JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Piispa Jyväskylässä: “Tarvitsemme tulevaisuudessakin kunnioittavaa vuorovaikutusta”

Uutiset
24.9.2020 11.35

Juttua muokattu:

25.9. 10:55
2020092510552920200924113500

Ai­no-Ma­ria Hut­tu

Jy­väs­ky­lä

Piis­pa kiit­ti van­hoil­lis­les­ta­di­o­lai­sia seu­ra­kun­nan luot­ta­mus­teh­tä­vien hoi­ta­mi­ses­ta, ja kan­nus­ti ole­maan tu­le­vai­suu­des­sa­kin kir­kon toi­min­nas­sa mu­ka­na.

Jy­väs­ky­län rau­ha­nyh­dis­tyk­sel­lä oli 19. syys­kuu­ta odot­ta­va tun­nel­ma, kun La­pu­an hiip­pa­kun­nan piis­pa Simo Peu­ra, hä­nen vai­mon­sa An­ni Peu­ra sekä Jy­väs­ky­län seu­ra­kun­nan kirk­ko­her­ra Ar­to Vii­ta­la saa­pui­vat tu­tus­tu­maan yh­dis­tyk­sen toi­min­taan. Vie­rai­lun ai­ka­na myös kes­kus­tel­tiin ajan­koh­tai­sis­ta kir­kol­li­sis­ta asi­ois­ta en­nen il­lan seu­ro­ja.

Pai­kal­la oli rau­ha­nyh­dis­tyk­sen joh­to­kun­ta sekä eri toi­mi­kun­tien edus­ta­jia. Joh­to­kun­nan pu­heen­joh­ta­ja Ju­ha­ni Kar­ja­lai­nen toi­vot­ti vie­raat ter­ve­tul­leek­si:

– Toi­von, et­tä täs­sä het­kes­sä oli­si vä­li­tön ja lep­poi­sa il­ma­pii­ri.

Seu­rat toi­min­nan ydin

Toi­mi­kun­tien esit­te­lyn aloit­ti vies­tin­tä­toi­mi­kun­nan pu­heen­joh­ta­ja Mik­ko Je­go­roff. Hän muis­tut­ti, et­tä van­hoil­lis­les­ta­di­o­lai­suus on he­rä­tys­lii­ke, jol­le evan­ke­lis­lu­te­ri­lai­nen kirk­ko on tär­keä. Pai­kal­li­set yh­dis­tyk­set ha­lu­a­vat teh­dä kun­ni­oit­ta­vaa yh­teis­työ­tä kir­kon kans­sa. Mo­lem­min­puo­lis­ta kii­tos­ta ja­et­tiin niin rip­pi­kou­lu­työs­tä, luot­ta­mus­teh­tä­vis­tä kuin ko­ro­nan ta­kia pe­ruun­tu­nei­den ke­vät­seu­ro­jen jär­jes­te­lyis­tä.

Ai­ka muut­tuu, ja yh­dis­tyk­sen toi­min­taa ke­hi­te­tään sen mu­kaan. Toi­min­nan yti­me­nä ovat edel­leen seu­rat. Kir­kon ja rau­ha­nyh­dis­tyk­sen yh­teis­työ­tä hel­pot­ta­maan on ni­met­ty rip­pi­kou­lu­yh­dys­hen­ki­lö, joka hoi­taa yh­tey­den­pi­toa pai­kal­li­seen seu­ra­kun­taan rip­pi­kou­lun ai­ka­na. Täs­tä eri­tyi­ses­ti kirk­ko­her­ra Ar­to Vii­ta­la iloit­si.

Myös esi­mer­kik­si per­he- ja di­a­ko­ni­a­toi­mi­kun­ta sekä rek­ry­toin­ti- ja va­rain­han­kin­ta­toi­mi­kun­ta te­ke­vät tär­ke­ää työ­tä yh­dis­tyk­sen hy­väk­si. Vii­me ke­vään ai­ka­na rau­ha­nyh­dis­tys laa­jen­si tie­dot­ta­mis­ta eri ka­na­viin, ku­ten so­si­aa­li­seen me­di­aan.

Piis­pa kan­nus­ti kir­kon toi­min­taan

Toi­min­nan esit­te­lyn ai­ka­na piis­paa ilah­dut­ti va­kaa, esi­mer­kil­li­nen ja mo­ni­puo­li­nen osaa­mi­nen niin keit­ti­ön kuin ta­lou­den puo­lel­la. Omas­sa ter­veh­dyk­ses­sään Simo Peu­ra kiit­ti van­hoil­lis­les­ta­di­o­lai­sia seu­ra­kun­nan luot­ta­mus­teh­tä­vien hoi­ta­mi­ses­ta.

Hän kan­nus­ti tu­le­vai­suu­des­sa­kin osal­lis­tu­maan ju­ma­lan­pal­ve­luk­siin sekä pyr­ki­mään kir­kol­li­siin teh­tä­viin ai­na seu­ra­kun­nan hal­lin­toon saak­ka. Sa­mal­la hän nos­ti esil­le ajan­koh­tai­sen huo­len sii­tä, mi­ten tu­le­vai­suu­des­sa suh­tau­du­taan kir­kon yti­meen eli ko­ko­a­vaan toi­min­taan, lu­te­ri­lai­seen us­kon pe­rin­tee­seen sekä sak­ra­ment­tien mer­ki­tyk­seen.

26.4.2024

Jotka kyynelin kylvävät, ne riemuiten korjaavat. Jotka itkien menevät kylvämään vakkaansa kantaen, ne riemuiten palaavat kotiin lyhteet sylissään. Ps. 126:5–6

Viikon kysymys