JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Seuroihin pääsee ympäri vuoden, ensi kesän Suviseurat Kauhavalla

Uutiset
4.7.2022 12.00

Juttua muokattu:

29.6. 11:30
2022062911301320220704120000

Heli Säk­ki­nen

En­si ke­sän Su­vi­seu­rat on tar­koi­tus jär­jes­tää Kau­ha­val­la. Su­vi­seu­ro­jen li­säk­si rau­ha­nyh­dis­tyk­set jär­jes­tä­vät seu­ro­ja ja mui­ta ta­pah­tu­mia ym­pä­ri vuo­den. Seu­roi­hin ovat kaik­ki ter­ve­tul­lei­ta.

Jos Ju­ma­la suo, Suo­men Rau­ha­nyh­dis­tyk­sen Kes­ku­syh­dis­tyk­sen (SRK) en­si vuo­den Su­vi­seu­rat jär­jes­te­tään Ete­lä-Poh­jan­maal­la, Kau­ha­val­la 30.6.–3.7.2023. Seu­ra­paik­ka­na on Kau­ha­van len­to­kent­tä. Ken­täl­lä on ai­em­min toi­mi­nut len­to­so­ta­kou­lu, joka lak­kau­tet­tiin vuon­na 2014. Kau­ha­va si­jait­see noin 40 ki­lo­met­rin pääs­sä Sei­nä­jo­el­ta, ja siel­lä on noin 15 000 asu­kas­ta.

Kau­ha­van Su­vi­seu­ro­jen jär­jes­te­lyi­den pää­vas­tuu on Sei­nä­jo­en Rau­ha­nyh­dis­tyk­sel­lä. Jär­jes­tä­mi­seen osal­lis­tu­vat myös Ala­jär­ven, Ala­vu­den, Evi­jär­ven, Hal­su­an ja sen ym­pä­ris­tön, Kau­ha­van ja La­pu­an, Kok­ko­lan seu­dun, Lap­pa­jär­ven, Per­hon, Pie­tar­saa­ren, Vaa­san seu­dun, Vim­pe­lin sekä Äh­tä­rin ja sen ym­pä­ris­tön rau­ha­nyh­dis­tyk­set.

Ju­ma­lan sana kut­suu ja vir­voit­taa

Pai­kal­li­set rau­ha­nyh­dis­tyk­set hal­ki Suo­men jär­jes­tä­vät seu­ro­ja ym­pä­ri vuo­den. Seu­roi­hin ovat kaik­ki ter­ve­tul­lei­ta il­man pää­sy­mak­sua. Suu­rem­pia ja pie­nem­piä seu­ra­ta­pah­tu­mia jär­jes­te­tään, jot­ta kut­su Ju­ma­lan val­ta­kun­taan ta­voit­tai­si ih­mi­siä ja jot­ta Ju­ma­lan sana sai­si vir­voit­taa kuu­li­joi­ta ja vah­vis­taa hei­tä us­kos­sa.

Seu­ro­jen oh­jel­ma koos­tuu Su­vi­seu­ro­jen ta­paan pää­a­si­as­sa seu­ra­pu­heis­ta ja yh­des­sä lau­let­ta­vis­ta Sii­o­nin lau­luis­ta ja vir­sis­tä. Toi­si­naan toi­mi­ta­loil­la pi­de­tään myös esi­mer­kik­si seu­ra­kun­ta­päi­viä tai -il­to­ja, jois­sa kes­kus­tel­laan alus­tus­pu­heen­vuo­ron poh­jal­ta. Usein rau­ha­nyh­dis­tys­ten ta­pah­tu­mis­sa on myös kah­vi­vä­li­ai­ka.

Seu­ro­ja myös ra­di­os­sa ja in­ter­ne­tis­sä

Su­vi­seu­ro­jen jäl­keen Jäm­sän, Ra­nu­an ja Reis­jär­ven kris­til­li­set opis­tot jär­jes­tä­vät suu­ret ke­sä­seu­rat opis­to­a­lu­eil­laan lu­kuun ot­ta­mat­ta Jäm­sän seu­ro­ja, jot­ka jär­jes­te­tään Keu­ruun Ison Kir­jan opis­ton alu­eel­la 21.–24.7. Ra­nu­an opis­to­seu­rat pi­de­tään tänä vuon­na 29.–31. hei­nä­kuu­ta ja Reis­jär­ven seu­rat 5.–7. elo­kuu­ta.

Sen li­säk­si, et­tä seu­roi­hin voi osal­lis­tua ke­sä­seu­ra-alu­eil­la ja rau­ha­nyh­dis­tyk­sil­lä, seu­ra­lä­he­tyk­siä voi kuun­nel­la myös ra­di­on ja in­ter­ne­tin kaut­ta. Tänä ke­sä­nä SRK:n Ke­sä­seu­ra­ra­dio lä­het­tää seu­ro­ja ja muu­ta oh­jel­maa su­vi­seu­ra­vii­kon puo­li­vä­lis­tä ai­na 8. elo­kuu­ta saak­ka. Ke­sä­seu­ra­ra­di­on oh­jel­ma ja taa­juu­det löy­ty­vät sen net­ti­si­vuil­ta, ke­sa­seu­ra­ra­dio.fi. Si­vus­tol­ta löy­tyy myös edel­lis­vuo­sien ar­kis­toi­tu­ja lä­he­tyk­siä. Mo­net rau­ha­nyh­dis­tyk­set lä­het­tä­vät seu­ro­ja omien net­ti­si­vu­jen­sa ja Yo­u­Tu­be-ka­na­vien­sa kaut­ta läpi vuo­den.

29.3.2024

Jeesus huusi kovalla äänellä: ”Isä, sinun käsiisi minä uskon henkeni.” Tämän sanottuaan hän henkäisi viimeisen kerran. Luuk. 23:46

Viikon kysymys