JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Artikkelit

Kristityt ovat laulaneet läpi historian

Päivämies
Artikkelit
18.2.2017 7.00

Juttua muokattu:

1.1. 11:21
2020010111214720170218070000

– Kir­ja ylit­ti odo­tuk­set, vaik­ka ne oli­vat kor­ke­al­la! Tie­toa kir­jas­sa on niin pal­jon, et­tä uut­ta asi­aa riit­tää mo­neen lu­ku­ker­taan, ker­too tai­val­kos­ki­nen Rea Tii­ro­la-Tyni aja­tuk­si­aan kir­jas­ta Lau­la kan­sa Ju­ma­lan – Sii­o­nin lau­lu­jen te­ki­jöi­tä ja taus­to­ja.

Vii­me ke­sän Su­vi­seu­rois­sa jul­kais­tus­sa kir­jas­sa va­lo­te­taan mo­ni­puo­li­ses­ti Sii­o­nin lau­lu­jen si­säl­töä ja his­to­ri­aa sekä esi­tel­lään muun mu­as­sa ny­kyi­sen lau­lu­kir­jan kaik­ki 367 lau­lua. Kir­jan ovat toi­mit­ta­neet Ee­ro Kuk­ko, Ari-Pek­ka Pa­lo­la ja Tuo­mas Tai­pa­le.

Rea ker­too lu­ke­neen­sa kir­jan suu­rel­la mie­len­kiin­nol­la.

– Olen kiin­nos­tu­nut lau­luis­ta ja eri­tyi­ses­ti van­hois­ta lau­luis­ta, ja kir­jas­ton­hoi­ta­ja­han in­nos­tuu ai­na hy­väs­tä ha­ku­te­ok­ses­ta, hän ker­too.

Lau­la kan­sa Ju­ma­lan tar­jo­aa hä­nen mu­kaan­sa run­saas­ti tie­toa Sii­o­nin lau­lu­jen his­to­ri­as­ta ja kris­tit­ty­jen lau­lu­pe­rin­tees­tä.

– Lu­kies­sa mie­leen tu­lee hie­no kuva sii­tä, mi­ten kris­ti­tyt ovat lau­la­neet läpi his­to­ri­an.

Kir­ja ja­kaan­tuu kol­meen osaan: en­sim­mäi­ses­sä osas­sa ker­ro­taan Ju­ma­lan kan­san elä­väs­tä lau­lu­pe­rin­tees­tä, toi­ses­sa esi­tel­lään lau­lu­jen te­ki­jöi­tä ja kol­man­nes­sa ker­ro­taan it­se lau­lu­jen si­säl­lös­tä ja syn­nys­tä. Rea pi­tää ra­ken­net­ta on­nis­tu­nee­na.

– Kir­jaa voi lu­kea oman mie­len­kiin­non mu­kaan: jos on kiin­nos­tu­nut sä­vel­mis­tä, sa­noi­tuk­sis­ta, kris­til­li­syy­den lau­lu­pe­rin­tees­tä eri ai­koi­na tai yk­sit­täi­sis­tä lau­luis­ta, kaik­kea löy­tyy, hän va­kuut­taa.

Lue li­sää Rea Tii­ro­la-Ty­nin aja­tuk­sia Lau­la kan­sa Ju­ma­lan -kir­jas­ta 15. hel­mi­kuu­ta il­mes­ty­nees­tä Päi­vä­mie­hes­tä.

Teks­ti: M.S.

Kuva: Tuu­la Tur­pei­nen

29.3.2024

Jeesus huusi kovalla äänellä: ”Isä, sinun käsiisi minä uskon henkeni.” Tämän sanottuaan hän henkäisi viimeisen kerran. Luuk. 23:46

Viikon kysymys