JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Kirkonkellot soivat Aleppon uhreille

Päivämies-verkkolehti
Uutiset
14.10.2016 7.25

Juttua muokattu:

1.1. 23:39
2020010123393020161014072500

Kir­kois­sa eri puo­lil­la Suo­mea soi­te­taan saat­to­kel­lo­ja so­dan uh­reil­le Syy­ri­an Alep­pos­sa. Kel­lo­ja soi­te­taan klo 17 päi­vit­täin 24.10. as­ti, joka on YK:n päi­vä ja myös rau­han, ih­mi­soi­keuk­sien ja kan­sain­vä­li­sen vas­tuun ru­kous­päi­vä. Mu­ka­na on jo yli 130 kirk­koa.

Seu­ra­kun­nat ym­pä­ri Suo­men ovat tart­tu­neet Hel­sin­gin Kal­li­on seu­ra­kun­nan haas­tee­seen soit­taa saat­to­kel­lo­ja Syy­ri­an Alep­pon pom­mi­tus­ten uh­reil­le. Aloi­te Kal­li­os­ta läh­ti kes­ki­viik­ko­na 12. lo­ka­kuu­ta, ja tors­tai­na kel­lot soi­vat jo yli 130 kir­kos­sa ym­pä­ri Suo­men.

Saat­to­kel­lo­ja soit­ta­vat kir­kot on koot­tu kar­tal­le, jota päi­vi­te­tään sitä mu­kaa, kun seu­ra­kun­nat il­moit­ta­vat osal­lis­tu­mi­ses­taan. Ta­val­li­ses­ti saat­to­kel­lo­ja soi­te­taan hau­ta­jais­ten yh­tey­des­sä.

Kel­lo­jen soi­tol­la osoi­te­taan myö­tä­tun­toa Syy­ri­an so­dan ja eri­tyi­ses­ti Alep­pon pom­mi­tus­ten uh­reil­le. Ta­voit­tee­na on, et­tä mah­dol­li­sim­man moni suo­ma­lai­nen kirk­ko yh­tyi­si päi­vit­täi­seen su­ru­kel­lo­jen soit­toon.

Alep­pon uh­rien muis­ta­mi­seen voi jo­kai­nen osal­lis­tua viet­tä­mäl­lä mi­nuu­tin hil­jai­sen het­ken, kun kuu­lee kel­lo­jen soi­van. So­si­aa­li­ses­sa me­di­as­sa muis­ta­mi­seen voi liit­tyä tun­nis­teel­la #alep­pon­kel­lot.

Ky­sees­sä on en­sim­mäi­nen ker­ta, kun Suo­men evan­ke­lis-lu­te­ri­lai­sen kir­kon seu­ra­kun­nat soit­ta­vat kel­lo­jaan näin laa­jas­ti myö­tä­tun­non elee­nä kan­sain­vä­li­ses­sä krii­si­ti­lan­tees­sa.

Ta­pah­tu­mas­ta löy­tyy li­sä­tie­toa tääl­tä.

Ku­vi­tus­ku­va: Heta Ve­sa­mä­ki

25.4.2024

Jeesus sanoo: ”Minä näen teidät vielä uudelleen, ja silloin teidän sydämenne täyttää ilo, jota ei kukaan voi teiltä riistää.” Joh. 16:22

Viikon kysymys