JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Resurssipankilla riittää nyt kysyntää

Uutiset
10.6.2020 12.00

Juttua muokattu:

10.6. 15:14
2020061015144020200610120000

Päi­vä­mies

Poik­keu­sai­ka­na tau­ol­la ol­lut Re­surs­si­pank­ki käyn­nis­ti taas pal­ve­lun­sa.

Suo­men Rau­ha­nyh­dis­tys­ten Kes­ku­syh­dis­tyk­sen (SRK) Re­surs­si­pan­kin käyn­nis­tä­mi­ses­tä ko­ro­na­pan­de­mi­an hel­lit­tä­es­sä on tul­lut usei­ta ky­se­lyi­tä. Nyt toi­min­ta on jäl­leen pää­tet­ty käyn­nis­tää.

– Ti­la­päi­ses­sä las­ten­hoi­dos­sa per­he käyt­tää omaa har­kin­taan­sa, ha­lu­aa­ko pyy­tää las­ten­hoi­ta­jaa ko­tiin vai ei. Ris­ki­ryh­mä­läi­siä ke­ho­te­taan edel­leen pi­dät­täy­ty­mään las­ten­hoi­to­työs­tä, oh­jeis­taa per­he- ja di­a­ko­ni­a­työn asi­an­tun­ti­ja Ma­ti­as Mu­ho­la.

Mah­dol­li­suus hen­gäh­dys­het­keen

Re­surs­si­pank­ki on ja­ka­nut va­paa­eh­tois­ten toi­min­nan kaut­ta apua ko­tei­hin rei­lun vuo­den ajan.

– Per­hei­den tu­ke­mi­sel­le on tänä ai­ka­na ai­van eri­tyi­nen tar­ve. Hen­gäh­dys­het­ket ar­jen kes­kel­le ja ta­lou­del­li­nen tuki ovat useis­sa per­heis­sä ol­leet mit­taa­mat­to­man ar­vok­kai­ta, Mu­ho­la ker­too.

– Re­surs­si­pan­kin kaut­ta saa­tu­jen hoi­ta­jien, ja osit­tain iso­van­hem­pien, avul­la pää­sim­me avi­o­puo­li­so­lei­ril­le le­pää­mään ja vir­kis­ty­mään lap­si­per­he­ar­jen kes­kel­tä. Oli help­po ja tur­val­lis­ta läh­teä ja jät­tää lap­set tut­tu­jen nuor­ten hoi­toon, kom­men­toi Re­surs­si­pan­kin pal­ve­lui­ta käyt­tä­nyt hen­ki­lö.

Va­rat ei­vät pysy vauh­dis­sa

Tänä vuon­na Re­surs­si­pan­kin ky­syn­tä on läh­te­nyt sel­ke­ään kas­vuun. Tie­to toi­min­nas­ta on le­vin­nyt, ja eri­tyi­ses­ti ruo­ka-avun tar­ve on kas­va­nut. Per­he- ja di­a­ko­ni­a­toi­mi­kun­nan kaut­ta pank­ki toi­mit­taa ruo­ka­lah­joi­tuk­sia per­hei­siin, jois­sa ta­lou­del­li­nen ti­lan­ne on to­del­la tiuk­ka.

Re­surs­si­pank­ki toi­mii lah­joi­tus­va­roil­la, joi­ta SRK käyt­tää pan­kin kaut­ta työl­lis­tet­ty­jen hen­ki­löi­den palk­ko­jen mak­sa­mi­seen.

Nyt lah­joi­tus­tuo­tot ovat ky­syn­nän kas­va­es­sa jää­neet jäl­keen.

– Jot­ta toi­min­ta voi edel­leen jat­kua, tar­vi­taan lah­joi­tuk­sia. Pyyn­tö ja ru­kous on, et­tä per­heet, jot­ka tar­vit­se­vat apua, saa­vat sitä myös jat­kos­sa, Mu­ho­la sa­noo.

Apua uu­del­la alu­eel­la

Re­surs­si­pan­kin tar­jo­a­ma tuki on eri­tyi­sen tär­keä mah­dol­li­suus per­heil­le, jot­ka ovat muut­ta­neet uu­del­le paik­ka­kun­nal­le tai per­heil­le, joil­la ei ole lä­heis­ten tu­kea saa­ta­vil­la.

– Muu­tim­me uu­del­le paik­ka­kun­nal­le, jos­ta em­me tun­te­neet ke­tään. Lä­him­mät su­ku­lai­set asui­vat 250 ki­lo­met­rin pääs­sä. Saim­me Re­surs­si­pan­kis­ta ja ko­ti­sii­o­nis­ta kor­vaa­ma­ton­ta las­ten­hoi­to­a­pua. Hoi­ta­jat tu­li­vat no­pe­as­ti myös lap­sil­le tär­keik­si, ja ko­ke­mus lä­hen­si mei­tä toi­siin us­ko­vai­siin en­nes­tään, ker­too toi­nen Re­surs­si­pan­kin asi­a­kas.

Fak­ta: Re­surs­si­pank­ki

- Säh­köi­nen jär­jes­tel­mä, joka ko­ko­aa SRK:n ja rau­ha­nyh­dis­tys­ten va­paa­eh­tois­työ­hön käy­tet­tä­vis­sä ole­via hen­ki­löi­tä.

- Toi­min­taan voi il­moit­tau­tua osoit­tees­sa re­surs­si­pank­ki.fi.

- Suu­rim­mas­sa osas­sa rau­ha­nyh­dis­tyk­siä on Re­surs­si­pan­kin vas­tuu­hen­ki­lö, jol­le per­heet osoit­ta­vat las­ten­hoi­to­pyyn­tön­sä.

- Re­surs­si­pank­kiin il­moit­tau­tu­nei­ta va­paa­eh­toi­sia on jo yli tu­hat.

29.3.2024

Jeesus huusi kovalla äänellä: ”Isä, sinun käsiisi minä uskon henkeni.” Tämän sanottuaan hän henkäisi viimeisen kerran. Luuk. 23:46

Viikon kysymys