JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Moni kenialainen on löytänyt Jumalan valtakunnan

Uutiset
31.1.2023 11.25

Juttua muokattu:

31.1. 11:49
2023013111492320230131112500
Kenian lähetysmatkan aikana pidettiin lukuisat seurat. Tässä väki on kokoontunut Sunassa, kuvassa etualalla Tapani Kinnunen.

Kenian lähetysmatkan aikana pidettiin lukuisat seurat. Tässä väki on kokoontunut Sunassa, kuvassa etualalla Tapani Kinnunen.

Kuva: Tapani Kinnuselta

Kenian lähetysmatkan aikana pidettiin lukuisat seurat. Tässä väki on kokoontunut Sunassa, kuvassa etualalla Tapani Kinnunen.

Kenian lähetysmatkan aikana pidettiin lukuisat seurat. Tässä väki on kokoontunut Sunassa, kuvassa etualalla Tapani Kinnunen.

Kuva: Tapani Kinnuselta

Ta­pa­ni Kin­nu­nen

Ke­nia

Ke­ni­an-mat­kal­la tois­tui pyyn­tö saa­da Raa­mat­tu­ja pai­kal­lis­ten omal­la kie­lel­lä sekä li­sää lä­he­tys­seu­ro­ja.

Vii­me vuo­den lo­pul­la to­teu­tui en­sim­mäi­nen lä­he­tys­mat­ka­ni Ke­ni­aan. Mat­ka­kump­pa­nei­na­ni oli­vat ko­ke­neet Ke­ni­an kä­vi­jät Jou­ko Haap­saa­ri Poh­jois-Ame­ri­kas­ta ja Ee­ro Pi­si­lä Tan­sa­ni­as­ta.

Mat­ka­oh­jel­ma oli tii­vis ja jo­kai­sel­le päi­väl­le oli suun­ni­tel­tu usei­ta seu­ra­ta­pah­tu­mia. Mat­ka suun­tau­tui Mom­ba­san, Ki­su­mun, Si­ay­an ja Nai­ro­bin alu­eil­le. Seu­ra­paik­ko­ja oli noin 20 ja seu­ra­vie­rai­ta noin 500.

Tun­to­merk­ki­nä rak­kaus

Ju­ma­la on siu­nan­nut sa­nan­kyl­vön. Ta­pa­sim­me mat­kal­la pal­jon si­sa­ria ja vel­jiä ja koim­me, kuin­ka oma­koh­tai­nen us­ko yh­dis­tää ja vai­kut­taa rak­kau­den. Rak­kau­des­ta nou­se­va halu pal­vel­la seu­ra­jär­jes­te­lyis­sä ja keit­ti­ös­sä sekä hil­jen­tyä sa­nan­kuu­loon oli kos­ket­ta­vaa.

Pyyn­tö saa­da uu­sia lä­he­tys­mat­ko­ja tuli kaik­ki­al­la esil­le. Ru­kous Ju­ma­lan puo­leen on, et­tä ke­ni­a­lai­set sai­si­vat li­sää pai­kal­li­sia pu­hu­jia. Kun toi­min­ta laa­je­nee, tar­vi­taan myös uu­sia voi­mia työ­hön.

Kes­kus­te­luis­sa nou­si esil­le eri­tyi­ses­ti pyyn­tö saa­da Raa­mat­tu­ja pai­kal­lis­ten omal­la kie­lel­lä, jot­ta he op­pi­si­vat tun­te­maan Py­hän Kir­jan si­säl­töä ja sa­no­maa.

Pie­niä ja suu­ria seu­ro­ja

Mat­ka Kou­vo­las­ta Hel­sin­gin ja Ams­ter­da­min kaut­ta Nai­ro­biin kes­ti koko päi­vän. Len­sim­me lau­an­tai­aa­mu­na Ki­su­muun, jos­ta al­koi var­si­nai­nen lä­he­tys­mat­ka.

Ki­su­mun len­to­ken­täl­tä mei­dät nou­ti To­yo­ta Hi­a­ce -pik­ku­bus­si, joka toi­mi kul­ku­vä­li­nee­nä koko al­ku­mat­kam­me ajan. Pai­kal­li­set vel­jet Sa­mu­el Oko­la ja Em­ma­nu­el­le Od­hi­am­bo oli­vat siel­lä vas­tas­sa. He oli­vat suun­ni­tel­leet oh­jel­man tu­le­via päi­viä var­ten ja so­pi­neet seu­ra­pai­kois­ta ja ai­ka­tau­luis­ta.

Läh­dim­me aa­mui­sin ho­tel­leis­ta var­hain liik­keel­le. Ko­dit joi­hin ko­koon­nuim­me poik­ke­si­vat toi­sis­taan. Oli pie­niä ko­ti­seu­ro­ja, joi­hin ko­koon­tui muu­ta­mia seu­ra­vie­rai­ta. Oli myös paik­ka­kun­tia, jois­sa osal­lis­tu­jia oli yli sata ja kau­kai­sim­mat vie­raat oli­vat saa­pu­neet kä­vel­len kym­me­nien ki­lo­met­rien ta­kaa.

Löy­tä­jän ar­mo

Seu­ra­vie­rai­na oli pal­jon lap­sia, jo­ten toi­nen puhe to­teu­tet­tiin usein py­hä­kou­lu­na. Seu­ra­kut­sua oli kuu­lu­tet­tu su­ku­lai­sil­le, ys­tä­vil­le ja naa­pu­reil­le. Saim­me ko­kea, kuin­ka Ju­ma­la kut­sui val­ta­kun­taan­sa ja kuu­li­joil­la oli Ju­ma­lan sa­nan näl­kä.

Ju­ma­lan sana on le­vin­nyt Ke­ni­as­sa laa­jal­le. Useim­mi­ten seu­rois­sa kuun­nel­laan What­sAp­pil­la lä­he­tet­ty seu­ra­pu­he, joka tul­ka­taan pai­kal­li­sel­le kie­lel­le.

Nii­den poh­jal­ta seu­ra­vie­raat käy­vät kes­kus­te­lu­ja Ju­ma­lan ar­mos­ta ja us­kon lah­jas­ta. Mo­net ovat näin löy­tä­neet Ju­ma­lan val­ta­kun­nan ja oma­koh­tai­sen us­kon.

24.4.2024

Vaikka ulkonainen ihmisemme murtuukin, niin sisäinen ihmisemme uudistuu päivä päivältä. 2. Kor. 4:16

Viikon kysymys