JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Johanna Hurtig kertoi SRK:n työvaliokunnalle tutkimuksestaan

Päivämies-verkkolehti
Uutiset
10.10.2014 15.19

Juttua muokattu:

1.1. 23:47
2020010123471720141010151900

SRK:n työ­va­li­o­kun­ta jär­jes­ti 9. lo­ka­kuu­ta ti­lai­suu­den, jos­sa pe­reh­dyt­tiin tut­ki­ja Jo­han­na Hur­ti­gin tut­ki­muk­seen Tai­vaan tai­met, Us­kon­nol­li­nen yh­tei­söl­li­syys ja vä­ki­val­ta.

Tut­ki­muk­ses­sa on sel­vi­tet­ty sek­su­aa­li­sen vä­ki­val­lan, us­kon ja yh­tei­sön vä­li­siä yh­teyk­siä van­hoil­lis­les­ta­di­o­lai­ses­sa he­rä­tys­liik­kees­sä. SRK:n joh­to­kun­nan pu­heen­joh­ta­ja Vil­jo Jun­tu­nen ker­toi ter­ve­tu­lo­pu­hees­saan, et­tä Hur­ti­gin tut­ki­muk­sen ai­he­pii­rin ää­rel­lä ol­tiin myös vuo­si sit­ten SRK:n tie­do­tus­ti­lai­suu­des­sa. Hän sa­noi, et­tä yh­teis­tä ta­paa­mis­ta Hur­ti­gin kans­sa oli suun­ni­tel­tu jo pit­kään.

– Toi­vee­na on, et­tä tä­män il­lan kaut­ta saa­tai­siin tie­toa, jos­ta voi­si ol­la opik­si otet­ta­vaa, Jun­tu­nen to­te­si.

Hur­tig ava­si pu­heen­vuo­ros­saan tut­ki­muk­sen­sa tu­lok­sia us­kon ja yh­tei­sön mer­ki­tyk­ses­tä vä­ki­val­ta­ta­pauk­sis­sa. Hur­tig pai­not­ti, et­tä hä­nen tut­ki­muk­sen­sa on vain yk­si ik­ku­na yh­tei­sön to­del­li­suu­teen. Hän ker­toi tut­ki­muk­sen­sa läh­tö­koh­dis­ta ja pe­rus­teis­ta sekä sii­tä, et­tä tut­ki­muk­sen aloit­ta­mi­nen täs­tä ai­hees­ta ei ol­lut help­poa.

Hur­ti­gin mu­kaan yh­tei­sö ja us­ko vai­kut­ta­vat per­he-elä­mään. Lap­sel­le muo­dos­tuu ope­tuk­sen poh­jal­ta kuva tur­val­li­ses­ta yh­tei­sös­tä. Jos to­del­li­suus on toi­sen­lai­nen, lap­sen mie­li järk­kyy. Tut­ki­muk­ses­sa il­me­ni, et­tä eri­lai­suu­den ja poik­ke­a­vuu­den ko­ke­muk­set oli­vat uh­reil­le ras­kai­ta eri­tyi­ses­ti ti­lan­teis­sa, jois­sa lä­hi­pii­ri ei ym­mär­tä­nyt hei­dän ko­ke­muk­si­aan, Hur­tig to­te­si.

Pu­heen­vuo­ros­saan Hur­tig kä­sit­te­li muun mu­as­sa per­heis­sä il­me­ne­vää fyy­sis­tä ja sek­su­aa­lis­ta vä­ki­val­taa sekä hen­gel­li­sen vä­ki­val­lan il­me­ne­mis­tä yh­tei­söis­sä. Kes­kus­te­lun poh­jak­si hän an­toi käy­tän­nön esi­merk­ke­jä, joi­den rat­kai­se­mi­sek­si poh­dit­tiin yh­des­sä toi­min­ta­mal­le­ja.

Kes­kus­te­lun pu­heen­joh­ta­ja Mat­ti Tas­ki­la to­te­si lo­puk­si, et­tä il­ta oli ol­lut mo­nel­la ta­val­la tar­peel­li­nen.