JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Seurakuntavaalien äänestysprosentti vain 15,6

Päivämies-verkkolehti
Uutiset
10.11.2014 9.33

Juttua muokattu:

1.1. 23:48
2020010123481220141110093300

Ei­len jär­jes­tet­ty­jen seu­ra­kun­ta­vaa­lien ää­nes­tysp­ro­sent­ti oli 15,6. Nel­jän vuo­den ta­kai­sis­sa vaa­leis­sa ää­nes­tysp­ro­sent­ti oli 17.

Puo­let va­li­tuis­ta luot­ta­mus­hen­ki­löis­tä on uu­sia, 54 pro­sent­tia on nai­sia. Kuu­si pro­sent­tia va­li­tuis­ta on al­le 30-vuo­ti­ai­ta.

Poi­min­to­ja vaa­li­tu­lok­sis­ta

Sekä he­rä­tys­lii­ke- et­tä puo­lu­e­taus­tat nä­ky­vät vaa­li­tu­lok­sis­sa. Ou­lus­sa ja Ro­va­nie­mel­lä voit­ti Kris­til­lis­ten pe­ru­sar­vo­jen puo­les­ta -lis­ta, joka edus­taa van­hoil­lis­les­ta­di­o­lais­ta he­rä­tys­lii­ket­tä.

Uu­te­na ryh­mit­ty­mä­nä Es­poos­sa voit­ti Yh­des­sä mat­kal­la -lis­ta ja Van­taal­la Sa­nas­ta elä­mään -lis­ta, jot­ka mo­lem­mat miel­le­tään kon­ser­va­tii­vi­sik­si ryh­mik­si.

Hel­sin­gis­sä voit­ta­nut Tul­kaa kaik­ki -lii­ke on kirk­koon uu­dis­tuk­sia aja­va lii­ke. Tul­kaa kaik­ki vah­vis­ti ase­maan­sa mo­nis­sa suu­ris­sa kau­pun­geis­sa.

Pe­rin­tei­set puo­lu­eet eli kes­kus­ta ja ko­koo­mus voit­ti­vat Tam­pe­reel­la, Jy­väs­ky­läs­sä ja Sei­nä­jo­el­la.

ää­nes­tysp­ro­sent­ti nou­si vain La­pun hiip­pa­kun­nas­sa

ää­nes­tä­neis­tä en­nak­koon ää­nes­ti 59,4 pro­sent­tia. Hiip­pa­kun­nis­ta La­pua oli ai­noa, joka kas­vat­ti ää­nes­tysp­ro­sent­ti­aan. Siel­lä ään­tään käyt­ti 23,1 ää­ni­oi­keu­te­tuis­ta. Al­hai­sin pro­sent­ti oli Hel­sin­gin hiip­pa­kun­nas­sa, 10,8.

Suo­men lu­te­ri­lai­sen kir­kon jä­se­niä on noin 75 pro­sent­tia vä­es­tös­tä, eli ää­ni­oi­keus oli 3,3 mil­joo­nal­la suo­ma­lai­sel­la. Seu­ra­kun­tien vaa­li­lau­ta­kun­nat vah­vis­ta­vat ää­nes­tys­tu­lok­set kes­ki­viik­ko­na 12.11.

20.4.2024

Jeesus sanoo: ”Minä olen portti. Se, joka tulee sisään minun kauttani, pelastuu. Hän voi vapaasti tulla ja mennä, ja hän löytää laitumen.” Joh. 10:9

Viikon kysymys