JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Pääkaupunkiseudun seniorit nauttivat yhdessäolosta

Päivämies
Uutiset
13.12.2018 6.24

Juttua muokattu:

31.12. 09:28
2019123109283820181213062400

Hel­sin­gin, Es­poon ja Van­taan vart­tu­nut väki viet­ti jou­lu­juh­laa Hel­sin­gin rau­ha­nyh­dis­tyk­sel­lä. Yh­tei­nen toi­min­ta on ko­et­tu mu­ka­vak­si – sen myö­tä voi ta­va­ta tut­tu­ja ja saa­da uu­sia us­ko­nys­tä­viä.

Eri­tyi­nen juh­la

Yli sata osal­lis­tu­jaa koon­nees­sa juh­las­sa val­lit­si läm­min, har­ras tun­nel­ma. Jou­lu­vir­ret ja lau­lut kai­kui­vat. Tuo­mo Ko­mu­lai­nen piti jou­lu­saar­nan.

Sana kos­ket­ti. Jee­sus syn­tyi pi­me­ään maa­il­maan, pu­hu­ja sa­noi, mut­ta muis­tut­ti, et­tä jou­lu on us­ko­vai­sil­le eri­tyi­nen juh­la.

– Jee­suk­ses­sa me nä­em­me pait­si vas­ta­syn­ty­neen lap­sen, myös oman Va­pah­ta­jam­me, joka ris­tin­kuo­le­mal­laan va­paut­ti mei­dät syn­neis­täm­me.

Jou­lu­puu­ron ja tort­tu­kah­vin jäl­keen juh­la­vä­ki kuu­li jou­lu­e­van­ke­liu­min, lau­lu­e­si­tyk­siä, ru­non­lau­sun­taa ja muis­te­lui­ta.

Yh­teis­työ pal­kit­see

Kol­mes­sa jär­jes­tä­väs­sä rau­ha­nyh­dis­tyk­ses­sä on omat työ­ryh­mät, jot­ka suun­nit­te­le­vat vuo­den oh­jel­man. Yh­tei­sen jou­lu­juh­lan suun­nit­te­luun osal­lis­tui 2–4 hen­ki­löä kus­ta­kin rau­ha­nyh­dis­tyk­ses­tä. He so­pi­vat yh­des­sä ruo­kai­lus­ta, oh­jel­mas­ta ja muis­ta käy­tän­nön jär­jes­te­lyis­tä.

– Olem­me teh­neet yh­tei­siä lin­ja-au­to­ret­kiä muun mu­as­sa Mai­toi­siin, Hä­meen­lin­naan ja Por­voo­seen. Vie­rai­lim­me myös tois­tem­me ti­lai­suuk­sis­sa. Sit­ten huo­ma­sim­me, et­tä omis­sa vart­tu­nei­den ker­hois­sam­me voim­me hyö­dyn­tää sa­mo­ja alus­tuk­sia ja alus­ta­jia. Ko­kei­lu­mie­les­sä jär­jes­tim­me myös yh­tei­sen jou­lu­juh­lan Hel­sin­gis­sä, mikä sai suu­ren suo­si­on, Tert­tu Lai­ti­nen muis­te­li.

En­si vuon­na jou­lu­juh­laa vie­te­tään mah­dol­li­ses­ti Mai­tois­ten lei­ri­kes­kuk­ses­sa.

Teks­ti: Mar­jat­ta Pel­to­kor­pi

Kuva: Sau­li Si­mi­lä

Jul­kais­tu Päi­vä­mie­hes­sä 12.12.2018

18.4.2024

Vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani. Ps. 23:4

Viikon kysymys