JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Suviseurat alkavat perjantaina – seuravieraiden on syytä varautua helteisiin

Uutiset
29.6.2022 10.00

Juttua muokattu:

28.6. 18:44
2022062818440420220629100000

Päi­vä­mies

Seu­ra­mat­kal­le val­mis­tau­tu­van on hyvä huo­mi­oi­da au­rin­koi­set olo­suh­teet. Ve­si­pul­loa, pää­hi­net­tä ja au­rin­ko­ras­vaa ei kan­na­ta unoh­taa pak­kaus­lis­tal­ta.

Lo­pen Su­vi­seu­rat al­ka­vat per­jan­tai­na 1. hei­nä­kuu­ta hel­tei­ses­sä sääs­sä. Il­ma­tie­teen lai­tos on an­ta­nut koko lop­pu­vii­kok­si hel­le­va­roi­tuk­sen. Tä­män vuok­si Su­vi­seu­roi­hin tu­li­joi­den on muis­tet­ta­va huo­leh­tia riit­tä­väs­tä juo­mi­ses­ta sekä au­rin­gol­ta suo­jau­tu­mi­ses­ta. Seu­ra­ken­täl­lä on juo­ma­ve­si­pis­tei­tä, jois­ta saa juo­ma­kel­pois­ta vet­tä. Pul­lo­vet­tä on mah­dol­lis­ta os­taa myy­mä­läs­tä, ki­os­kis­ta ja seu­ra­ra­vin­to­las­ta.

Il­ma­tie­teen lai­tok­sen mu­kaan hel­le­aal­to voi ai­heut­taa ris­ki­ryh­mil­le ter­vey­son­gel­mia ja hai­ta­ta myös pe­rus­ter­vei­den toi­min­ta­ky­kyä. Sik­si iän ja pe­rus­sai­rauk­sien puo­les­ta ris­ki­ryh­miin kuu­lu­vien kan­nat­taa­kin vält­tää run­sas­ta olei­lua au­rin­koi­sel­la kes­kus­ken­täl­lä. Pää­hi­net­tä ja au­rin­ko­ras­vaa on hyvä käyt­tää jo­kai­sen seu­ra­vie­raan.

Seu­roi­hin saa­pu­mi­nen

Su­vi­seu­ra-alue avau­tuu seu­ra­vie­rail­le kes­ki­viik­ko­na 29. ke­sä­kuu­ta kel­lo 9. Alu­eet täy­te­tään saa­pu­mis­jär­jes­tyk­ses­sä ei­kä paik­ko­ja voi va­ra­ta etu­kä­teen. Ruuh­kien vält­tä­mi­sek­si pa­ras saa­pu­mi­sai­ka on päi­väl­lä.

Alu­eel­le saa­pu­mi­seen su­vi­seu­ra­or­ga­ni­saa­tio on teh­nyt reit­ti­suo­si­tuk­set, joil­la py­ri­tään vä­hen­tä­mään ruuh­kia ja ta­sa­pai­not­ta­maan alu­een täyt­töä. Seu­ra-alu­eel­le saa­vu­taan Rii­hi­mä­en, Fors­san ja Val­ta­tie 2:n suun­nis­ta. Tar­kem­mat reit­ti­suo­si­tuk­set ja oh­jeet na­vi­gaat­to­riin lai­tet­ta­vaan osoit­tee­seen löy­ty­vät Su­vi­seu­ro­jen verk­ko­si­vuil­ta Saa­pu­mi­nen-osi­os­ta.

Pi­de­tään poh­ja­ve­si­a­lue puh­taa­na

Seu­ra-alue si­jait­see poh­ja­ve­sie­siin­ty­män pääl­lä, min­kä vuok­si seu­ra­vie­rai­ta pyy­de­tään huo­leh­ti­maan sii­tä, et­tei hai­tal­li­sia jät­tei­tä pää­dy maas­toon. As­fal­til­la si­jait­se­vien ma­joi­tu­syk­si­köi­den li­ka­ve­det on ke­rät­tä­vä tal­teen ja toi­mi­tet­ta­va wc-ti­lo­jen yh­tey­des­sä ole­viin um­pi­säi­li­öi­hin.

Wc-ti­lo­jen lä­het­ty­vil­lä on myös jät­tei­den la­jit­te­lu­pis­tei­tä, joi­hin seu­ra­vie­raat voi­vat tuo­da la­jit­te­le­man­sa jät­teet. Tätä var­ten omas­sa ma­joi­tu­syk­si­kös­sä on hyvä ol­la riit­tä­vän mon­ta jä­te­as­ti­aa, joi­hin jät­teet voi la­ji­tel­la. Ke­rät­tä­vät jät­teet ovat pak­kaus­la­si, pien­me­tal­li, bi­o­jä­te ja se­ka­jä­te. Elekt­ro­niik­ka­jät­teet, pat­te­rit ja akut voi pa­laut­taa puh­taa­na­pi­to­toi­mis­toon. Li­sä­tie­toa jä­te­la­jit­te­lus­ta ja siis­tey­des­tä löy­tyy Su­vi­seu­ro­jen verk­ko­si­vuil­ta Oh­jeet-osi­os­ta koh­das­ta Siis­teys ja puh­taa­na­pi­to.

Su­vi­seu­rain­foa leh­des­sä ja ver­kos­sa

Kaik­ki Su­vi­seu­roi­hin liit­ty­vät tär­keim­mät oh­jeet on koot­tu 8. ke­sä­kuu­ta il­mes­ty­nee­seen Päi­vä­mie­heen. Leh­des­tä löy­tyy myös iso kart­ta su­vi­seu­ra-alu­ees­ta sekä Su­vi­seu­ro­jen oh­jel­ma. Leh­ti si­säl­tää li­säk­si Ke­sä­seu­ra­ra­di­on oh­jel­man ja taa­juus­kar­tan.

Li­sää oh­jei­ta ja ajan­koh­tai­sia uu­ti­sia Su­vi­seu­rois­ta löy­tyy Su­vi­seu­rat.fi-si­vus­tol­ta. Ajan­ta­sai­sim­pia su­vi­seu­ra­tie­dot­tei­ta voi seu­ra­ta SRKnyt-so­me­ka­na­vil­la Ins­tag­ra­mis­sa, Fa­ce­boo­kis­sa ja Twit­te­ris­sä.