JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Unissajuoksija oli romaanien kirjoituskilpailun ykkönen

Uutiset
21.10.2020 6.10

Juttua muokattu:

29.10. 10:47
2020102910473720201021061000

Jul­kai­su­jen toi­mi­tus

SRK

Suo­men Rau­ha­nyh­dis­tys­ten Kes­ku­syh­dis­tyk­sen (SRK) jär­jes­tä­mään ro­maa­nien kir­joi­tus­kil­pai­luun saa­pui tou­ko­kuun lop­puun men­nes­sä 32 kä­si­kir­joi­tus­ta.

Kus­tan­nus­pääl­lik­kö Ari-Pek­ka Pa­lo­la suo­rit­ti teks­tien esi­kar­sin­nan, jon­ka jäl­keen pal­kin­to­lau­ta­kun­ta sai jat­koon va­li­tut kä­si­kir­joi­tuk­set lu­et­ta­vak­seen. Jul­kai­su­jen toi­mi­tus­neu­vos­to vah­vis­ti kir­joi­tus­kil­pai­lun tu­lok­sen 6. lo­ka­kuu­ta 2020. Kil­pai­lus­sa ja­et­tiin kol­men pal­kin­non li­säk­si yk­si tun­nus­tus­pal­kin­to.

Pal­kin­to­lau­ta­kun­ta piti kil­pai­lun ta­soa ko­ko­nai­suu­te­na mel­ko hy­vä­nä. Pal­kit­tu­jen li­säk­si mu­ka­na oli mui­ta­kin kä­si­kir­joi­tuk­sia, jois­ta saat­taa työs­tä­mäl­lä tul­la kir­ja. Par­hais­ta kä­si­kir­joi­tuk­sis­ta huo­mat­ta­va osa suun­tau­tui nuo­ril­le tai nuo­ril­le ai­kui­sil­le.

Rak­kaus­tee­ma oli kes­kei­sel­lä si­jal­la mo­nis­sa kä­si­kir­joi­tuk­sis­sa. Lau­ta­kun­ta to­te­si­kin, et­tä SRK:n kir­ja ei voi jää­dä pel­käk­si rak­kaus­ker­to­muk­sek­si, vaan tär­kein­tä on, et­tä us­ko nou­see kirk­kaas­ti esil­le.

En­sim­mäi­nen pal­kin­to Unis­sa­juok­si­jal­le

Ro­maa­ni­kil­pai­lun voit­ta­ja Mil­la Huh­ta­la Hau­ki­pu­taal­ta ku­va­si teks­tis­sään Unis­sa­juok­si­ja nuor­ta mies­tä, joka tu­tus­tuu van­hoil­lis­les­ta­di­o­lai­siin opis­ke­lu­to­ve­rei­hin. Mo­nen­lais­ten ha­pui­lu­jen jäl­keen hän saa pa­ran­nuk­sen ar­mon ja löy­tää mer­ki­tyk­sen elä­mään­sä.

Pal­kin­to­lau­ta­kun­nan mie­les­tä teks­tin eri­tyi­siä vah­vuuk­sia oli­vat ve­tä­vä ker­ron­ta, osu­va hen­ki­lö­ku­vaus ja us­kot­ta­va mil­jöö­ku­vaus. Kir­joit­ta­ja ei ole ai­em­min kir­joit­ta­nut SRK:lle mut­ta on ku­vit­ta­nut Ta­pio Hol­man Jee­suk­sen sa­nan­saat­ta­jat -sar­jan.

Huh­ta­la ker­too ha­lun­neen­sa ai­na kir­joit­taa rak­kaus­ta­ri­nan, mut­ta it­sel­leen­kin yl­lä­tyk­sek­si hän pää­tyi lo­pul­ta ker­to­maan sen mie­hen nä­kö­kul­mas­ta. Näin hän pys­tyi sa­mal­la liit­tä­mään sen suu­rem­paan yh­tey­teen: Ju­ma­lan rak­kau­teen ih­mis­tä koh­taan.

– Ih­mis­ten omat suun­ni­tel­mat pet­tä­vät, mut­ta Ju­ma­lan an­sait­se­mat­to­mat lah­jat ovat pal­jon ih­meel­li­sem­piä, Huh­ta­la to­te­aa.

Ker­to­muk­sia eri­lai­sis­ta elä­män­va­lin­nois­ta

Toi­sen pal­kin­non sai Anu Koi­vu­kan­gas Kan­ga­sal­ta. Hä­nen kä­si­kir­joi­tuk­sen­sa he­rät­ti huo­mi­o­ta eri­lai­sel­la ai­heel­laan: se ku­vaa us­ko­vai­sen ty­tön elä­mää met­sä­kou­lus­sa.

Kol­man­nen pal­kin­non saa­nut In­ke­ri Heik­ka­la Po­si­ol­ta on ai­em­min kir­joit­ta­nut SRK:lle ro­maa­nin Ylös rim­mi­kois­ta. Hä­nen kir­joi­tus­kil­pai­lu­teks­tin­sä Vil­ja kyp­syy, Mil­la on hie­no ku­vaus maa­ti­lan elä­mäs­tä ny­ky­ai­ka­na.

Ma­til­da Nis­si­nen Uta­jär­vel­tä sai tun­nus­tus­pal­kin­non kä­si­kir­joi­tuk­sel­la, joka su­kel­taa roh­ke­as­ti nuor­ten maa­il­maan ja kä­sit­te­lee avoi­mes­ti myös sen var­jo­puo­lia. Kir­joit­ta­ja on­kin sel­väs­ti nuo­rin pal­ki­tuis­ta. Ker­to­mus si­joit­tuu opis­to­ym­pä­ris­töön ja ku­vaa, mi­ten us­ko­ne­lä­män vai­keu­det ja hen­ki­sen jak­sa­mi­sen on­gel­mat saat­ta­vat kie­tou­tua toi­siin­sa.

25.4.2024

Jeesus sanoo: ”Minä näen teidät vielä uudelleen, ja silloin teidän sydämenne täyttää ilo, jota ei kukaan voi teiltä riistää.” Joh. 16:22

Viikon kysymys