JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Seurakunnat ovat mukana valtakunnallisessa Leikkipäivä-tapahtumassa

Päivämies-verkkolehti
Uutiset
4.5.2019 6.15

Juttua muokattu:

23.12. 02:44
2019122302443420190504061500

Man­ner­hei­min Las­ten­suo­je­lu­lii­ton koor­di­noi­man Leik­ki­päi­vä-ta­pah­tu­man puit­teis­sa juh­li­taan leik­kiä ko­ko­nai­nen viik­ko, 6.–12. tou­ko­kuu­ta.

Myös seu­ra­kun­nat jär­jes­tä­vät ti­lois­saan lei­kil­li­siä ta­pah­tu­mia. Esi­mer­kik­si Tu­run tuo­mi­o­kir­kos­sa eri puo­lil­le kirk­koa ra­ken­tu­vat leik­ki­pis­teet tar­jo­a­vat mu­ka­vaa te­ke­mis­tä kai­ken ikäi­sil­le lap­sil­le.

Kir­kos­sa voi et­siä pii­lou­tu­nei­ta hii­riä Por­mes­ta­rin kuo­ris­sa tai leik­kiä ris­ti­äi­siä las­ten alt­ta­ri­kaa­pil­la. Kir­jain­jump­paa voi ko­keil­la ul­ko­na Mi­ka­el Ag­ri­co­lan pat­saal­la tai sa­tu­tuo­ki­oon voi rau­hoit­tua Kaa­ri­na Mau­nun­tyt­tä­ren kap­pe­lil­la.

Il­ma­jo­en kir­kos­sa puo­les­taan lei­ki­tään yh­des­sä en­ke­lin ja kir­kon­ro­tan kans­sa. Lu­vas­sa on mm. oh­jat­tua ja va­paa­ta leik­kiä, lau­lu­ja, kir­kon sa­lai­sim­piin nurk­kiin tu­tus­tu­mis­ta, temp­pu­ra­ta, juok­sua, tans­sia ja hyp­pi­mis­tä.

Lap­sel­la oi­keus leik­kiin

Lap­sen oi­keuk­sien so­pi­muk­sen mu­kaan lap­sel­la on oi­keus le­poon ja va­paa-ai­kaan, hä­nen ikän­sä mu­kai­seen leik­ki­mi­seen ja vir­kis­tys­toi­min­taan sekä va­paa­seen osal­lis­tu­mi­seen kult­tuu­rie­lä­mään ja tai­tei­siin (31. ar­tik­la). Lap­sen oi­keuk­sien so­pi­mus on ol­lut Suo­mes­sa voi­mas­sa vuo­des­ta 1991.

Lap­sen oi­keuk­sien so­pi­muk­sen li­säk­si Leik­ki­päi­vä-oh­jel­man taus­tal­la on Leik­ki­päi­vä-si­vus­ton mu­kaan Koko Suo­mi leik­kii -han­ke.

Suo­men Kult­tuu­ri­ra­has­to käyn­nis­tä­män ja ra­hoit­ta­man kol­mi­vuo­ti­sen (2014–2016) Koko Suo­mi leik­kii -suur­hank­keen ta­voit­tei­na oli in­nos­taa kai­ke­ni­käi­siä suo­ma­lai­sia leik­ki­mään, ra­ken­taa uu­del­la ta­val­la su­ku­pol­vien yh­teyt­tä sekä yl­lä­pi­tää jul­kis­ta kes­kus­te­lua lei­kin mer­ki­tyk­ses­tä, Leik­ki­päi­vä-si­vus­tol­la ker­ro­taan.

Seu­ra­kun­tien leik­ki­päi­vät ko­ko­a­vat yh­teen alu­een asuk­kai­ta

Leik­ki­päi­vä-ta­pah­tu­maan osal­lis­tu­mal­la seu­ra­kun­nat ha­lu­a­vat koo­ta alu­een asuk­kai­ta ja toi­mi­joi­ta yh­teen, edis­tää päi­vä­ko­tien kans­sa teh­tä­vää yh­teis­työ­tä sekä ins­pi­roi­da mo­nen ikäi­siä ja eri taus­tois­ta tu­le­via yh­tei­sen toi­min­nan ää­rel­le.

Seu­ra­kun­tien leik­ki­ta­pah­tu­mia löy­tää Leik­ki­päi­vän si­vuil­ta esi­mer­kik­si ha­ku­sa­nal­la kir­kos­sa.

Ku­vi­tus­ku­va: San­na Krook / Kir­kon ku­va­pank­ki

29.3.2024

Jeesus huusi kovalla äänellä: ”Isä, sinun käsiisi minä uskon henkeni.” Tämän sanottuaan hän henkäisi viimeisen kerran. Luuk. 23:46

Viikon kysymys