JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Yhteisvastuukeräyksellä miljoonia euroja syrjäytymisvaarassa olevien nuorten auttamiseen

Päivämies-verkkolehti
Uutiset
15.11.2016 15.49

Juttua muokattu:

1.1. 23:40
2020010123404720161115154900

Suo­ma­lai­set lah­joit­ti­vat Yh­teis­vas­tuu­ke­räyk­sel­le tänä vuon­na 3,45 mil­joo­naa eu­roa. Va­roil­la tor­ju­taan nuor­ten syr­jäy­ty­mis­tä Suo­mes­sa ja Ugan­das­sa.

Yh­teis­vas­tuun ke­räys­joh­ta­ja Ta­pio Pa­ju­nen ar­vi­oi, et­tä ke­räys­va­ro­jen myö­tä Suo­mes­sa voi­daan vä­hen­tää pal­jon in­hi­mil­lis­tä kär­si­mys­tä ja saa­daan las­ten­suo­je­lus­sa ai­kaan mil­joo­nien sääs­töt. Suo­mes­sa yh­teis­vas­tuu­va­roin eh­käis­tään nuor­ten syr­jäy­ty­mis­tä sekä tu­e­taan hei­dän elä­män­hal­lin­ta­tai­to­jen­sa ke­hit­ty­mis­tä ja osal­li­suut­ta par­ti­o­toi­min­nan avul­la. Ke­räys­va­roin tu­e­taan myös Si­su­par­ti­o­toi­min­taa, jos­sa mu­ka­na ole­vat lap­set ja nuo­ret ovat pää­o­sin ais­ti-, lii­kun­ta- ja ke­hi­tys­vam­mai­sia.

– Hyvä har­ras­tus vah­vis­taa las­ten ja nuor­ten it­se­luot­ta­mus­ta, opet­taa ryh­mäs­sä toi­mi­mis­ta ja omien vah­vuuk­sien löy­tä­mis­tä. Sik­si ha­lu­am­me ma­dal­taa har­ras­ta­mi­sen kyn­nys­tä eten­kin niil­le nuo­ril­le, joil­la ei ole vie­lä mi­tään har­ras­tus­ta, Suo­men Par­ti­o­lais­ten pu­heen­joh­ta­ja An­na Muns­terh­jelm ker­too.

Kirk­ko­num­men suo­ma­lai­nen seu­ra­kun­ta on­nis­tui lä­hes kak­sin­ker­tais­ta­maan ke­räys­tu­lok­sen­sa edel­lis­vuo­teen ver­rat­tu­na.

– Kirk­ko­num­men hyvä tu­los syn­tyi sii­tä, et­tä seu­ra­kun­nas­sa saa­tiin ai­kai­sek­si laa­ja in­nos­tus Yh­teis­vas­tuu­ta koh­taan. Ke­räys ide­oi­tiin ja to­teu­tet­tiin isol­la jou­kol­la. Nuo­ret ja eten­kin par­ti­o­lai­set oli­vat ak­tii­vi­ses­sa roo­lis­sa, to­te­aa Kirk­ko­num­men ke­räys­pääl­lik­kö Lee­na Rii­pi­nen.

Pa­ko­lais­nuo­ret saa­vat am­mat­ti­kou­lu­tus­ta Ugan­das­sa

Ugan­das­sa Yh­teis­vas­tuu tu­kee nuor­ten am­mat­ti­kou­lu­tus­ta ja toi­meen­tu­loa. Län­si-Ugan­daan, Rwam­wan­jan pa­ko­lais­lei­ril­le ra­ken­ne­tun, yh­teis­vas­tuu­va­roin tu­et­ta­van am­mat­ti­kou­lun en­sim­mäi­set opis­ke­li­jat ovat val­mis­tu­neet me­ka­nii­kan sekä ra­ken­nus-, ho­tel­li- ja maa­ta­lou­sa­lan opin­nois­taan.

Kou­lu­tuk­seen si­säl­tyy työ­har­joit­te­lu, jos­sa nuo­ret saa­te­taan yh­teen tu­le­vien työ­nan­ta­jien­sa kans­sa. Opin­not aloit­ta­nees­ta 101 nuo­res­ta jopa 96 val­mis­tui ja kym­me­net heis­tä ovat työl­lis­ty­neet. Nyt am­mat­ti­kou­lus­sa on aloit­ta­nut 120 uut­ta op­pi­las­ta. Hei­dät va­lit­tiin run­saan 780 ha­ki­jan jou­kos­ta.

Ky­syn­tä kaik­kein hei­koim­mas­sa ase­mas­sa ole­vien pa­ko­lais- ja ugan­da­lais­nuor­ten am­mat­ti­kou­lu­tuk­sel­le on ol­lut niin suur­ta ja opis­ke­li­joi­den pa­lau­te niin kan­nus­ta­vaa, et­tä vas­taa­vaa am­mat­ti­kou­lu­tus­ta laa­jen­ne­taan muil­le pa­ko­lais­lei­reil­le Ugan­das­sa.

Avun vie pe­ril­le Kir­kon Ul­ko­maa­na­pu

Vuo­den 2016 Yh­teis­vas­tuu­ke­räyk­sen ti­li­tys luo­vu­tet­tiin 15. mar­ras­kuu­ta ke­räyk­sen suo­je­li­jal­le, ta­sa­val­lan pre­si­dent­ti Sau­li Nii­nis­töl­le. Luo­vu­tus­ti­lai­suu­des­sa pu­hui Kuo­pi­on hiip­pa­kun­nan piis­pa Jari Jolk­ko­nen, joka ku­va­si Yh­teis­vas­tuu­ke­räys­tä lä­him­mäi­sen­rak­kau­den kan­san­liik­keek­si. Hä­nen mu­kaan­sa ke­räyk­sen tär­keä teh­tä­vä on puo­lus­taa ih­mi­soi­keuk­sia ja an­taa ää­ni niil­le, jot­ka ei­vät saa ään­tään muu­ten kuu­lu­viin.

Ke­räyk­sen tuot­to ja­e­taan Kir­kon Ul­ko­maa­na­vun ke­hi­ty­syh­teis­työn ja ka­tast­ro­fi­a­vun (60 %), Suo­men Par­ti­o­lais­ten (20 %), Kir­kon di­a­ko­ni­a­ra­has­ton (10 %) sekä seu­ra­kun­tien di­a­ko­ni­a­työn (10 %) kes­ken.

Ke­räys­tu­lok­set seu­ra­kun­nit­tain löy­ty­vät osoit­tees­ta yh­teis­vas­tuu.fi.

Vuo­den 2017 Yh­teis­vas­tuu­ke­räys tor­juu ih­mis­kaup­paa. Ke­räys käyn­nis­tyy sun­nun­tai­na 5.2.2017 ja sen esi­mie­he­nä toi­mii Por­voon hiip­pa­kun­nan piis­pa Björn Vikst­röm.

Ku­vi­tus­ku­va: H.H.

18.4.2024

Vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani. Ps. 23:4

Viikon kysymys