JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Suviseuroista tulee myös videolähetyksiä

Uutiset
9.6.2020 6.05

Juttua muokattu:

17.6. 13:42
2020061713423920200609060500

Sirk­ka Leh­to

Päi­vä­mies

SRK:n Su­vi­seu­rat pi­de­tään 25.–29. ke­sä­kuu­ta, ja ne lä­he­te­tään pie­nin poik­keuk­sin Ke­sä­seu­ra­ra­di­on kaut­ta.

Kun Reis­jär­vel­lä pi­det­tä­väk­si suun­ni­tel­lut SRK:n Su­vi­seu­rat siir­ret­tiin ko­ro­na­pan­de­mi­an ai­heut­ta­mien ko­koon­tu­mis­ra­joi­tus­ten vuok­si vuo­den pää­hän, Su­vi­seu­rat siir­tyi­vät lä­he­tet­tä­väk­si Ke­sä­seu­ra­ra­di­on ra­di­o­ka­na­van ja ne­tin kaut­ta.

SRK:n pää­sih­tee­ri Juha Kaa­ri­vaa­ra to­te­aa, et­tä oh­jel­ma muut­tui yl­lät­tä­vän vä­hän.

– Seu­rat al­ka­vat tors­tai­na 25. ke­sä­kuu­ta klo 12 lau­lu­tuo­ki­ol­la ja 12.30 seu­roil­la. Oh­jel­ma nou­dat­te­lee pää­piir­teis­sään tut­tua su­vi­seu­ra­vii­kon­lo­pun ra­ken­net­ta päät­ty­en maa­nan­tai­na 29. ke­sä­kuu­ta pää­tös­seu­roi­hin.

– Li­säk­si yh­des­tä kah­teen ti­lai­suut­ta lä­he­te­tään päi­vit­täin vi­de­o­lä­he­tyk­se­nä.

Vi­de­oi­ta­via ti­lai­suuk­sia ovat seu­ro­jen li­säk­si Su­vi­seu­ro­jen ava­jai­set per­jan­tai­na klo 10 ja jul­kis­ta­mis­ti­lai­suus klo 19. Myös per­jan­tai-il­lan pu­heen­vuo­ro ”Osal­lis­tu­mi­sen siu­naus ja ilo” sekä lau­an­tain alus­tus­pu­heen­vuo­ro ”Ju­ma­lan per­he ja yh­den­kal­tai­nen us­ko” vi­de­oi­daan. Sa­moin las­ten py­hä­kou­lu sun­nun­tai­na ja maa­nan­tain pää­tös­seu­rat lä­he­te­tään vi­de­oi­tu­na.

Oh­jel­mas­sa on poik­keuk­sia

Pe­rin­tei­ses­tä seu­ra­vii­kon­lo­pun oh­jel­mas­ta on kui­ten­kin poik­ke­a­mia.

– Lau­lu­tuo­ki­ot ovat pää­o­sin ää­nit­teil­lä to­teu­tet­tu­ja. Lau­an­tai-il­lan lau­lu­tuo­kio to­teu­te­taan kui­ten­kin suo­ra­na lä­he­tyk­se­nä Ou­lun tuo­mi­o­kir­kos­ta sekä Ke­sä­seu­ra­ra­di­on et­tä Vir­tu­aa­li­kir­kon vä­li­tyk­sel­lä.

Nor­maa­lis­ti per­jan­tain Pu­hu­jien ja seu­ra­kun­ta­van­hin­ten ko­kouk­ses­sa pi­det­tä­vä alus­tus kuul­laan pu­heen­vuo­ro­na lau­an­tai-il­ta­na klo 17.

– Pu­heen­vuo­ron poh­jal­ta ei käy­dä laa­jem­paa kes­kus­te­lua, mut­ta val­mis­teil­la on pa­nee­li­kes­kus­te­lu, sa­noo Kaa­ri­vaa­ra.

Lau­an­tai-il­ta­päi­väl­tä jää pois Su­vi­seu­ro­jen mes­su, ja sen pai­kal­la on seu­ra­pu­he sekä edel­lä mai­nit­tu pu­heen­vuo­ro.

– Sa­na­ju­ma­lan­pal­ve­lus pi­de­tään Yli­kii­min­gin kir­kos­sa ja lä­he­te­tään Ke­sä­seu­ra­ra­di­on li­säk­si vi­de­o­lä­he­tyk­se­nä.

Seu­rat lä­he­te­tään kah­des­ta stu­di­os­ta

Reis­jär­vel­le pyy­det­ty­jen pu­hu­jien pal­ve­lus­vuo­rot siir­tyi­vät vuo­del­la. Tä­män ke­sän Su­vi­seu­ro­jen pu­heet tu­le­vat SRK:n toi­mis­ton ja Hel­sin­gin Rau­ha­nyh­dis­tyk­sen stu­di­ois­ta.

Pu­hu­jia on kut­sut­tu eri puo­lil­ta Suo­mea.

– SRK:n joh­to­kun­nan pu­heen­joh­ta­jat ot­ti­vat teh­tä­väk­seen pu­hu­ja­lis­tan val­mis­te­lun ja kut­sui­vat hei­dät, to­te­aa Kaa­ri­vaa­ra.

Osa pu­heis­ta on kui­ten­kin ar­kis­tois­ta.

– Val­lit­se­van poik­keus­ti­lan­teen vuok­si iäk­kääm­piä pu­hu­jia ei kut­sut­tu pu­hu­maan stu­di­oi­hin. Sen si­jaan van­hem­mil­ta pu­hu­jil­ta pyy­det­tiin lupa lä­het­tää joku hei­dän ai­kai­sem­pi su­vi­seu­ra­saar­na, ker­too Kaa­ri­vaa­ra.

Su­vi­seu­ro­jen vi­de­o­lä­he­tyk­siin pää­set Su­vi­seu­ra­oh­jel­man kaut­ta. Oh­jel­ma löy­tyy tääl­tä.

29.3.2024

Jeesus huusi kovalla äänellä: ”Isä, sinun käsiisi minä uskon henkeni.” Tämän sanottuaan hän henkäisi viimeisen kerran. Luuk. 23:46

Viikon kysymys