JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Kesää, odotusta ja heiluvia hampaita

Uutiset
11.8.2023 13.00

Juttua muokattu:

11.8. 12:26
2023081112261020230811130000
Ylva Karhu, Edvin Puhakka ja Linn Laitinen nauttivat retkipäivästä Flottsbrossa.

Ylva Karhu, Edvin Puhakka ja Linn Laitinen nauttivat retkipäivästä Flottsbrossa.

Tiina Karhu

Ylva Karhu, Edvin Puhakka ja Linn Laitinen nauttivat retkipäivästä Flottsbrossa.

Ylva Karhu, Edvin Puhakka ja Linn Laitinen nauttivat retkipäivästä Flottsbrossa.

Tiina Karhu

Tii­na Kar­hu, kään­tä­nyt suo­mek­si Eli­sa Pit­kä­lä

Tuk­hol­man us­ko­vais­ten pe­rin­tei­siin kuu­luu py­hä­kou­lu­lai­sil­le ja raa­mat­tu­luok­ka­lai­sil­le suun­nat­tu päi­vä­ret­ki Ruot­sin kan­sal­lis­päi­vä­nä, ke­sä­kuun kuu­den­te­na päi­vä­nä. Tänä vuon­na pai­kak­si va­li­koi­tui Flot­tsb­ron ul­koi­lu­a­lue, joka si­jait­see Tuk­hol­man ete­lä­puo­lel­la.

Ret­ken ai­ka­na jut­te­len Ed­vin Pu­ha­kan, Linn Lai­ti­sen ja Yl­va Kar­hun kans­sa, jot­ka aloit­ta­vat syk­syl­lä esi­kou­lun.

Ed­vi­nin mie­les­tä on haus­kaa aloit­taa esi­kou­lu.

– Olen osal­lis­tu­nut Avoi­met ovet -toi­min­taan ja pääs­syt sil­loin leik­ki­mään ja tu­tus­tu­maan kou­luun, mut­ta se on mi­nul­le jo ai­ka tut­tu, sil­lä iso­si­sa­ruk­se­ni Adiel ja Ag­nes käy­vät sa­maa kou­lua.

Myös Linn on käy­nyt tu­tus­tu­mas­sa tu­le­vaan kou­luun isän­sä kans­sa. Yl­va puo­les­taan ker­too, et­tä hän on käy­nyt vie­rai­le­mas­sa tu­le­val­la kou­lul­la päi­vä­ko­ti­ryh­män­sä kans­sa.

– Mut­ta olen käy­nyt kou­lul­la mon­ta ker­taa, sil­loin kun olen ol­lut mu­ka­na ha­ke­mas­sa iso­sis­ko­ni Ron­jan siel­tä. Isä sa­noo, et­tä huo­maa, et­tä olen koh­ta kou­lu­lai­nen, sil­lä mi­nul­la on löy­sä ham­mas, Yl­va sa­noo.

– Mi­nul­ta on jo ir­ron­nut ham­pai­ta, Linn sa­noo ja esit­te­lee ra­koa ham­pai­den vä­lis­sä.

Ed­vi­nil­lä, Lin­nil­lä ja Yl­val­la on mo­nia aja­tuk­sia sii­tä, mitä voi ol­la hyvä osa­ta en­nen esi­kou­lun aloi­tus­ta. En­nen kaik­kea on tär­ke­ää osa­ta kuun­nel­la, ol­la kilt­ti, aja­tel­la it­se ja ol­la tap­pe­le­mat­ta, he us­ko­vat.

Lap­set poh­ti­vat, kuin­ka tär­ke­ää lu­ku­tai­to on esi­kou­lus­sa.

– Tun­nis­tan jo mon­ta kir­jain­ta ja ään­net­tä, Ed­vin hok­saa.

Yl­va ja Linn ovat op­pi­neet tun­nis­ta­maan muu­ta­man kir­jai­men, mut­ta mo­lem­mat ty­töt us­ko­vat op­pi­van­sa eh­kä li­sää esi­kou­lus­sa.

– On haus­kaa saa­da iki­o­ma ma­te­ma­tii­kan har­joi­tus­kir­ja, Linn miet­tii.

En­nen esi­kou­lun al­kua Ed­vi­nil­lä, Lin­nil­lä ja Yl­val­la on ol­lut pit­kä ke­sä­lo­ma. Mo­net tuk­hol­ma­lai­set us­ko­vai­set per­heet viet­tä­vät osan lo­mas­taan Suo­mes­sa käy­däk­seen Su­vi­seu­rois­sa ja ter­veh­ti­mäs­sä su­ku­lai­sia ja ys­tä­viä. Linn ta­pa­si pal­jon ys­tä­viä sekä Suo­mes­sa et­tä Ruot­sis­sa. Ja sai syö­dä mon­ta jää­te­löä, ai­na­kin Su­vi­seu­rois­sa Kau­ha­val­la.

Yl­val­la on su­ku­lai­sia sekä Suo­mes­sa et­tä Nor­jas­sa. Hä­nen äi­tin­sä van­hem­mat, joi­ta kut­su­taan mum­muk­si ja bo­pok­si, asu­vat Nor­jas­sa. Yl­van toi­ve to­teu­tui, ja hän sai teh­dä Nor­jan-mat­kan yh­des­sä mum­mun ja Ron­ja-sis­kon kans­sa.

4.5.2024

Jeesus sanoo: ”Jos noudatatte käskyjäni, te pysytte minun rakkaudessani, niin kuin minä olen noudattanut Isäni käskyjä ja pysyn hänen rakkaudessaan.” Joh. 15:10

Viikon kysymys