JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Teollisuushistoriaa ja taiteilua Tampereen tutustumisillassa

Päivämies-verkkolehti
Uutiset
12.9.2014 7.34

Juttua muokattu:

1.1. 23:46
2020010123461620140912073400

Tam­pe­reen rau­ha­nyh­dis­tys täyt­tyi kes­ki­viik­koil­ta­na 3.9. tu­tus­tu­mi­sil­taa viet­tä­mään tul­leis­ta van­hois­ta ja uu­sis­ta tam­pe­re­lai­sis­ta. Oh­jel­ma al­koi muu­ta­mil­la fak­toil­la Tam­pe­rees­ta, jon­ka jäl­keen seu­ra­si kau­pun­gin laa­jem­pi esit­te­ly.

Saim­me tu­tus­tua muun mu­as­sa Tam­pe­reen te­ol­li­suus­his­to­ri­aan, roo­liin si­säl­lis­so­das­sa, tär­keim­piin näh­tä­vyyk­siin, sekä Tam­pe­ree­seen jää­kiek­ko­kau­pun­ki­na.

Esit­te­lyn jäl­keen ker­rot­tiin Tam­pe­reen rau­ha­nyh­dis­tyk­sen nuo­ri­so­toi­min­nas­ta. Tam­pe­reel­la jär­jes­te­tään nuo­ril­le ret­kiä, kes­kus­te­luil­to­ja, Rau­ha­nyh­dis­tyk­sen il­ta­ky­liä, jou­lu­lei­ri vuo­sit­tain, sekä vii­me vuo­si­na myös Ski days -lei­ri hel­mi­kuun lo­pul­la. Uu­sia tam­pe­re­lai­sia roh­kais­tiin osal­lis­tu­maan myös rau­ha­nyh­dis­tyk­sen tal­koo­työ­hön, sil­lä työ­vä­ki on muun mu­as­sa keit­ti­öl­lä, ki­os­kis­sa, kah­vi­on kas­soil­la sekä ur­ku­tal­kois­sa tar­peen.

Uu­det tu­lok­kaat kä­vi­vät esit­te­le­mäs­sä it­sen­sä ja ker­toi­vat, mis­tä ovat muut­ta­neet ja mik­si. Useim­mat ker­toi­vat tul­leen­sa työn tai opis­ke­lu­pai­kan pe­räs­sä, mut­ta oli­pa joku tul­lut myös rau­hal­li­sia elä­ke­päi­viä viet­tä­mään. Räi­sä­län Ar­von pi­tä­män il­ta­har­tau­den jäl­keen oli vuo­ros­sa il­ta­pa­la ja sen jäl­keen lep­poi­saa yh­des­sä­o­loa tai­tei­lun ja tu­tus­tu­mi­sen mer­keis­sä. Oh­jel­maan si­säl­tyi piir­tä­mis­tä, ru­noi­le­mis­ta tai esi­mer­kik­si sar­ja­ku­van suun­nit­te­lua. Kai­kis­sa ai­hee­na oli luon­nol­li­ses­ti: Tam­pe­re.

Teks­ti: Han­na Hil­li­a­ho

23.4.2024

Vaikka vuoret järkkyisivät ja kukkulat horjuisivat, minun rakkauteni sinuun ei järky eikä minun rauhanliittoni horju, sanoo Herra, sinun armahtajasi. Jes. 54:10

Viikon kysymys