JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Piispa Jukka Keskitalo vihitään virkaansa sunnuntaina

Päivämies-verkkolehti
Uutiset
9.11.2018 6.16

Juttua muokattu:

31.12. 09:28
2019123109282820181109061600

Uu­si Ou­lun hiip­pa­kun­nan piis­pa Juk­ka Kes­ki­ta­lo aloit­ti teh­tä­väs­sään mar­ras­kuun alus­sa, jol­loin edel­li­nen piis­pa Sa­mu­el Sal­mi jäi eläk­keel­le. Kes­ki­ta­lo vi­hi­tään vir­kaan­sa Ou­lun tuo­mi­o­kir­kos­sa sun­nun­tai­na 11. mar­ras­kuu­ta.

Vir­kaan vih­ki­mi­sen toi­mit­taa ark­ki­piis­pa Ta­pio Luo­ma avus­ta­ji­neen. Mu­ka­na on myös ul­ko­mai­sia piis­po­ja, jot­ka edus­ta­vat kir­kon yh­teis­työ- ja si­sar­kirk­ko­ja.

Teks­tin­lu­ki­joi­na toi­mi­vat pää­mi­nis­te­ri Juha Si­pi­lä sekä saa­me­lais­kä­rä­jien pu­heen­joh­ta­ja Tii­na Sa­ni­la-Ai­kio.

Mes­sus­sa kuul­laan kant­to­ri Lau­ri-Kal­le Kal­lun­gin sä­vel­tä­mä kan­ta­e­si­tys uu­des­ta pap­pis­vih­ki­myk­sis­sä käy­tet­tä­väs­tä psal­mis­ta ja an­ti­fo­nis­ta. Sä­vel­lys on ti­lat­tu lah­jak­si piis­pa Juk­ka Kes­ki­ta­lol­le.

Mes­sun mu­siik­kia ovat to­teut­ta­mas­sa Ou­lun hiip­pa­kun­nan ora­to­ri­o­kuo­ro sekä Ou­lun tuo­mi­o­kir­kon ka­ma­ri­kuo­ro joh­ta­ja­naan Rai­mo Paa­so. Ur­ku­rei­na toi­mi­vat Péter Ma­rosvá­ri ja Lau­ri-Kal­le Kal­lun­ki, kant­to­ri­na on Hen­na-Mari Si­vu­la.

Piis­pa saa vi­ran tun­nuk­set

Uu­si piis­pa saa vir­kaan vih­ki­mi­sen yh­tey­des­sä piis­pan­vi­ran tun­nuk­set: ris­tin, sau­van sekä tai­tei­li­ja Moo­sa Myl­ly­kan­kaan Kes­ki­ta­lol­le suun­nit­te­le­man vi­o­le­tin vä­ri­sen hii­pan ja kaa­vun sekä sto­lan.

Näi­den suun­nit­te­lun läh­tö­koh­ta­na on ol­lut vesi, elä­män läh­de. Kan­gas on silk­ki­sa­met­tia ja kir­jai­lut on teh­ty kä­si­työ­nä. Kaa­pua ko­ris­taa myös Tor­ni­on ja­lo­te­räk­ses­tä ja po­ron­sar­ves­ta teh­ty or­jan­tap­pu­ra­ko­ru. Vuo­ri­kan­gas on lo­hen­vä­ris­tä silk­kiä. Piis­pan­kaa­pu on seu­ra­kun­tien lah­ja vi­hit­tä­väl­le piis­pal­le ja piis­pa käyt­tää sitä toi­mit­ta­es­saan ju­ma­lan­pal­ve­luk­sia hiip­pa­kun­nan eri puo­lil­la.

La­pu­an hiip­pa­kun­nan piis­pa Simo Peu­ra ja Kuo­pi­on hiip­pa­kun­nan piis­pa Jari Jolk­ko­nen pu­ke­vat piis­pa Kes­ki­ta­lon vi­ran tun­nuk­siin.

Kaik­ki ter­ve­tul­lei­ta

Mes­su te­le­vi­si­oi­daan suo­ra­na lä­he­tyk­se­nä Yle TV 1:ssä kel­lo 10 ja lä­he­te­tään ra­di­os­sa Yle Ra­dio 1:n ka­na­val­la al­ka­en kel­lo 10. Mes­sua voi seu­ra­ta myös ver­kos­sa Vir­tu­aa­li­kir­kon kaut­ta. Mes­su tul­ka­taan viit­to­ma­kie­lel­le.

Vih­ki­mys­mes­suun ovat kaik­ki ter­ve­tul­lei­ta. Kir­kon ovet ava­taan kel­lo 9.00. Te­le­vi­si­oin­nin ta­kia seu­ra­kun­taa pyy­de­tään tu­le­maan kirk­koon vii­meis­tään klo 9.40.

Mes­sun jäl­keen jär­jes­te­tään juh­la­kah­vit Kes­kus­tan seu­ra­kun­ta­ta­lol­la (Iso­ka­tu 17) ja Van­has­sa pap­pi­las­sa. Ti­lai­suu­det ovat avoi­mia kai­kil­le.

Kuva: Kir­kon ku­va­pank­ki / San­na Krook

27.4.2024

Jeesus sanoo: ”Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani.” Joh. 14:6

Viikon kysymys