JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Muutoksia rippikoulutyöhön

Uutiset
24.2.2024 8.00

Juttua muokattu:

22.2. 10:35
2024022210354820240224080000
Toiveiden järjestyksen merkitys korostuu rippikouluun ilmoittautumisessa.

Toiveiden järjestyksen merkitys korostuu rippikouluun ilmoittautumisessa.

Lyydia Lastikka

Toiveiden järjestyksen merkitys korostuu rippikouluun ilmoittautumisessa.

Toiveiden järjestyksen merkitys korostuu rippikouluun ilmoittautumisessa.

Lyydia Lastikka

Päi­vä­mies

Ou­lu

Vuo­si 2024 tuo muu­tok­sia rip­pi­kou­lun vies­tin­tään ja il­moit­tau­tu­mi­siin. Tur­val­li­suu­teen pa­nos­te­taan.

– Nuor­ten an­ta­mien pa­laut­tei­den pe­rus­teel­la rip­pi­kou­lu on mer­kit­tä­vä vai­he hei­dän elä­mäs­sään us­kon kan­nal­ta. Tämä tär­keä mah­dol­li­suus ha­lu­taan tar­jo­ta jo­kai­sel­le nuo­rel­le, ker­too SRK:n rip­pi­kou­lu­työs­tä vas­taa­va Juha Luok­ka­la.

Lei­ri­läi­sil­le ja huol­ta­jil­le lä­he­tet­tä­vät kir­jeet ja muu vies­tin­tä on muu­tet­tu säh­köi­sek­si vuo­den 2024 alus­ta. Huol­ta­jil­le on lä­he­tet­ty säh­köi­nen al­ku­kar­toi­tus­ky­se­ly. Kar­toi­tuk­sen tar­koi­tuk­se­na on mah­dol­lis­taa jo­kai­sel­le nuo­rel­le hyvä ja tur­val­li­nen lei­ri­ko­ke­mus. Rip­pi­kou­luun liit­ty­vä in­fo löy­tyy osoit­tees­ta kap­sak­ki­ju­tut.fi/ri­pa­rit.

Tur­val­li­suut­ta ke­hi­te­tään

SRK:n rip­pi­kou­lu­lei­reil­lä hen­ki­lö­kun­nan ja lei­ri­läis­ten tur­val­li­suus on kes­kei­nen ar­vo, jota tah­do­taan var­jel­la ja ke­hit­tää.

– Vii­me vuo­si­na yö­juok­su­jen mää­rät ovat hie­man kas­va­neet. Nämä ovat ai­heut­ta­neet vaa­ra­ti­lan­tei­ta ja kuor­mit­ta­vat mer­kit­tä­väs­ti hen­ki­lö­kun­taa. Myös mie­len­ter­vey­den haas­teet ovat li­sään­ty­neet ja sik­si on en­tis­tä tär­ke­äm­pää saa­da riit­tä­vä yö­le­po, Luok­ka­la muis­tut­taa.

Ke­säs­tä 2024 al­ka­en yö­juok­sui­hin puu­tu­taan mää­rä­tie­toi­ses­ti. Jo­kai­sel­le lei­ril­le tu­lee yö­val­vo­ja, jon­ka teh­tä­vä­nä on taa­ta kai­kil­le yö­rau­ha.

– Mi­kä­li nuo­ri ei pys­ty si­tou­tu­maan yh­tei­ses­ti so­vit­tui­hin sään­töi­hin kes­kus­te­lui­den­kaan jäl­keen, hän yö­pyy lop­pu­lei­rin ko­to­na.

Il­moit­tau­tu­mi­nen siir­tyy

Rip­pi­kou­lui­hin il­moit­tau­tu­mi­sen ajan­koh­ta muut­tuu. Vuo­den 2025 lei­reil­le il­moit­tau­du­taan 12. elo­kuu­ta al­ka­en. Myös useis­sa seu­ra­kun­nis­sa il­moit­tau­du­taan pää­o­siin syys­kuun ai­ka­na. Ajan­koh­dan siir­tä­mi­sen tar­koi­tuk­se­na on hel­pot­taa vies­tin­tää.

Il­moit­tau­tu­mis­vai­hees­sa lei­ri­läi­nen va­lit­see kol­me toi­vet­ta tär­keys­jär­jes­tyk­ses­sä: paik­ka-, ka­ve­ri- ja ai­ka­toi­ve. Mi­kä­li kaik­kein tär­kein­tä on pääs­tä ka­ve­rin kans­sa lei­ril­le, ase­te­taan ka­ve­ri­toi­ve en­sim­mäi­sek­si. Jär­jes­tel­mä ja­kaa au­to­maat­ti­ses­ti nuo­ret lei­reil­le toi­vei­den pe­rus­teel­la. Il­moit­tau­tu­mi­sa­jan­koh­dal­la ei ole mer­ki­tys­tä va­lin­nois­sa.

– Tä­hän men­nes­sä en­sim­mäi­sek­si ase­tet­tu toi­ve on to­teu­tu­nut. Hy­vin mo­nel­la myös toi­nen toi­ve, ker­too Luok­ka­la.

Osa oh­jau­tuu Han­ka­sal­mel­le

Rip­pi­kou­lu­lais­ten mää­rä jat­kaa kas­vu­aan pai­not­tu­en vah­vas­ti Ete­lä-Suo­meen. Tämä tar­koit­taa käy­tän­nös­sä sitä, et­tä en­tis­tä enem­män Uu­del­la­maal­la asu­via nuo­ria oh­jau­tuu Han­ka­sal­men lei­ri­kes­kuk­seen.

Poik­keuk­sel­li­sen pit­kien vä­li­mat­ko­jen vuok­si per­hei­tä ha­lu­taan tu­kea esi­mer­kik­si yh­teis­kyy­tien ja kon­fir­maa­ti­o­kirk­ko­jen si­jain­tien muu­tok­sil­la.

– Jos lei­ri­läi­sel­le kaik­kein tär­kein toi­ve on pääs­tä Mai­toi­siin, hä­nen tu­lee va­li­ta en­sim­mäi­sek­si toi­veek­si Mai­tois­ten lei­ri­kes­kuk­sen. Täl­löin hän pää­see to­den­nä­köi­sim­min ky­sei­seen lei­ri­kes­kuk­seen. Jos puo­les­taan nuo­ri ha­lu­aa lei­ril­le esi­mer­kik­si ka­ve­rin kans­sa, hä­nen lei­ri­paik­kan­sa on to­den­nä­köi­ses­ti muu kuin Mai­tois­ten lei­ri­kes­kus. Ke­nel­le­kään ei voi­da lu­va­ta kah­den tai use­am­man toi­veen to­teu­tu­mis­ta, sel­ven­tää Luok­ka­la.

29.4.2024

Laulakaa Herralle uusi laulu! Hän on tehnyt ihmeellisiä tekoja. Hänen oikea kätensä, hänen pyhä voimansa on tuonut voiton. Ps. 98:1

Viikon kysymys