JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

​Simossa elvytetään kirkkoseuraperinnettä

Sorjanen Merja
Uutiset
8.7.2014 7.25

Juttua muokattu:

1.1. 23:44
2020010123443820140708072500

Si­mos­sa ha­lu­taan el­vyt­tää vuo­si­kym­men­ten ta­kais­ta kirk­ko­seu­ra­pe­rin­net­tä. Pit­kän tau­on jäl­keen kir­kos­sa jär­jes­tet­tiin ru­non ja su­ven päi­vä­nä 6. hei­nä­kuu­ta seu­rat, joi­hin ko­koon­tui vä­keä ym­pä­ri Suo­men.

Seu­ra­vä­en jou­kos­sa oli pal­jon en­ti­siä si­mo­lai­sia – ja heil­tä aloi­te kirk­ko­seu­ro­jen jär­jes­tä­mi­sek­si oli tul­lut­kin. Kuo­pi­o­lai­nen Pau­li Yli­kärp­pä muis­te­li, kuin­ka hän poi­ka­se­na pää­si äi­din mu­ka­na seu­roi­hin kirk­koon.

– Niis­tä on jää­nyt hy­vät muis­tot. Olem­me jon­kin ai­kaa idä­tel­leet muu­ta­mien kans­sa aja­tus­ta, et­tä jos­ko ke­sä­seu­rat jär­jes­tet­täi­siin jäl­leen kir­kos­sa, Yli­kärp­pä ker­toi.

Hän oli iloi­nen, et­tä tämä toi­ve saa­tiin nyt to­teu­tet­tua.

Seu­ra­päi­vä al­koi mes­sul­la kir­kos­sa. Sen toi­mit­ti Ris­to Ala­kärp­pä. Mui­na pu­hu­ji­na seu­rois­sa oli­vat Heik­ki-Pek­ka Ala­kärp­pä, Ris­to Räi­hä ja Kau­ko Yli­kärp­pä. Seu­ra­pu­heis­sa kuul­tiin muun mu­as­sa, et­tä on tär­keä ko­koon­tua yh­del­le kool­le kuun­te­le­maan Ju­ma­lan sa­naa ja us­koa evan­ke­liu­min ilo­sa­no­ma oma­koh­tai­ses­ti.

Seu­ro­jen vä­li­a­jal­la El­vi Kor­te­nie­mi Ro­va­nie­mel­tä ja si­mo­lai­set Ei­ne ja Pent­ti Ala­kärp­pä muis­te­li­vat vuo­si­kym­men­ten ta­kai­sia Si­mon kir­kos­sa jär­jes­tet­ty­jä ke­sä­seu­ro­ja. Il­mei­ses­ti seu­ro­ja on jär­jes­tet­ty jo ai­na­kin 1950-lu­vul­la.

– Van­han seu­ra­kun­ta­ko­din, Mä­ki­mat­ti­lan, pi­has­sa ol­lees­sa la­dos­sa tar­joil­tiin kah­vi ja ruo­ka. Ruo­ka­na oli ai­na lo­hi­keit­toa ja ries­kaa.

– Ke­sä­seu­ro­jen oh­jel­maan lii­tet­tiin ai­na käyn­ti omais­ten hau­doil­la, he ker­toi­vat.

Kun uu­si seu­ra­kun­ta­kes­kus val­mis­tui 1980-lu­vul­la Si­mon Ase­ma­ky­läl­le, ke­sä­seu­rat jär­jes­tet­tiin sen jäl­keen siel­lä. Kor­te­nie­mi ja Ala­kär­pät ovat kii­tol­li­sia, et­tä Si­mos­ta jo pois­muut­ta­nut nuo­rem­pi su­ku­pol­vi on ol­lut nyt ak­tii­vi­se­na mu­ka­na ke­sä­seu­ro­jen jär­jes­tä­mi­ses­sä ja seu­ra­pai­kan siir­tä­mi­ses­sä ta­kai­sin kirk­koon. Si­mon Rau­ha­nyh­dis­tys on jä­sen­mää­räl­tään hy­vin pie­ni, jo­ten apu on ol­lut tar­peen.

Ku­va­teks­ti:

Ke­sä­seu­rois­sa oli pal­jon en­ti­siä si­mo­lai­sia. Ku­vas­sa El­vi Kor­te­nie­mi (vas.) Ro­va­nie­mel­tä ja Pau­li Yli­kärp­pä (toi­nen oik.) Kuo­pi­os­ta si­mo­lais­ten Ei­ne ja Pent­ti Ala­kär­pän seu­ras­sa.

16.4.2024

Hän virvoittaa minun sieluni, hän ohjaa minua oikeaa tietä nimensä kunnian tähden. Ps. 23:3

Viikon kysymys