JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Tekojen tiistai kutsuu miettimään auttamisen tapoja

Uutiset
27.11.2020 10.35

Juttua muokattu:

27.11. 10:34
2020112710343320201127103500

Juha Humalajoki

Juha Humalajoki

Krii­sin ja eris­täy­ty­mi­sen ai­ka­kau­te­na ih­mi­siä yh­dis­tä­vät teot ovat eri­tyi­sen ar­vok­kai­ta. Jou­lu­kuun en­sim­mäi­se­nä vie­te­tet­tä­vä Te­ko­jen­Tiis­tai-kam­pan­ja kan­nus­taa te­ke­mään hy­vää.

Te­ko­jen­Tiis­tai-hy­vän­te­ke­väi­syys­kam­pan­ja ha­lu­aa he­rä­tel­lä kes­kus­te­lua an­ta­mi­ses­ta – oli se sit­ten ai­kaa, apua, lah­joi­tuk­sia tai hy­vän mie­len sa­no­ja tai te­ko­ja. Kam­pan­jaan voi­vat osal­lis­tua sekä yri­tyk­set, jär­jes­töt et­tä yk­si­tyis­hen­ki­löt.

Kam­pan­ja haas­taa miet­ti­mään, mi­ten yk­sit­täi­set ih­mi­set voi­vat toi­mia ke­hit­tääk­seen yh­tei­sö­ään. Tar­vi­taan ta­po­ja ja te­ko­ja, jot­ka tuo­vat ih­mi­siä yh­teen, vaik­ka fyy­si­nen ko­koon­tu­mi­nen ei ole­kaan mah­dol­lis­ta.

Ta­voit­tee­na mil­joo­na te­koa

​Ko­ro­na­tur­val­li­suus huo­mi­oi­den kam­pan­jaan voi osal­lis­tua mo­nin ta­voin: esi­mer­kik­si os­ta­mal­la jou­lu­lah­jan vä­hä­va­rai­sel­le per­heel­le, läh­te­mäl­lä mu­kaan va­paa­eh­tois­työ­hön, soit­ta­mal­la ys­tä­väl­le tai yk­si­näi­sel­le van­huk­sel­le, ul­koi­lut­ta­mal­la naa­pu­rin koi­raa.

Tänä vuon­na ta­voit­tee­na on mil­joo­na hy­vää te­koa. Ih­mis­ten toi­vo­taan ja­ka­van hy­vät te­kon­sa myös mui­den tie­toon.

Aut­ta­mi­sin­toa löy­tyy

–Vaik­ka ko­ro­na­ra­joi­tuk­set ovat vä­hen­tä­neet mah­dol­li­suuk­sia teh­dä va­paa­eh­tois­työ­tä, niin syk­syn pe­rin­tei­set ke­räyk­set ku­ten Roo­sa nau­ha ja Ne­nä­päi­vä osoit­ta­vat on­nis­tu­mi­sil­laan, et­tä Suo­mes­sa löy­tyy aut­ta­mi­sen in­toa. Ko­ro­na-ai­ka on poi­ki­nut myös uu­sia osal­lis­tu­mi­sen ta­po­ja, ker­too Vas­tuul­li­nen Lah­joit­ta­mi­nen ry:n pää­sih­tee­ri Pia Tor­ni­kos­ki.

Te­ko­jen­Tiis­tai on osa kan­sain­vä­lis­tä #Gi­ving­Tu­es­day-kam­pan­jaa, joka al­koi Yh­dys­val­lois­sa vuon­na 2012. Suo­mes­sa kam­pan­jan koor­di­naat­to­ri­na toi­mii hy­vän­te­ke­väi­syys­jär­jes­tö­jen yh­teis­työ­ver­kos­to VaLa ry. Päi­vä to­teu­tuu Suo­mes­sa nyt kol­man­nen ker­ran.

#Te­ko­jen­Tiis­tai

https://www.te­ko­jen­tiis­tai.org/

25.4.2024

Jeesus sanoo: ”Minä näen teidät vielä uudelleen, ja silloin teidän sydämenne täyttää ilo, jota ei kukaan voi teiltä riistää.” Joh. 16:22

Viikon kysymys