JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Seurakuntaliitokset muuttivat arkkihiippakunnan karttaa

Uutiset
21.1.2023 8.00

Juttua muokattu:

21.1. 09:57
2023012109571520230121080000

Kirkon kuvapankki, Timo Jakonen

Kirkon kuvapankki, Timo Jakonen

Päi­vä­mies

Ark­ki­hiip­pa­kun­nan kart­taan tuli vuo­den alus­sa jäl­leen muu­tok­sia. Ark­ki­hiip­pa­kun­nan seu­ra­kun­tien lu­ku­mää­rä on nyt 46. Vuo­den 2022 lo­pus­sa lak­kau­tet­tiin Sii­kais­ten, Kal­vo­lan, Evi­jär­ven, Vim­pe­lin, Lap­pa­jär­ven ja Mar­tin­kos­ken seu­ra­kun­nat.

Sii­kais­ten seu­ra­kun­ta lii­tet­tiin Kan­kaan­pään seu­ra­kun­taan. Seu­ra­kun­nan alu­ee­na ovat Sii­kais­ten, Kar­vi­an, Jä­mi­jär­ven ja Kan­kaan­pään kun­nan alu­eet. Laa­je­ne­van seu­ra­kun­nan nimi on Kan­kaan­pään seu­ra­kun­ta.

Kal­vo­lan seu­ra­kun­ta lii­tet­tiin Hä­meen­lin­na-Va­na­jan seu­ra­kun­taan. Seu­ra­kun­nan alu­ee­na on ny­kyis­ten Kal­vo­lan seu­ra­kun­nan ja Hä­meen­lin­na-Va­na­jan seu­ra­kun­tien ra­jo­jen mu­kai­nen alue. Laa­je­ne­van seu­ra­kun­nan nimi on Hä­meen­lin­na-Va­na­jan seu­ra­kun­ta.

Evi­jär­ven seu­ra­kun­ta lii­tet­tiin Kau­ha­van seu­ra­kun­taan, jon­ka alu­ee­na on ny­kyis­ten Evi­jär­ven ja Kau­ha­van seu­ra­kun­tien ra­jo­jen mu­kai­nen alue. Laa­jen­tu­van seu­ra­kun­nan nimi on Kau­ha­van seu­ra­kun­ta.

Vim­pe­lin ja Lap­pa­jär­ven seu­ra­kun­nat lii­tet­tiin Ala­jär­ven seu­ra­kun­taan. Seu­ra­kun­nan alu­ee­na on ny­kyis­ten Vim­pe­lin, Lap­pa­jär­ven ja Ala­jär­ven seu­ra­kun­tien ra­jo­jen mu­kai­nen alue. Laa­je­ne­van seu­ra­kun­nan nimi on Ala­jär­ven seu­ra­kun­ta.

Mar­tin­kos­ken seu­ra­kun­ta lii­tet­tiin Sa­lon seu­ra­kun­taan niin, et­tä laa­jen­tu­van seu­ra­kun­nan alu­ee­na on Mart­ti­lan, Kos­ken Tl ja Sa­lon kun­tien alu­eet. Laa­jen­tu­van seu­ra­kun­nan nimi on Sa­lon seu­ra­kun­ta.

Läh­de: evl.fi

14.4.2024

Jeesus sanoo: ”Minä olen hyvä paimen. Minä tunnen lampaani ja ne tuntevat minut, niin kuin Isä tuntee minut ja minä Isän.” Joh. 10:14–15

Viikon kysymys