh­jaa­jam­me As­ko Syr­jä­lä piti raa­mat­tu­tun­nin, joka kä­sit­te­li Raa­ma­tun ajan työ­mie­hiä – sitä, kuin­ka he ai­koi­naan vei­vät eteen­päin Ju­ma­lan val­ta­kun­nan sa­no­maa.

Lei­rin lo­puk­si saim­me vie­lä ku­kin ker­toa ja kuul­la tois­tem­me ko­ke­muk­sia lei­ril­tä. Lep­poi­san ju­tus­te­lun lo­mas­sa ja­e­tut kuu­lu­mi­set omis­ta työ­ti­lan­teis­ta oli­vat an­ta­neet nä­kö­kul­mia työ­hön. Yh­des­sä­o­lo oli vir­kis­tä­nyt. Kes­kus­te­lus­sa tuli esil­le kii­tol­li­suus Tai­vaan Isäl­le yh­tei­ses­tä lei­ris­tä ja sii­tä, et­tä saam­me ol­la mu­ka­na kris­til­li­syy­tem­me työs­sä ku­kin omil­la lah­joil­lam­me.

Teks­ti ja ku­vat: Soi­le Rii­ko­la

20.4.2024

Jeesus sanoo: ”Minä olen portti. Se, joka tulee sisään minun kauttani, pelastuu. Hän voi vapaasti tulla ja mennä, ja hän löytää laitumen.” Joh. 10:9

Viikon kysymys