JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Urakkasopimus käynnisti Hankasalmen leirikeskuksen rakennustyöt

Uutiset
11.5.2021 10.18

Juttua muokattu:

11.5. 13:15
2021051113153620210511101800

Em­mi­li Ka­na­nen

Han­ka­sal­mi

Han­ka­sal­men lei­ri­kes­kuk­ses­sa al­le­kir­joi­tet­tiin urak­ka­so­pi­mus huh­ti­kuun vii­mei­se­nä päi­vä­nä. Lei­ri­kes­kuk­sen on tar­koi­tus val­mis­tua ke­säl­lä 2022.

Urak­ka­so­pi­muk­sen al­le­kir­joit­ti­vat SRK:n pu­heen­joh­ta­ja Mat­ti Tas­ki­la, pää­sih­tee­ri Juha Kaa­ri­vaa­ra ja RPP Ra­ken­nus Oy:n toi­mi­tus­joh­ta­ja Tero Poi­ko­la. Hei­dän li­säk­seen läs­nä oli­vat SRK:n lei­ri­työn asi­an­tun­ti­ja As­ko Syr­jä­lä, lei­ri­työ­ryh­män pu­heen­joh­ta­ja Timo Lep­pä­nen, RPP Ra­ken­nus Oy:n pro­jek­ti­pääl­lik­kö Aki Ki­ve­lä ja ra­ken­nus­val­vo­ja Sep­po Aho­kas.

Ko­ro­na vii­väs­tyt­ti vuo­del­la

SRK:n his­to­ri­an suu­rim­mak­si in­ves­toin­nik­si nous­sut­ta pro­jek­tia on suun­ni­tel­tu vuo­sia. Lo­pul­ta pro­jek­tin aloit­ta­mi­sen so­pi­vak­si ajan­koh­dak­si näh­tiin ke­vät 2020. Ko­ro­na­pan­de­mi­an vuok­si han­ke jou­dut­tiin kui­ten­kin lait­ta­maan jäi­hin vuo­dek­si, en­nen kuin jäl­leen­ra­ken­ta­mis­ta edel­tä­vät pur­ku­työt pääs­tiin aloit­ta­maan.

Lei­ri­kes­kuk­sen on tar­koi­tus val­mis­tua ke­säl­lä 2022. Käyt­töö­not­to ta­pah­tuu ka­lus­ta­mi­sen ja si­sus­tus­töi­den jäl­keen elo­kuus­sa 2022. Pur­ku­työt saa­tiin val­miik­si hie­man suun­ni­tel­tua ai­em­min ja ra­ken­nus­työ­tä on pääs­ty hy­vis­sä ajoin käyn­nis­tä­mään maan­siir­to­töi­den muo­dos­sa.

Alu­een us­ko­vai­sia py­ri­tään sään­nöl­li­ses­ti tie­dot­ta­maan hank­keen ete­ne­mi­ses­tä ku­va­ter­vei­sin, kos­ka ky­sees­sä on yh­tei­nen pro­jek­ti.

– Pyy­dän muis­ta­maan han­ket­ta ru­kouk­sin. Urak­ka vaa­tii pal­jon ajal­li­sia va­ro­ja, ja ha­lu­tes­saan jo­kai­sel­la on mah­dol­li­suus muis­taa han­ket­ta myös ta­lou­del­li­ses­ti omien mah­dol­li­suuk­sien­sa mu­kaan, to­te­aa As­ko Syr­jä­lä.

Ei näyt­töön vaan käyt­töön

Lei­ri­kes­kuk­sen suun­nit­te­lus­sa on otet­tu huo­mi­oon käy­tän­nöl­li­syys ja ko­dik­kuus. Aja­tuk­se­na on ol­lut ra­ken­taa toi­mi­va lei­ri­ko­ti, joka vas­taa mo­nen ikäis­ten käyt­tä­jien tar­pei­siin.

– Uut­ta lei­ri­kes­kus­ta on odo­tet­tu vuo­sia ja nyt on­kin ol­lut ilo näh­dä, kuin­ka hy­vin suun­ni­tel­ma on otet­tu vas­taan. Sy­dän­tä läm­mit­tää, kuin­ka alu­een jä­se­net ovat tu­ke­neet han­ket­ta, iloit­see Timo Lep­pä­nen.

Val­von­nas­ta vas­taa­van Sep­po Ahok­kaan mu­kaan Kes­ki-Suo­mes­sa ele­tään nyt ra­ken­ta­mi­sen ai­kaa: lei­ri­kes­kus­hank­keen li­säk­si Lau­kaan rau­ha­nyh­dis­tyk­sen uu­si toi­mi­ta­lo on val­mis­tu­mas­sa ja Tik­ka­kos­kel­la­kin pu­re­taan van­haa uu­den tiel­tä. Lep­pä­sen ta­voin Aho­kas ker­too uu­den lei­ri­kes­kuk­sen ole­van tar­vit­tu ja odo­tet­tu.

– Mie­li on luot­ta­vai­nen hank­keen suh­teen. On­han meil­lä täs­sä rau­tai­set am­mat­ti­lai­set te­ke­mäs­sä!

Tero Poi­ko­lan mu­kaan urak­ka ei eroa muis­ta työ­mais­ta. Työ­hön suh­tau­du­taan ai­na am­mat­ti­tai­dol­la ja va­ka­vuu­del­la. Al­le­kir­joi­tus­ti­lai­suu­den hän ku­vai­lee ol­leen iki­muis­toi­nen.

– Ti­lai­suus tu­lee jää­mään mie­leen ai­nut­laa­tui­se­na ko­ke­muk­se­na. Kos­kaan en­nen en ole ol­lut al­le­kir­joit­ta­mas­sa so­pi­mus­ta ti­lai­suu­des­sa, jon­ka alus­sa hil­jen­ny­tään ru­kouk­seen.

26.4.2024

Jotka kyynelin kylvävät, ne riemuiten korjaavat. Jotka itkien menevät kylvämään vakkaansa kantaen, ne riemuiten palaavat kotiin lyhteet sylissään. Ps. 126:5–6

Viikon kysymys