JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Kooditarra häiritsee osassa lehtiä

Uutiset
17.4.2023 9.20

Juttua muokattu:

17.4. 09:43
2023041709431020230417092000

Anu Tofferi

Anu Tofferi

Päi­vä­mies

Päi­vä­mie­hen toi­mi­tus on saa­nut pa­lau­tet­ta leh­den kan­nes­sa ole­vas­ta ja­ke­luun liit­ty­väs­tä tar­ras­ta. Nu­me­ro­sar­jan si­säl­tä­vä tar­ra ko­e­taan eri­tyi­sen häi­rit­se­väk­si sil­loin, kun kan­si­ku­vas­sa on hen­ki­lö tai hen­ki­löi­tä.

Pos­tis­ta ker­ro­taan, et­tä ky­sei­nen nu­me­ro­sar­ja syn­tyy ko­neel­li­sen la­jit­te­lup­ro­ses­sin yh­tey­des­sä. Nu­me­ro­sar­jan avul­la la­jit­te­lu­ko­ne yh­dis­tää sa­mal­la koo­dil­la va­rus­te­tut lä­he­tyk­set sa­mal­le ja­ka­jal­le me­ne­vään ja­ke­lu­kimp­puun. Tab­loid-ko­koi­ses­sa leh­des­sä kone lait­taa tar­ran tiet­tyyn koh­taan, ei­kä paik­ka ole muu­tet­ta­vis­sa.

Nu­me­ro­sar­ja löy­tyy jo­kai­ses­ta leh­des­tä, mut­ta tar­ra on vain nel­jäs­sä pro­sen­tis­sa leh­tiä. Tar­ro­ja tu­lee sil­loin, kun la­jit­te­lu­ko­ne ei tun­nis­ta pos­tin nu­me­ro­sar­jaa. Tar­ra on yleen­sä mah­dol­lis­ta ir­rot­taa jäl­keä jät­tä­mät­tä. Päi­vä­mie­hen ti­laa­ja­pal­ve­lu ja toi­mi­tus te­ke­vät par­haan­sa on­gel­man rat­kai­se­mi­sek­si.

29.9.2023

Herra, minun Jumalani, sinua minä kiitän koko sydämestäni, iäti minä kunnioitan nimeäsi. Sinun hyvyytesi on suuri, sinä nostit minut tuonelan syvyyksistä. Ps. 86:12–13

Viikon kysymys