JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Kuusankosken kirkko kutsuu – tulevana lauantaina nuoret saavat laulaa ja olla yhdessä

Uutiset
22.9.2023 9.05

Juttua muokattu:

22.9. 10:04
2023092210043420230922090500

Heli Säk­ki­nen

Kuu­leen ää­ni­tet­tä­vän lau­luil­lan tar­koi­tuk­se­na on mah­dol­lis­taa nuo­ril­le ko­ke­mus, joka tuo iloa ja voi­maa sekä vah­vis­taa us­koa ja tur­val­li­suu­den­tun­net­ta.

Kou­vo­lan seu­dun Rau­ha­nyh­dis­tys jär­jes­tää syys­seu­ro­jen­sa yh­tey­des­sä Sii­o­nin lau­lu­jen ja vir­sien yh­teis­lau­luil­lan Kuu­san­kos­ken kir­kos­sa lau­an­tai­na 23. syys­kuu­ta. Kel­lo 17 al­ka­vaan ti­lai­suu­teen ovat ter­ve­tul­lei­ta kaik­ki.

Lau­luil­taan voi osal­lis­tua myös li­vest­rii­min vä­li­tyk­sel­lä Kou­vo­lan Rau­ha­nyh­dis­tyk­sen Yo­u­tu­be-ka­na­val­la. Lau­luil­ta ää­ni­te­tään, ja ää­ni­te jul­kais­taan SRK:n Kuu­le-so­vel­luk­ses­sa.

Lau­luil­lan jäl­keen Kou­vo­lan rau­ha­nyh­dis­tyk­sel­lä on nuo­ril­le suun­nat­tu il­ta­ky­lä, jos­sa on pu­heen­vuo­ro, il­ta­pa­la, jär­jes­tet­tyä oh­jel­maa ja va­paa­ta yh­des­sä­o­loa.

”Hy­väs­sä tur­vas­sa”

Il­lan jär­jes­te­ly­ryh­män ve­tä­jäl­le Timo Vik­ma­nil­le il­lan suun­nit­te­lu yh­des­sä työ­ryh­män kans­sa on ol­lut mie­luis­ta.

– Mi­nus­ta on iha­na teh­dä yh­des­sä. Pa­ras­ta sii­nä on se, kun ih­mis­ten sy­dä­met syt­ty­vät, he ha­lu­a­vat ide­oi­da ja teh­dä asi­oi­ta ja te­ke­mi­ses­tä vä­lit­tyy ilo. Kun vain Tai­vaan Isä siu­naa työn, isot­kin asi­at me­ne­vät suun­ni­tel­mien mu­kaan tai jos­kus pa­rem­min­kin.

Il­taan va­li­tuis­sa lau­luis­sa nä­ky­vät ilo ja kii­tol­li­suus Ju­ma­lan lah­jois­ta ja luot­ta­mus hä­nen huo­len­pi­toon­sa, Vik­man to­te­aa.

– Il­lan pu­heen­vuo­ron ai­he Hy­väs­sä tur­vas­sa so­pii siis hy­vin tee­mak­si myös lau­lu­jen puo­les­ta. Myös nuor­ten omat lau­lut ovat vah­vas­ti mu­ka­na, ja li­säk­si otam­me vas­taan lau­lu­toi­vei­ta.

Ju­ma­lan hy­vyy­den vä­lit­tä­mis­tä

Mik­si Kou­vo­las­sa sit­ten ha­lu­taan jär­jes­tää täl­lai­nen mel­ko suu­ria pon­nis­tuk­sia vaa­ti­va il­ta?

– Tä­män tyyp­pi­sis­tä ta­pah­tu­mis­ta on mo­nil­la lap­suu­des­ta ja nuo­ruu­des­ta ko­ke­muk­sia, jot­ka ovat saa­neet ol­la vah­vis­ta­mas­sa us­kos­sa ja jät­tä­neet tur­val­li­suu­den ko­ke­muk­sen – jopa niin hy­vän ko­ke­muk­sen, et­tä sitä on vai­kea pu­kea sa­noik­si, Timo Vik­man avaa ja jat­kaa:

– Näi­den ko­ke­mus­ten mah­dol­lis­ta­mi­nen nuo­ril­le yhä uu­del­leen on Ju­ma­lan lah­jo­jen ja­ka­mis­ta ja hä­nen hy­vyy­ten­sä eteen­päin vä­lit­tä­mis­tä. Sa­mal­la voi­maan­num­me it­se­kin.

Van­hoil­lis­les­ta­di­o­lai­ses­sa kris­til­li­syy­des­sä yh­teis­lau­lu on mer­ki­tyk­sel­li­nen asia, Vik­man to­te­aa. Se nä­kyy muun mu­as­sa iso­jen ke­sä­seu­ro­jen yh­tey­des­sä, kun seu­ra­telt­ta täyt­tyy lau­la­vas­ta seu­ra­kan­sas­ta il­ta toi­sen­sa jäl­keen.

– Lau­lun voi­ma ja sen voi­maan­nut­ta­va vai­ku­tus on kä­sin­kos­ke­tel­ta­vaa. Se, et­tä ih­mi­set ja­ka­vat sii­tä ko­ke­muk­si­aan, ker­too, mi­ten val­ta­va mer­ki­tys niil­lä on. Ne ovat roh­kai­se­mas­sa tä­hän työ­hän ja luot­ta­maan, et­tä täl­lai­nen iso ta­pah­tu­ma kan­nat­taa jär­jes­tää ja et­tä ih­mi­set läh­te­vät liik­keel­le.

5.5.2024

Jeesus sanoo: ”Pyytäkää, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teille avataan. Sillä pyytävä saa, etsijä löytää, ja jokaiselle, joka kolkuttaa, avataan.” Luuk. 11:9–10

Viikon kysymys