JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Syyspäivät Ylivieskassa: "Armo ja evankeliumin voima ovat vielä keskellämme"

Uutiset
8.9.2020 11.45

Juttua muokattu:

9.9. 07:44
2020090907440520200908114500

Rit­va Nau­ha

Yli­vies­ka

Lä­him­mäi­sen päi­vän ai­heen mu­kai­ses­ti syys­päi­vien ju­ma­lan­pal­ve­luk­ses­sa oli Raa­ma­tus­ta esi­merk­ke­jä, jois­sa oi­kea lä­him­mäi­syys to­teu­tuu ai­dos­ti. Esil­lä oli­vat Jee­suk­sen ver­taus lau­pi­aas­ta sa­ma­ri­a­lai­ses­ta ja ki­vi­te­tyn Ste­fa­nuk­sen ru­koi­le­mi­nen vii­mei­sil­lä voi­mil­laan vi­ha­mies­ten­sä puo­les­ta.

Yli­vies­kan Rau­ha­nyh­dis­tyk­sen väki ko­koon­tui syys­päi­vil­le 5.–6. syys­kuu­ta. Syys­päi­vät al­koi­vat lau­an­tai­na Su­van­non kap­pe­lis­sa Sa­ka­ri Ty­pön toi­mit­ta­mal­la viik­ko­mes­sul­la. Ta­pah­tu­ma jat­kui sa­mas­sa pai­kas­sa sun­nun­tai­na ju­ma­lan­pal­ve­luk­sel­la, jos­sa Typ­pö saar­na­si ja li­tur­gi­na oli Juk­ka Ke­so­la.

Ai­ka ol­la vai­ti ja ai­ka pu­hua

Viik­ko­mes­sun epis­to­la­teks­ti (Jaak. 3:2–12) ku­vaa pu­hu­mis­ta ja sen vai­ku­tuk­sia. Typ­pö toi saar­nas­saan esil­le, et­tä ih­mi­sil­lä on vas­tuu pu­heis­taan, vaik­ka ny­kyi­sin moni to­te­aa sa­no­neen­sa jo­ta­kin ”vain lä­päl­lä”. Kan­nat­taa ol­la va­ruil­laan, et­tei louk­kai­si tois­ta.

Kui­ten­kaan epis­to­la­teks­tin­kään mu­kaan ”kiel­tä ei yk­si­kään ih­mi­nen pys­ty ke­syt­tä­mään” – ku­kaan ei ole niin hyvä, et­tei­kö hai­rah­tui­si jos­kus sa­nois­saan­kin.

– Ar­mo kan­taa sil­loin­kin, ja kut­suu hoi­ta­maan asi­oi­ta, jos tu­lee vä­lien hier­ty­miä, Typ­pö roh­kai­si.

– Rak­kaus pa­laa ih­mis­ten vä­lil­le, kun asi­at kor­ja­taan evan­ke­liu­mil­la. Tai­toa on ol­la vai­ti, ja tai­toa on osa­ta pu­hua. Mo­lem­mil­le on ai­kan­sa.

Epä­täy­del­li­sis­tä täy­del­li­sik­si

Täy­del­li­sen rak­kau­den esi­merk­ki­nä on vain Jee­sus, jon­ka Ju­ma­la lä­het­ti. Hän täyt­ti Ju­ma­lan tah­don vuo­dat­ta­mal­la ve­ren­sä, jot­ta epä­täy­del­li­set voi­vat tul­la täy­del­li­sik­si us­ko­mal­la hä­neen.

– Ju­ma­lan ar­mo opet­taa us­ko­vais­ta joka päi­vä niin, et­tä syn­tien an­teek­si­an­ta­mus on tot­ta joka het­ki, Typ­pö va­kuut­ti.

Hän ki­teyt­ti, et­tä Ju­ma­lan val­ta­kun­nas­sa voi ko­kea iloa, rau­haa ja van­hurs­kaut­ta Py­häs­sä Hen­ges­sä.

Lue syys­päi­vis­tä li­sää en­si vii­kon Päi­vä­mie­hes­tä.

25.4.2024

Jeesus sanoo: ”Minä näen teidät vielä uudelleen, ja silloin teidän sydämenne täyttää ilo, jota ei kukaan voi teiltä riistää.” Joh. 16:22

Viikon kysymys