JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Etsikää ensin Jumalan valtakuntaa

Uutiset
12.10.2022 15.53

Juttua muokattu:

12.10. 21:18
2022101221181020221012155300

Mar­ko Hei­mo­nen

Tur­ku

Tu­run Rau­ha­nyh­dis­tyk­sen syys­seu­rois­sa pu­hut­tiin elä­män tär­keim­mäs­tä asi­as­ta, syn­tien an­teek­si­an­ta­muk­ses­ta.

Viik­ko­mes­sun pu­hees­sa Ilk­ka Ma­ju­ri pu­hui kir­kol­li­seen tee­maan liit­ty­en kris­ti­tyn va­pau­des­ta. Kris­tus va­paut­ti syn­nin or­juu­des­ta.

– Kris­tus kut­suu tä­nä­kin ai­ka­na Ju­ma­lan val­ta­kun­taan, to­del­li­seen va­pau­teen, pu­hui Ma­ju­ri.

Hän ker­toi Kris­tuk­sen evan­ke­liu­min te­ke­vän ter­veek­si ja va­paak­si.

– Mei­dät on pe­las­tet­tu Ju­ma­lan rak­kau­teen. Ai­noa tär­keä asia on rak­kau­te­na vai­kut­ta­va us­ko, Ma­ju­ri tii­vis­ti.

Ma­ju­ri roh­kai­si pu­hees­saan, et­tä Ju­ma­lan lap­sen tie on ar­mon hoi­dos­sa kul­ke­mis­ta.

– Ju­ma­lan lap­sen va­paus on sitä, et­tä saam­me evan­ke­liu­min voi­mal­la tais­tel­la kaik­kea syn­tiä vas­taan. Saam­me us­koa it­sem­me pa­hoi­na py­hik­si ja syn­ti­si­nä van­hurs­kaik­si.

Ju­ma­la kut­suu hen­ki­lö­koh­tai­ses­ti

Mes­sun jäl­keen pu­heen­vuo­ron rau­ha­nyh­dis­tyk­sel­lä piti Jor­ma Hen­ti­lä. Ai­hee­na oli Ju­ma­lan luo­ma yk­si­lö, Ju­ma­lan kuva: Ju­ma­la loi ih­mi­sen ku­vak­seen, mie­hek­si ja nai­sek­si.

– Ju­ma­la on jo­kai­sen kut­su­nut hen­ki­lö­koh­tai­ses­ti, Hen­ti­lä sa­noi.

Syn­tiin­lan­kee­muk­ses­sa Ju­ma­lan kuva meis­sä ih­mi­sis­sä tur­mel­tui, ja Hen­ti­län mu­kaan se tu­lee esiin ny­ky­päi­vä­nä­kin.

– Mei­dän ai­ka­nam­me so­si­aa­li­nen me­dia tuo usein muo­ka­tun ja vää­ris­ty­neen ku­van kau­neu­des­ta, hän to­te­si.

Us­koa ei voi suo­rit­taa

Sun­nun­tai­na py­hä­kou­lu­seu­rois­sa Ilk­ka Ma­ju­ri pu­hui yk­sin­ker­tai­ses­ti elä­män tär­keim­mäs­tä asi­as­ta, joka on syn­tien an­teek­si­an­ta­mus.

– Las­ten ja ai­kuis­ten on tär­keä an­taa ja us­koa ”oi­ke­as­ti” an­teek­si huo­not sa­nat, rii­te­lyt ja syn­nit, muis­tut­ti Ma­ju­ri. Hän to­te­si, et­tä oi­kea syn­tien an­teek­si­an­ta­mus on Ju­ma­lan val­ta­kun­nas­sa.

Päi­vä­seu­rois­sa kes­kei­nen aja­tus oli, et­tä us­ko ei ole suo­rit­ta­mis­ta, vaan se on ar­mos­ta elä­mis­tä. Us­ko te­kee työ­tä rak­kau­den kaut­ta.

– Jee­sus toi esi­mer­kil­lään Ju­ma­lan ar­mon niin lä­hel­le ja alas, et­tä ei tar­vit­se muu­ta kuin suos­tua us­ko­maan. Hen­ti­lä vah­vis­ti kuu­li­joi­ta muis­tut­ta­mal­la, et­tä evan­ke­liu­mis­sa on sama suu­ri Ju­ma­lan voi­ma, jol­la Kris­tus he­rä­tet­tiin kuol­leis­ta.

Asa­fin psal­mi loh­dut­taa

– Ih­mi­sel­lä on ol­lut it­sek­käät aja­tuk­set myös kau­an sit­ten, pu­hui Ola­vi Pit­kä­nen syys­seu­ro­jen pää­tös­pu­hees­sa.

Pu­heen psal­mi­teks­tin hen­ki­lö Asaf ah­dis­tu­nee­na ky­se­li, et­tä olen­ko tur­haan pi­tä­nyt sy­dä­me­ni puh­taa­na. Ju­ma­lan py­hä­kös­sä, us­ko­vais­ten yh­tey­des­sä Asaf kui­ten­kin ym­mär­si, mi­ten ju­ma­lat­to­mien käy.

Tä­nä­kin le­vot­to­ma­na ai­ka­na Asa­fin psal­min Ju­ma­laan luot­ta­vat sa­nat loh­dut­ta­vat: ”Sinä joh­da­tat mi­nua tah­to­si mu­kaan, ja vii­mein sinä nos­tat mi­nut kun­ni­aan. Tai­vaas­sa mi­nul­la on si­nut, sinä olet ai­noa tur­va­ni maan pääl­lä. Vaik­ka ruu­mii­ni ja sie­lu­ni nään­tyy, Ju­ma­la on kal­li­o­ni, mi­nun osa­ni ian­kaik­ki­ses­ti”. (Ps. 73:24–26.)