JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Uusi toimitalo, tuttu sanoma

Uutiset
27.5.2022 11.30

Juttua muokattu:

27.5. 13:03
2022052713030220220527113000

Eli­na Hy­tö­nen ja Rai­ja Ves­te­ri­nen

Lau­kaa

Uu­den toi­mi­ta­lon ava­jais­juh­las­sa tuli esiin, et­tä toi­min­nan yti­me­nä on yhä Ju­ma­lan sa­nan kuu­loon ko­koon­tu­mi­nen.

– Meil­lä on mon­ta ai­het­ta kii­tok­seen, to­te­si Sep­po Aho­kas ter­ve­tu­lo­sa­nois­saan. Sun­nun­tai­na 15. tou­ko­kuu­ta pi­det­tyyn Lau­kaan Rau­ha­nyh­dis­tyk­sen uu­den toi­mi­ta­lon ava­jais­juh­laan oli mah­dol­lis­ta osal­lis­tua ko­toa li­ve­lä­he­tys­tä seu­ra­ten tai pai­kan pääl­lä ke­väi­ses­tä juh­las­ta naut­tien.

Uu­si toi­mi­ta­lo val­mis­tui käyt­tö­kun­toon jo vii­me syk­sy­nä, mut­ta juh­lia jou­dut­tiin pa­riin ker­taan siir­tä­mään ko­ro­na­ra­joi­tus­ten ta­kia. Nyt luon­non puh­je­tes­sa uu­teen ku­kois­tuk­seen­sa oli lo­pul­ta juh­lan ai­ka.

Toi­mi­ta­lo si­jait­see tu­tus­sa mai­se­mas­sa Seu­ra­paik­ka-ni­mi­sel­lä ti­lal­la. Toi­mi­ta­lon ik­ku­noi­den ta­kaa avau­tui kuin juh­laan son­nus­tau­tu­nee­na hii­ren­kor­vil­la ole­va koi­vik­ko ja jään al­ta va­pau­tu­nut sal­mi. Seu­ra­pai­kas­sa kyl­vö­ai­ka on ym­pä­ri vuo­den.

Yh­teis­tä iloa pro­jek­tin val­mis­tu­mi­ses­ta

Pit­kä ja mo­ni­vai­hei­nen suun­nit­te­lu- ja ra­ken­nus­ru­pe­a­ma on saa­tu pää­tök­seen. Uu­des­sa toi­mi­ta­los­sa on jär­jes­tet­ty seu­ro­ja ja muu­ta toi­min­taa jo jon­kin ai­kaa. Toi­min­nan yti­me­nä on Ju­ma­lan sa­nan kuu­le­mi­nen ja tut­ki­mi­nen.

Rau­ha­nyh­dis­tyk­sen pe­rus­teh­tä­vän ää­rel­lä ol­tiin myös juh­las­sa:

– Tämä talo saa­koon ol­la se sija, jos­sa vii­vy­tään ja viih­dy­tään Ju­ma­lan sa­nan ym­pä­ril­lä, toi­vot­ti­vat naa­pu­ri­rau­ha­nyh­dis­tyk­sien edus­ta­jat ter­veh­dyk­ses­sään.

Juh­las­sa otet­tiin vas­taan kut­su­vie­rai­den ter­veh­dyk­siä ja muis­tel­tiin ra­ken­ta­mi­sen vai­hei­ta. Yh­te­nä ko­ho­koh­ta­na kuul­tiin mu­sii­kis­ta ja ru­nois­ta koos­tu­va esi­tys, jos­sa mo­nin lah­join il­mais­tu­na ja eri-ikäis­ten esit­tä­mä­nä ihas­tel­tiin Ju­ma­lan joh­da­tus­ta ja hy­vyyt­tä. Esi­tyk­sen jäl­keen juo­tiin juh­la­kah­vit.

Seu­ra­paik­kaa ei tar­vit­se an­sai­ta

Juh­la­ti­lai­suu­den lo­puk­si hil­jen­nyt­tiin kuun­te­le­maan Ta­pa­ni Kin­nu­sen seu­ra­pu­het­ta. Kin­nu­nen muis­tut­ti, et­tei toi­mi­ti­laa ole ra­ken­net­tu on­nis­tu­mi­sia var­ten.

– Kun­pa Ju­ma­la oi­ke­al­la ta­val­la siu­nai­si työn, et­tä tääl­lä oli­si tur­val­lis­ta ko­koon­tua. Sai­sim­me voi­mia us­koa tai­vas­ta var­ten!

Pu­hu­ja roh­kai­si kaik­kia kuu­li­joi­ta iloit­se­maan uu­des­ta toi­mi­ti­las­ta.

– Ju­ma­lan val­ta­kun­nas­sa ei mi­ta­ta sitä, kuin­ka pal­jon on teh­nyt työ­tä. Ei tar­vit­se miet­tiä, saan­ko edes is­tua täs­sä, kun en ole osal­lis­tu­nut.

Kin­nu­nen nos­ti kuu­li­joi­den kat­seet tai­vaan lin­tui­hin, jot­ka vain len­te­le­vät, vi­ser­te­le­vät ja ra­ken­ta­vat pe­sää, jos­sa kas­vat­taa poi­ka­si­aan.

– Iloi­taan us­kos­ta ja pu­hu­taan us­kos­ta, hän roh­kai­si.

25.4.2024

Jeesus sanoo: ”Minä näen teidät vielä uudelleen, ja silloin teidän sydämenne täyttää ilo, jota ei kukaan voi teiltä riistää.” Joh. 16:22

Viikon kysymys