JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

​Piispa Repo vieraili Tampereen rauhanyhdistyksellä

Päivämies-verkkolehti
Uutiset
12.10.2014 6.13

Juttua muokattu:

1.1. 23:47
2020010123471620141012061300

Tam­pe­reen hiip­pa­kun­nan piis­pa Mat­ti Repo vie­rai­li 7.10. Tam­pe­reen rau­ha­nyh­dis­tyk­sel­lä seu­dun pap­pien ja kirk­ko­her­ro­jen kans­sa. Läm­min­hen­ki­nen ti­lai­suus liit­tyi 125-vuo­ti­aan yh­dis­tyk­sen juh­la­vuo­teen.

SRK:n joh­to­kun­nan va­ra­pu­heen­joh­ta­ja Val­de Pa­lo­la ker­toi van­hoil­lis­les­ta­di­o­lais­ten toi­min­nas­ta ly­hy­es­sä esit­te­ly­pu­heen­vuo­ros­saan. Pu­heen­vuo­ros­sa oli esil­lä van­hoil­lis­les­ta­di­o­lais­ten lap­si- ja nuo­ri­so­työ lei­ri­kes­kuk­sis­sa ja kan­sa­no­pis­tois­sa sekä lä­he­tys­työ ko­ti­maas­sa ja ul­ko­mail­la.

Tam­pe­reen Rau­ha­nyh­dis­tyk­sen joh­to­kun­nan sih­tee­ri Jari-Ta­pio Ran­ta­nen esit­te­li 125-vuo­ti­aan yh­dis­tyk­sen toi­min­taa. Seu­ra­ti­lai­suuk­sis­sa käy vii­koit­tain noin tu­hat seu­ra­vie­ras­ta. Jä­se­niä yh­dis­tyk­ses­sä on kah­dek­san­sa­taa, mut­ta suu­rel­le kau­pun­gil­le tyy­pil­li­ses­ti toi­min­nas­sa on mu­ka­na myös mui­ta, muun mu­as­sa nuo­ria opis­ke­li­joi­ta.

Piis­pa Repo poh­ti pu­heen­vuo­ros­saan van­hoil­lis­les­ta­di­o­lai­suu­den ase­maa ja mer­ki­tys­tä evan­ke­lis­lu­te­ri­lai­ses­sa kir­kos­sa. Pu­heen­vuo­ros­saan hän toi esil­le van­hoil­lis­les­ta­di­o­lai­suu­den he­rä­tys­liik­keen ti­laa suh­teis­sa toi­siin he­rä­tys­liik­kei­siin.

Tut­ki­mus­ten mu­kaan van­hoil­lis­les­ta­di­o­lai­suus on val­ta­kun­nal­li­ses­ti laa­jim­min le­vin­nyt he­rä­tys­lii­ke, jol­la on toi­min­taa pe­rä­ti kol­mes­sa seu­ra­kun­nas­sa nel­jäs­tä.

– Van­hoil­lis­les­ta­di­o­lai­suu­del­la on tun­ne­tus­ti ol­lut mui­den kirk­kom­me niin sa­not­tu­jen van­ho­jen he­rä­tys­liik­keit­ten ta­paan syvä vai­ku­tus seu­ra­kun­tiem­me kris­til­li­syy­teen. Vai­ku­tus on kui­ten­kin mui­hin liik­kei­siin näh­den omin­ta­kei­nen, Repo to­te­si.

Ti­lai­suu­den lo­pul­la käy­tiin kes­kus­te­lua eri­tyi­ses­ti sak­ra­ment­ti- ja van­hurs­kaut­ta­mi­so­pis­ta. Ajan ly­hyy­des­tä ja ti­lai­suu­den luon­tees­ta joh­tu­en näi­den ai­hei­den laa­ja­mit­tai­nen kä­sit­te­ly ei kui­ten­kaan ol­lut mah­dol­lis­ta. Näh­tiin hy­väk­si, et­tä kes­kus­te­lu voi jat­kua, ja sii­nä toi­vot­tiin pa­neu­dut­ta­van myös kä­sit­tei­den huo­lel­li­seen avaa­mi­seen.

Teks­ti: Ou­ti Ol­li

Kuva: Mik­ko Väy­ry­nen

26.4.2024

Jotka kyynelin kylvävät, ne riemuiten korjaavat. Jotka itkien menevät kylvämään vakkaansa kantaen, ne riemuiten palaavat kotiin lyhteet sylissään. Ps. 126:5–6

Viikon kysymys