JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Rautiosaari kutsuu leirille

Martikainen Päivi
Uutiset
19.11.2018 6.59

Juttua muokattu:

8.3. 22:29
2020030822295420181119065900

Rau­ti­o­saa­ren lei­ri­kes­kus La­pin por­til­la on pes­syt kas­von­sa. SRK:n omis­ta­mas­sa lei­ri­kes­kuk­ses­sa val­mis­tui vii­me vuon­na mit­ta­va re­mont­ti.

Lei­ri­kes­kuk­sen ik­ku­nat ja ää­nen­tois­to­jär­jes­tel­mä uu­sit­tiin, kaik­ki ma­joi­tus­ti­lat pin­ta­re­mon­toi­tiin, suih­kut ja ves­sat uu­sit­tiin ja sän­gyt vaih­det­tiin. Li­säk­si ri­vi­ta­lo sai uu­det il­mas­toin­ti­lait­teet.

Uu­det ti­lat ovat ajan­mu­kai­set ja pa­lau­te lei­ri­läi­sil­tä on ol­lut hy­vää. Uu­dis­tu­nees­sa lei­ri­kes­kuk­ses­sa on kiin­ni­tet­ty huo­mi­o­ta myös viih­tyi­syy­teen: sin­ne on il­mes­ty­nyt tau­lu­ja, kuk­kia, lii­no­ja, lyh­ty­jä ja kut­su­via soh­va­ryh­miä mat­toi­neen.

Lei­ri­kes­kus mu­kau­tuu mo­neen käyt­töön

Rau­ti­o­saa­ri on ny­ky­ään koko Poh­jois-Suo­men lei­ri­kes­kus, ja sen si­jain­ti La­pin por­til­la on kes­kei­nen. Taus­tal­la on Kuu­sa­mon lei­ri­kes­kuk­sen myyn­ti ja lei­ri­kes­kus­ten tu­ki­a­lu­ei­den yh­dis­ty­mi­nen vuo­den 2014 alus­ta.

Tu­le­vai­suus näyt­tää va­loi­sal­ta. En­si ke­säl­le on lu­vas­sa yli­mää­räi­nen erä­rip­pi­lei­ri, kos­ka se on ol­lut niin suo­sit­tu, et­tei kak­si enää riit­tä­nyt. Avi­o­puo­li­so­lei­rit­kin on saa­tu pyö­ri­mään.

Lei­ri­kes­kuk­sel­la on mo­nen­lai­sia käyt­tö­ta­po­ja: myös rau­ha­nyh­dis­tyk­set voi­vat jär­jes­tää siel­lä päi­vä­lei­re­jä. Va­paa­vii­kon­lop­pu­na vaik­ka­pa las­ket­te­lu­po­ru­kat voi­vat lai­na­ta ti­lo­ja. Ti­lo­ja voi vuok­ra­ta juh­liin.

MIK­SI RAU­TI­O­SAA­REEN?

•Luon­non­kau­nis, rau­hal­li­nen paik­ka

◦Voi bon­ga­ta po­ro­ja ja met­so­ja

•SRK:n lei­ri­kes­kus­ten ai­noa sa­vu­sau­na löy­tyy tääl­tä

◦Myös ul­ko­sau­na ja uin­ti­mah­dol­li­suus

•Kota, jo­hon mah­tuu 40 ih­mis­tä

•Maan­kuu­lu kaa­mos­lei­ri, jon­ne ih­mi­set tu­le­vat ai­na uu­des­taan

FAK­TAA

•Vih­ki­äi­set vuon­na 1984

◦Ra­ken­nus­puut Mau­ri-myrs­kyn jäl­jil­tä

•Ma­joi­tus­ti­lo­ja pää­ra­ken­nuk­sen ylä­ker­ras­sa sekä ri­vi­ta­los­sa

•Pe­rus­kor­jaus val­mis­tui vuon­na 2018

◦Ik­ku­nat uu­sit­tu

◦Ma­joi­tus­ti­lo­jen pin­nat, suih­kut, ves­sat, sän­gyt uu­sit­tu

◦Ri­vi­ta­los­sa eril­li­set il­man­vaih­to­ko­neet

•Pe­ti­paik­ko­ja 70

•Vuok­ra­lai­se­na Rau­ti­o­saa­ren Rau­ha­nyh­dis­tys

Voit il­moit­tau­tua lei­ril­le tääl­tä.

PäiviMartikainen
25.4.2024

Jeesus sanoo: ”Minä näen teidät vielä uudelleen, ja silloin teidän sydämenne täyttää ilo, jota ei kukaan voi teiltä riistää.” Joh. 16:22

Viikon kysymys