JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

SRK:n johtokunta kokoontui Jämsässä

Aittakumpu Pekka
Uutiset
16.8.2016 6.12

Juttua muokattu:

1.1. 23:37
2020010123372920160816061200

SRK:n joh­to­kun­ta ko­koon­tui 12.–13. elo­kuu­ta Jäm­sän kris­til­li­sel­le kan­sa­no­pis­tol­le pe­rin­tei­sel­le elo­kuun kes­kus­te­lu­lei­ril­le. Ko­koon­tu­mi­ses­saan joh­to­kun­ta tar­kas­te­li SRK:n toi­mis­ton työ­a­la­vas­taa­vien kans­sa van­hoil­lis­les­ta­di­o­lai­sen kris­til­li­syy­den ja SRK:n pe­rus­teh­tä­vää ja tu­le­vai­suu­den­nä­ky­miä. Ti­lai­suu­des­sa nou­si esil­le, et­tä eläm­me no­pe­as­ti muut­tu­vas­sa ajas­sa, jos­sa Ju­ma­lan sa­nan tur­val­li­sel­le vies­til­le on tar­vet­ta.

Val­de Pa­lo­la alus­ti ko­kouk­ses­sa ai­hees­ta Kat­saus kris­til­li­syy­den ja SRK:n pe­rus­teh­tä­vään. Hän to­te­si, et­tä elä­vän kris­til­li­syy­den eli Ju­ma­lan seu­ra­kun­nan pe­rus­teh­tä­vä poh­jau­tuu teh­tä­vä­nan­toon, jon­ka Jee­sus an­toi ope­tus­lap­sil­leen: kai­kil­le kan­soil­le on saar­nat­ta­va pa­ran­nus­ta ja syn­tien an­teek­si­an­ta­mis­ta. Teh­tä­vä­nä on myös ruok­kia ja opet­taa kai­ke­ni­käi­siä us­ko­vai­sia evan­ke­liu­min sa­nal­la, pi­tää esil­lä Raa­ma­tus­ta nou­se­via elä­mä­nar­vo­ja ja to­teut­taa di­a­ko­ni­a­työ­tä.

Seu­ra­kun­ta ra­ken­tuu Ju­ma­lan sa­nan pe­rus­tal­le

Kim­mo Puo­li­tai­val ja Esa Kouk­ka­ri tar­kas­te­li­vat alus­tus­pu­heen­vuo­rois­saan kris­til­li­syy­den tu­le­vai­suu­den­nä­ky­miä. He toi­vat esil­le, et­tä Ju­ma­lan seu­ra­kun­nan tu­le­vai­suut­ta on tur­val­lis­ta tar­kas­tel­la, kos­ka seu­ra­kun­ta ra­ken­tuu muut­tu­mat­to­man ja ai­na ajan­koh­tai­sen Ju­ma­lan sa­nan pe­rus­tal­le.

Ny­ky­maa­il­mas­sa on eri­lai­sia il­mi­öi­tä, jot­ka hei­jas­tu­vat ih­mis­ten ajat­te­lu­ta­paan ja käyt­täy­ty­mi­seen. Täl­lai­sia il­mi­öi­tä ovat esi­mer­kik­si in­di­vi­du­a­lis­min eli yk­si­lö­kes­kei­syy­den kas­vu, kau­pun­gis­tu­mi­nen, ih­mis­ten tur­val­li­suu­den kai­puu, di­gi­ta­li­saa­tio ja maal­lis­tu­mi­nen.

Yh­teis­kun­nan maal­lis­tu­mi­nen hei­jas­tuu myös evan­ke­lis­lu­te­ri­lai­sen kir­kon elä­mään. Yhä har­vem­pi suo­ma­lai­nen si­tou­tuu kris­ti­nus­kon pe­rin­tei­siin ar­voi­hin, ja kirk­koon koh­dis­tuu pai­nei­ta muut­taa ope­tus­taan ylei­sen mie­li­pi­teen mu­kai­sek­si.

Kris­til­li­syy­den ar­vo­kas vies­ti

Ko­koon­tu­mi­nen jat­kui lau­an­tai­na ryh­mä­töil­lä, jois­sa poh­dit­tiin ajan il­mi­öi­tä kris­til­li­syy­tem­me pe­rus­teh­tä­vän ja SRK:n työ­muo­to­jen nä­kö­kul­mas­ta. Sekä per­jan­tai­na et­tä lau­an­tai­na käy­tiin myös yleis­kes­kus­te­lu­ja pu­heen­vuo­ro­jen ja ryh­mä­töi­den poh­jal­ta.

Vilk­kaas­sa kes­kus­te­lus­sa tuli esil­le, et­tä kris­til­li­syys erot­tuu myön­tei­sel­lä ta­val­la maal­lis­tu­neen maa­il­man kes­kel­lä, kun se pi­tää esil­lä Ju­ma­lan sa­naa ja kun us­ko­vai­set ha­lu­a­vat elää us­kon­sa mu­kai­ses­ti. Ju­ma­lan lap­sen on tur­val­lis­ta elää ajan il­mi­öi­den kes­kel­lä, kos­ka Ju­ma­la joh­taa ja siu­naa seu­ra­kun­taan­sa Py­hän Hen­ken­sä kaut­ta.

– Ju­ma­la on an­ta­nut ajan ja mah­dol­li­suu­det teh­dä evan­ke­liu­min työ­tä. Mo­net et­si­vät maal­lis­tu­neen yh­teis­kun­nan kes­kel­lä tur­val­li­suut­ta ja tar­koi­tus­ta elä­mään­sä. Kris­til­li­syy­del­lä on maa­il­man ar­vok­kain vies­ti, jota pi­tää esil­lä. Kris­til­li­syy­den vies­til­lä saam­me vas­ta­ta ih­mi­sen sy­vim­pään kai­pauk­seen, ky­sy­myk­siin: mik­si olem­me ole­mas­sa, mi­hin olem­me mat­kal­la.

Ko­koon­tu­mi­ses­sa pu­hut­tiin myös muun mu­as­sa las­ten ja nuor­ten us­ko­ne­lä­män tu­ke­mi­ses­ta. Voit lu­kea li­sää ai­hees­ta huo­men­na il­mes­ty­väs­tä Päi­vä­mies-leh­des­tä.

29.3.2024

Jeesus huusi kovalla äänellä: ”Isä, sinun käsiisi minä uskon henkeni.” Tämän sanottuaan hän henkäisi viimeisen kerran. Luuk. 23:46

Viikon kysymys