JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

SRK:n tyttökuoro valmistelee äänitettä luontolauluista

Kallunki Hanna
Uutiset
23.4.2014 8.34

Juttua muokattu:

8.3. 22:29
2020030822295420140423083400

SRK:n tyt­tö­kuo­rol­la on me­neil­lään ää­ni­tep­ro­jek­ti, jon­ka tee­ma­na on syys- ja tal­vi­ai­hei­set luon­nos­ta ker­to­vat lau­lut. Tar­koi­tus on jul­kais­ta pro­jek­tin poh­jal­ta ää­ni­te en­si vuon­na.

Kuo­ros­sa lau­laa kol­mi­sen­kym­men­tä 9–15-vuo­ti­as­ta tyt­töä, ja sitä joh­taa Ee­va Ho­lap­pa. Ee­va ker­too, et­tä tu­le­van ää­nit­teen oh­jel­mis­ton on va­lit­tu yh­teis­työs­sä SRK:n ää­ni­te­työ­ryh­män kans­sa.

– Oh­jel­mis­tos­sa on tut­tu­ja ja van­ho­ja kou­lu­lau­lu­ja, mut­ta myös vä­hem­män lau­let­tu­ja lau­lu­ja. Ka­ja­van Vesa on teh­nyt lau­lui­hin raik­kai­ta so­vi­tuk­sia ja sä­es­tyk­siä on ri­kas­tet­tu myös soit­ti­mil­la. Lau­lam­me yk­si- ja kak­si­ää­ni­ses­ti. ää­ni­te koos­tuu SRK:n tyt­tö­kuo­ron lau­la­mis­ta lau­luis­ta sekä myös se­ka­kuo­ron tul­kit­se­mis­ta lau­luis­ta.

Ee­van mie­les­tä ää­nit­teen ta­voit­tee­na on tuo­da iloa ja hy­vää miel­tä kai­ken ikäi­sil­le kuu­li­joil­le.

– Ta­voit­tee­na on, et­tä ää­ni­te toi­si iloa ja hy­vää miel­tä kai­ken ikäi­sil­le kuu­li­joil­le. Toi­voi­sin, et­tä lau­luis­ta vä­lit­tyi­si lau­la­mi­sen rie­mu, ja ne myös in­nos­tai­si­vat kuu­li­jaa lau­la­maan mu­ka­na.

Joi­hin­kin ää­nit­teen lau­lui­hin on tar­koi­tus saa­da mu­kaan myös chi­mes-kel­lo­jen eli kä­si­kel­lo­jen soit­toa.

– Ne tuo­vat mu­ka­vaa sä­vyä lau­lu­jen sä­es­tyk­seen, Ee­va poh­tii.

Tyt­tö­kuo­ron lau­luis­ta osa on jo ää­ni­tet­ty, kak­si ää­ni­ty­sil­taa on vie­lä jäl­jel­lä.

– En­sim­mäi­nen ää­ni­ty­sil­ta oli myön­tei­nen ko­ke­mus. Oli hie­noa, kun ty­töt jak­soi­vat ker­ta toi­sen­sa jäl­keen kes­kit­tyä ja in­nos­tua lau­la­mi­ses­ta.

Tämä ää­ni­tep­ro­jek­ti on en­sim­mäi­nen, jota Ee­va (ku­vas­sa oi­ke­al­la) on saa­nut ol­la joh­ta­mas­sa.

– Haas­ta­vin­ta joh­ta­ja­na on hal­li­ta koko pa­let­ti, huo­mi­oi­da lau­la­jat ja soit­ta­jat ja ha­vain­noi­da ko­ko­nai­suut­ta. Täl­lai­ses­sa pro­ses­sis­sa op­pii val­ta­vas­ti mo­nen­lai­sia asi­oi­ta. Pro­jek­tin alus­ta lop­puun vie­mi­nen vaa­tii pit­kä­jän­tei­syt­tä ja suun­ni­tel­mal­li­suut­ta. On ol­lut hie­noa, kun eri inst­ru­ment­tien tai­ta­jat ovat lu­pau­tu­neet mu­si­soi­maan le­vyl­le. Olen saa­nut tär­ke­ää tu­kea ja kan­nus­tus­ta työ­hö­ni, hän kiit­tää.

Ee­va ha­lu­aa kan­nus­taa kuo­ro­lai­sia eteen­päin mu­sii­kin te­ke­mi­sen po­lul­la.

– Olen myös it­se lau­la­nut ai­koi­naan SRK:n tyt­tö­kuo­ros­sa. Sil­loin kuo­roa joh­ti jo edes­men­nyt As­ta Pih­la­ja­nie­mi. Hä­nel­lä oli eri­tyi­nen tai­to roh­kais­ta käyt­tä­mään omia lah­jo­jaan yh­tei­sek­si ilok­si ja opis­ke­le­maan mu­siik­kia. As­tan va­loi­sa muis­to on jää­nyt voi­mak­kaa­na elä­mään mie­lee­ni. Toi­voi­sin, et­tä nyt vuo­rol­la­ni osai­sin vä­lit­tää jo­tain sa­maa, Ee­va poh­tii.

Ku­vat: Juha Ha­ku­li­nen

HannaKallunki
29.3.2024

Jeesus huusi kovalla äänellä: ”Isä, sinun käsiisi minä uskon henkeni.” Tämän sanottuaan hän henkäisi viimeisen kerran. Luuk. 23:46

Viikon kysymys