JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Seurat kokoavat saaren asukkaita yhteen

Uutiset
3.12.2021 7.15

Juttua muokattu:

1.12. 13:11
2021120113115920211203071500

Tuo­mas Hän­ni­nen

Gran Ca­na­ria

Gran Ca­na­ri­al­la asu­vil­le jär­jes­te­tään sään­nöl­lis­tä seu­ra­toi­min­taa.

Kes­ki­vii­kon kirk­ko­seu­rat ovat al­ka­mas­sa. Ul­ko-oven pie­les­sä lie­huu il­ta­päi­vä­tuu­les­sa Suo­men lip­pu. Kirk­koon saa­pu­vat koh­taa­vat iloi­si­na toi­si­aan ”Ju­ma­lan ter­ve” -ter­veh­dyk­sel­lä. Ju­ma­lan las­ten koh­taa­mi­nen voi ol­la to­del­la kan­nus­ta­vaa, ja us­kon kaut­ta ko­et­tu per­heyh­teys voi roh­kais­ta us­ko­maan.

Hep­re­a­lais­kir­jeen kir­joit­ta­ja ko­ros­taa seu­ra­kun­nan ko­koon­tu­mi­sen ja tois­tem­me roh­kai­se­mi­sen mer­ki­tys­tä. Ne ai­van kuin kuu­lu­vat yh­teen: ”Me em­me saa lyö­dä lai­min seu­ra­kun­tam­me yh­tei­siä ko­kouk­sia, niin kuin muu­ta­mil­la on ta­pa­na, vaan mei­dän tu­lee roh­kais­ta toi­si­am­me, sitä enem­män mitä lä­hem­pä­nä nä­et­te Her­ran päi­vän ole­van” (Hepr. 10:25).

Seu­ra­toi­min­ta yh­dis­tää

Seu­rat al­ka­vat tu­tul­la Sii­o­nin lau­lul­la. Voi­ma­kas lau­lu kut­suu myö­hem­min saa­pu­nei­ta penk­kei­hin. Muu­ta­ma ka­dul­la kul­ke­va ul­ko­maa­lai­nen tu­lee ih­met­te­le­mään kir­kon ta­ka­o­saan voi­ma­kas­ta vei­suu­ta. Raa­ma­tul­li­nen saar­na­vir­si joh­dat­te­lee kuu­li­jat Ju­ma­lan sa­nan ää­rel­le, ja vuo­roon kut­sut­tu sa­nan­pal­ve­li­ja lu­kee teks­tin. Ju­ma­lan per­he on kool­la, Ju­ma­lan sana ruok­kii ja roh­kai­see. Ju­ma­la pi­tää edel­leen omis­taan huo­len, tääl­lä ja kaik­ki­al­la maa­il­mas­sa.

Gran Ca­na­ri­al­la pi­dem­pään asu­vien elä­ke­läis­ten kes­kuu­des­sa seu­rat on ko­et­tu eri­tyi­sen tär­keik­si. Ne ovat kai­ken yh­des­sä ko­ke­mi­sen, har­ras­ta­mi­sen ja elä­mi­sen pe­rus­ta. Seu­rois­sa ko­et­tu ja elet­ty yh­teen­kuu­lu­vuu­den tun­ne laa­je­nee myös muu­hun yh­des­sä ole­mi­seen ja har­ras­ta­mi­seen. Kaik­ki vie­raal­la maal­la tur­val­li­ses­sa yh­tei­sös­sä yh­des­sä ko­et­tu te­kee elä­mi­sen rik­kaak­si ja viih­tyi­säk­si.

Har­taus­het­ki vuo­ris­tos­sa

Sään­nöl­li­seen seu­ra­toi­min­taan kuu­lu­vat kes­ki­vii­kon kirk­ko­seu­rat ja sun­nun­tai­sin pi­det­tä­vät seu­rat telt­ta­ka­tok­sel­la. Li­säk­si maa­nan­tai­sin to­teut­ta­van vuo­ris­to­ret­ken yh­tey­des­sä pi­de­tään ly­hyt har­taus­het­ki tai pu­heen­vuo­ro.

Sa­nan­pal­ve­li­joi­na pal­ve­le­vat pi­dem­män ai­kaa saa­rel­la asu­neet kuu­si pu­hu­jaa. Myös use­at saa­rel­la ly­hy­em­män ai­kaa lo­mai­le­vat pu­hu­jat ovat voi­neet pal­vel­la saa­rel­la ole­vaa seu­ra­kun­taa. Lah­jo­jen mo­ni­nai­suus on elä­vän kris­til­li­syy­den rik­kaus.

Pi­dem­pään Gran Ca­na­ri­al­la asu­vat pu­hu­jat ko­koon­tu­vat jos­kus yh­des­sä is­tu­maan il­taa ja kes­kus­te­le­maan. Kes­ki­näi­sen luot­ta­muk­sen ja avoi­muu­den vaa­li­mi­nen on tär­ke­ää, jot­ta seu­ra­kun­taa voi pal­vel­la oi­kein ja Ju­ma­lan tah­don mu­kai­ses­ti.

Tal­vi­kau­den 2021–2022 Gran Ca­na­ri­al­la asu­vien seu­rois­ta ja har­ras­te­toi­min­nas­ta löy­dät tie­toa ko­ti­si­vul­ta osoit­tees­sa: seu­rat­ka­na­ri­al­la.com.

Jut­tu on jul­kais­tu 1.12. il­mes­ty­nees­sä Päi­vä­mies-leh­des­sä.

20.4.2024

Jeesus sanoo: ”Minä olen portti. Se, joka tulee sisään minun kauttani, pelastuu. Hän voi vapaasti tulla ja mennä, ja hän löytää laitumen.” Joh. 10:9

Viikon kysymys