JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Tikkakosken Rauhanyhdistyksen remontti valmistui – juhlassa kaikuivat laulu ja lasten äänet

Uutiset
28.5.2022 12.00

Juttua muokattu:

7.10. 07:38
2022100707385220220528120000

Jen­ni Moi­la­nen

Tik­ka­kos­ken rau­ha­nyh­dis­tyk­sel­lä soi kii­tos­lau­lu, kun siel­lä ko­koon­nut­tiin viet­tä­mään re­mon­tin val­mis­tu­jai­sia ja ke­vät­juh­laa. Pu­heen­so­ri­na ja las­ten iloi­set ää­net täyt­ti­vät juh­la-asuun lai­te­tun toi­mi­ta­lon, en­nen kuin hil­jen­nyt­tiin juh­la­pu­hei­den ja -oh­jel­man ää­rel­le.

Juh­la­har­tau­des­sa Vesa Tis­sa­ri ver­ta­si Ju­ma­lan seu­ra­kun­taa tai­vaan lin­tui­hin, jot­ka et­si­vät it­sel­leen suo­jaa tuu­lel­ta ja paah­ta­val­ta au­rin­gol­ta.

– Sa­mal­la ta­val­la saam­me ko­koon­tua yh­del­le kool­le rak­kaa­seen ko­ti­sii­o­niin, kun Tai­vaan Isä on run­saas­ti siu­nan­nut toi­mi­ta­lon re­mon­tis­sa.

Juh­la­pu­hees­sa muis­tel­tiin re­mont­tip­ro­jek­tia ja sitä, mi­ten tal­koo­voi­mia an­net­tiin koko mo­ni­vai­hei­sen re­mon­tin ajal­le.

– Saam­me teh­dä mat­kaa syn­nit an­teek­si us­ko­en, ja se on he­rät­tä­nyt meis­sä rak­kau­den ja pal­ve­lu­mie­len toi­si­am­me koh­taan. Olem­me saa­neet enem­män kuin oli­sim­me edes osan­neet toi­voa, Tis­sa­ri iloit­si pu­hees­saan.

Ju­ma­lan siu­na­si tal­koo­työn

Tik­ka­kos­ken Rau­ha­nyh­dis­tys si­jait­see kau­niil­la Hii­den­jär­ven ran­nal­la Jy­väs­ky­län Puup­po­las­sa. Van­han kou­lu­ra­ken­nuk­sen re­mon­tin en­sim­mäi­nen vai­he to­teu­tet­tiin jo kym­me­nen vuot­ta sit­ten seu­ra­sa­lin re­mon­toi­mi­sel­la. Toi­nen vai­he si­säl­si kah­vi­on ja keit­ti­ön re­mon­toi­mi­sen, lat­ti­ae­ris­tei­den vaih­ta­mi­sen ja li­sä­o­san ra­ken­ta­mi­sen. Li­sä­o­saan si­joi­tet­tiin uu­si etei­nen ja wc-ti­lat.

– Yleen­sä täl­lai­sis­sa pro­jek­teis­sa on alus­sa pal­jon in­nos­tus­ta, mut­ta lo­pus­sa mei­naa tul­la vä­sy­mys. Meil­lä jak­soi kui­ten­kin tal­koo­po­ru­kat koko pro­jek­tin ajan ol­la mu­ka­na, ker­too Jus­si Sor­va­ri, re­mont­tip­ro­jek­tin vas­taa­va työn­joh­ta­ja.

– Sii­o­nis­ta löy­tyy mo­nen­lais­ta er­ti­tyi­so­saa­mis­ta ja mo­net te­ki­vät työ­tä ai­kaa las­ke­mat­ta. Pääl­lim­mäi­se­nä jäi tun­ne, et­tä Ju­ma­la siu­na­si työm­me, Sor­va­ri to­te­aa.

Lau­la­vais­ta jouk­koa

Her­käs­sä ja pu­hut­te­le­vas­sa runo- ja lau­lu­ku­va­el­mas­sa kuul­tiin Tik­ka­kos­ken kuo­ron lau­lua ja Kir­si Jo­ki­ta­lon kir­joit­ta­ma Kuu­len, us­kon, toi­von -ru­no­el­ma.

Tik­ka­kos­kel­la seu­ro­ja jär­jes­te­tään sään­nöl­li­ses­ti kir­kon ti­lois­sa ja kirk­ko on tar­jon­nut hy­vät puit­teet myös muun mu­as­sa kuo­ro- ja ker­ho­toi­min­nal­le. Tik­ka­kos­ken kir­kon alu­e­kap­pa­lai­nen Ris­to Val­lin­pu­ro muis­te­li­kin Jy­väs­ky­län seu­ra­kun­nan ter­veh­dyk­ses­sä sitä, mi­ten Rau­ha­nyh­dis­tyk­sen väki on eri­tyi­sen lau­la­vais­ta jouk­koa.

SRK:n ter­veh­dyk­ses­sä iloit­tiin lap­si­vie­rai­den run­saas­ta mää­räs­tä.

– Las­ten ää­ni on ai­na kuu­lu­nut Ju­ma­lan val­ta­kun­nas­ta. Ter­veh­dyk­siä juh­laan tuo­tiin myös Jy­väs­ky­län ja Lau­kaan Rau­ha­nyh­dis­tyk­sil­tä.

Ru­no­jen, kuo­ro­lau­lu­jen, las­ten lau­lun ja juh­la­pu­hei­den li­säk­si juh­la­vie­raat pää­si­vät muis­te­le­maan Tik­ka­kos­ken Rau­ha­nyh­dis­tyk­sen vai­hei­ta Ta­ri­noi­ta Tik­ka­kos­ken Rau­ha­nyh­dis­tyk­sel­tä -jul­kai­sun en­sie­sit­te­lyn myö­tä. Muis­tel­mas­sa saa­tiin huo­ma­ta, et­tä pal­jon haus­ko­ja sat­tu­muk­sia ja mu­ka­via het­kiä on mah­tu­nut pie­nen, mut­ta elä­väi­sen jou­kon mat­kaan.

MIe­li on kii­tol­li­nen

Pek­ka Tis­sa­ri, Tik­ka­kos­ken Rau­ha­nyh­dis­tyk­sen joh­to­kun­nan pu­heen­joh­ta­ja, kiit­ti pu­heen­vuo­ros­saan ter­veh­dyk­sen jät­tä­nei­tä koko Rau­ha­nyh­dis­tyk­sen puo­les­ta.

– Täs­sä re­mont­tip­ro­jek­tis­sa on jo­kai­nen ol­lut aut­ta­mas­sa omil­la voi­ma­va­roil­laan. Jos tal­koo­työ­hön ei ole fyy­si­ses­ti pääs­syt mu­kaan, olem­me tun­te­neet, et­tä ru­kouk­set ovat mei­tä kan­ta­neet.

Vesa Tis­sa­ri to­te­si juh­la­pu­hees­saan sen, et­tei Ju­ma­la kui­ten­kaan asu ra­ken­nuk­sis­sa, vaan Jee­sus it­se lu­pa­si, et­tä hän on it­se hen­ken­sä kaut­ta läs­nä omien­sa kans­sa siel­lä, mis­sä kak­si tai kol­me ko­koon­tuu hä­nen ni­mes­sään. Kau­niin re­mon­toi­dun toi­mi­ta­lon juh­las­sa kii­tos­lau­lu kai­kui­kin en­nen kaik­kea sii­tä, et­tä saam­me ko­koon­tua elä­vän Ju­ma­lan sa­nan ää­rel­le syn­nit an­teek­si us­ko­en.