Nuotiohetki, jossa Saara sai ympärilleen Evenan, Maijan, Neemin, Karloksen, Liisan, Melian, Jaakon, Magnuksen ja Nikolaksen.
Saara Rimpiläisen kuva-arkistosta
Nuotiohetki, jossa Saara sai ympärilleen Evenan, Maijan, Neemin, Karloksen, Liisan, Melian, Jaakon, Magnuksen ja Nikolaksen.
Saara Rimpiläisen kuva-arkistosta
Aulikki Piirainen
Kajaanin Salmijärvellä, kuusimetsän keskellä kohoaa Saara Rimpiläisen rakentama talo.
– Asun yksin kodissani. Ajattelen, että minä muodostan oman perheen. Mutta laajemmassa mielessä perheeseeni kuuluvat myös lähellä asuvat vanhemmat ja sisarukset perheineen. Saan myös kuulua Jumalan perheväkeen, Rimpiläinen pohtii.
Lapset ovat läsnä Rimpiläisen elämässä.
– Kun ei ole omia lapsia, koen suurena siunauksena sisarusten ja ystävien lapset, Rimpiläinen kuvaa.
Lapset ovat lähimpänä hänen sydäntään. Hän haluaa antaa aikaa heille.
– Yhdessä tekemällä saamme hyviä muistoja. Kun on saanut itselle niin paljon hyvää, on ilo jakaa sitä muille.
Rimpiläinen kertoo, että lasten kanssa on mukava puuhailla monenlaista.
– Kesällä käydään kalalla, pyöräretkellä, uimassa, talvisin pulkkamäessä, hiihtämässä ja laskettelemassa, hän kertoo.
Lapsivieraiden kanssa luonnistuvat niin kauppaleikit, leipominen kuin kirjojen lukeminenkin.
Erityisen virkistäviksi Rimpiläinen on kokenut keskustelut lasten kanssa.
– Yhdessä ihmettelemme ja pohdimme asioita. Monesti lapset ottavat uskomisen asiat itse puheeksi. Yökylässäkin on turvallista mennä nukkumaan, kun iltarukous on luettu yhdessä ja kaikkia on siunattu evankeliumilla, hän puhelee.
Omasta lapsuudestaan hän muistaa tärkeinä ihmisinä perheettömät Pentti- ja Mikko-sedät.
– He viettivät aikaa meillä lomilla. Pentti-sedällä oli tuliaisena jäätelöä ja karkkia. Kävimme kesäisin uimassa. Mikko-setä tykkäsi pelata Uno-peliä, ja monesti pelit venyivät pikkutunneille asti. Mikko oli hyvä keskustelija ja pohti asioita.
Tärkeä henkilö oli myös lapsuuskodin lähellä asuva Merja.
– Lasten leirillä koin joskus yksinäisyyttä. Merja isosena huomasi suruni. Hän veti minut lempeästi mukaan leirin touhuihin. Kokemus turvallisesta aikuisesta jäi hyvänä muistona mieleeni.
Erityisen rakas pienelle Saaralle oli viisas Helle-täti, varamummo.
– Toinen mummoni asui kaukana ja toinen oli kuollut. Hellellä oli aikaa keskustella. Hän oli monesti jäänyt pohtimaan kertomaani asiaa ja myöhemmin palasi siihen. Tämä tuntui nuoresta hyvältä ja aidolta välittämiseltä.
Haaveiliko Saara Rimpiläinen lapsena perheenäidin elämästä?
– Pienenä leikittiin kotia ja seuroja. Sisko oli äiti, ja minulle jäi isän rooli. Istuimme pirtin penkin päissä ja meillä oli paljon nukkelapsia. Olin tietenkin joskus ihastunut johonkin poikaan ja ajattelin, että perheenkin voisi perustaa.
Rimpiläinen ajattelee, että oma lapsi on suuri lahja.
– Lapsettomalle Jumala on nähnyt parhaaksi antaa muuta hyvää elämään. Lapsettomuudesta ja yksinäisyydestä voi kokea kipua. Sitä kannattaa jakaa läheisten tai tarvittaessa ammattiauttajan kanssa.
Elämä ylipäätään on Taivaan Isän antama lahja, Rimpiläinen toteaa.
– Minun kohdallani hän on hyväksi nähnyt, ettei siihen kuulu puolisoa ja omia lapsia.
Rimpiläinen katsoo elämää eteenpäin luottavaisin mielin.
– Taivaan Isä on pitänyt hyvää huolta, ja haluan edelleenkin luottaa hänen huolenpitoonsa. Monet unelmani ovat toteutuneet. On mielenkiintoista nähdä, mitä suunnitelmia Jumalalla on vielä kohdalleni, talousalalla työskentelevä Rimpiläinen pohtii.
Hän on miettinyt myös vanhenemista.
– Kuka minusta huolehtii sitten, kun voimat vähenevät? Luotan siihen, että ympärilläni on silloinkin läheisiä ihmisiä. Senkin huolen voi jättää Taivaan Isän haltuun.
Rimpiläinen näkee elämässä paljon hyvää ja kaunista. Erityisesti hän iloitsee hienosta ja puhtaasta luonnosta.
– Elämä on täyttä ja merkityksellistä. Ajattelen myös niin, että voin nauttia vapaudesta. Vapaus lähteä ja tehdä tai olla lähtemättä ja tekemättä.
Hän kokee, että on tärkeää tehdä asioita, jotka tuovat iloa.
– Taivaan Isä on luvannut antaa tulevaisuuden ja toivon. Toivon, että säilyttäisin luottamuksen Jumalan huolenpitoon ja että hän varjelisi uskomassa perille asti.
Blogit
Lukijan kuva
Toimitus suosittelee
Viikon kysymys