JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Artikkelit

Jeesus tulee kunniassa aikojen lopussa

Lehto Sirkka
Artikkelit
6.12.2015 10.00

Juttua muokattu:

8.3. 22:29
2020030822295420151206100000

Nyt syt­tyy toi­nen kynt­ti­lä

ja valo laa­je­nee.

Suo Isä tän­ne Jee­suk­sen,

se het­ki lä­he­nee.

Vk. 13:2

Toi­sen ad­vent­ti­sun­nun­tain, kun­ni­an ad­ven­tin (Ad­ven­tus glo­ri­fi­ca­ti­o­nis) ai­hee­na on Kris­tuk­sen tu­le­mi­nen kun­ni­as­saan ai­ko­jen lo­pul­la eli niin sa­not­tu toi­nen tu­le­mi­nen.

Kun en­sim­mäi­se­nä ad­vent­ti­na ko­ros­tu­vat ilo ja rie­mu, muut ad­vent­ti­a­jan ju­ma­lan­pal­ve­luk­set ovat hil­li­tym­piä. En­sim­mäi­sen ad­ven­tin jäl­kei­ses­tä maa­nan­tais­ta al­kaa ad­vent­ti­paas­to, joka kes­tää jou­lu­aat­toon as­ti.

”Pie­nen paas­ton” ajan li­tur­gi­se­na vä­ri­nä on vi­o­let­ti (tai si­ni­nen) ka­tu­muk­sen, odo­tuk­sen ja val­mis­tau­tu­mi­sen vä­ri­nä. Paas­to­nai­ka­na ei lau­le­ta kun­nia- tai kii­tos­virt­tä, mut­ta hal­le­lu­jaa voi­daan käyt­tää.

Toi­nen ad­vent­ti­kynt­ti­lä on jou­lui­lon sy­tyt­tä­jä. Kes­kel­le hä­tää ja syyl­li­syyt­tä ih­mi­nen on saa­nut lu­pauk­sen pe­las­tuk­sen ajas­ta. Tämä lu­paus täyt­tää mei­dät toi­vol­la ja ilol­la.

Lue li­sää ad­ven­tin ajas­ta Päi­vä­mie­hen nu­me­ros­ta 48.

SirkkaLehto
27.5.2022

Hyvä on sen osa, joka luottaa Herraan, ei etsi apua pahan voimilta eikä käänny niiden puoleen, jotka valhetta palvelevat. Ps. 40:5

Viikon kysymys