JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Poikkeusaika keskiössä aluetyön seminaareissa

Uutiset
29.4.2021 13.45

Juttua muokattu:

29.4. 13:46
2021042913465820210429134500
Keskisen alueen yhteistyötoimikunnan puheenjohtaja Hannu Kallunki osallistui aluetyön etäseminaariiin SRK:n toimistolla Oulussa.

Keskisen alueen yhteistyötoimikunnan puheenjohtaja Hannu Kallunki osallistui aluetyön etäseminaariiin SRK:n toimistolla Oulussa.

Pekka Kainua

Keskisen alueen yhteistyötoimikunnan puheenjohtaja Hannu Kallunki osallistui aluetyön etäseminaariiin SRK:n toimistolla Oulussa.

Keskisen alueen yhteistyötoimikunnan puheenjohtaja Hannu Kallunki osallistui aluetyön etäseminaariiin SRK:n toimistolla Oulussa.

Pekka Kainua

An­ni Käl­kä­jä, Har­ri Vä­hä­jylk­kä

Päi­vä­mies

Alu­eel­li­sen yh­teis­työn se­mi­naa­rit jär­jes­tet­tiin etä­nä 17. huh­ti­kuu­ta. Alu­e­työn ko­kouk­sis­sa ete­läi­sen, kes­ki­sen ja poh­joi­sen alu­een rau­ha­nyh­dis­tys­ten edus­ta­jat ko­koon­tui­vat kes­kus­te­le­maan ajan­koh­tai­sis­ta asi­ois­ta, tänä vuon­na poik­keu­sa­jas­ta.

Ete­läi­sen alu­een se­mi­naa­rin aluk­si SRK:n joh­to­kun­nan va­ra­pu­heen­joh­ta­ja Val­de Pa­lo­la piti al­ku­har­tau­den ja toi osal­lis­tu­jil­le ter­vei­set SRK:lta. Hän to­te­si, et­tä poik­keu­sai­ka on ai­heut­ta­nut jopa en­nen ko­ke­ma­ton­ta yk­si­näi­syy­den tun­net­ta ja myös tyy­ty­mät­tö­myyt­tä. Hän to­te­si, et­tä Ju­ma­lan sa­nan kuu­loon on kui­ten­kin pääs­ty lä­hes päi­vit­täin:

– Seu­ro­ja on lä­he­tet­ty yhä enem­män eri rau­ha­nyh­dis­tyk­sis­tä ra­di­on ja ver­kon kaut­ta. Kris­til­li­syy­den työ­tä on so­peu­tet­tu mo­nil­la ta­voin vi­ra­no­mais­ten aset­ta­mien ra­joi­tus­ten mu­kaan, kiit­te­li Pa­lo­la.

Pa­lo­la to­te­si Ju­ma­lan siu­nan­neen vuo­den 2020 toi­min­nan niin pe­rus­teh­tä­vän kuin sitä tu­ke­van ta­lou­den­kin osal­ta:

– Tun­nem­me yh­des­sä suur­ta kii­tol­li­suut­ta sii­tä ta­lou­del­li­ses­ta tu­es­ta, jota si­sa­ret ja vel­jet ovat osoit­ta­neet lah­joi­tus­ten muo­dos­sa evan­ke­liu­min työl­le.

Ky­se­ly rau­ha­nyh­dis­tyk­sil­le

Se­mi­naa­reis­sa käy­tiin läpi rau­ha­nyh­dis­tyk­sil­le teh­tyä ky­se­lyä, jos­sa kar­toi­tet­tiin ko­ro­na-ajan ko­ke­muk­sia ja sen vai­ku­tuk­sia toi­min­taan. Ky­se­ly oli to­teu­tet­tu tam­mi­kuus­sa 2021, ja sii­hen oli vas­tan­nut yh­teen­sä 177 eri­ko­kois­ta rau­ha­nyh­dis­tys­tä ym­pä­ri Suo­mea.

Ky­se­lyn mu­kaan nor­maa­lin seu­ra­toi­min­nan tau­ko vaih­te­li alu­eit­tain kah­des­ta kuu­kau­des­ta yli vuo­teen. Kes­ki­mää­rin tau­ko kes­ti usei­ta kuu­kau­sia. Seu­ro­ja kui­ten­kin jär­jes­tet­tiin ra­joi­tus­ten puit­teis­sa eri­lai­sin tur­val­li­suus­toi­min, ku­ten huo­leh­ti­mal­la tur­va­vä­leis­tä ja mas­keis­ta, por­ras­ta­mal­la seu­ro­jen ajan­koh­taa ja luo­pu­mal­la kah­vit­te­lus­ta.

16 pro­sent­tia rau­ha­nyh­dis­tyk­sis­tä jär­jes­ti lap­si- ja nuo­ri­so­työ­muo­to­ja etäyh­teyk­sin. Myös per­he- ja di­a­ko­ni­a­työ jat­kui pu­he­luin, vies­tein ja ruo­ka-avuin, mut­ta eri­lai­sia kes­kus­te­lu­ti­lai­suuk­sia ei juu­ri jär­jes­tet­ty.

Ky­se­lys­tä kävi il­mi, et­tä rau­ha­nyh­dis­tys­ten ar­vio omas­ta ta­lous­ti­lan­tees­ta oli kes­ki­mää­rin hyvä. Va­rain­han­kin­taa to­teu­tet­tiin muun mu­as­sa etä­myy­jäi­sil­lä ja ar­pa­jai­sil­la. Moni yh­dis­tyk­sis­tä hank­ki poik­keu­sai­ka­na ra­han­ke­räys­lu­van.

SRK:n, opis­to­jen, rau­ha­nyh­dis­tys­ten sekä Ke­sä­seu­ra­ra­di­on jär­jes­tä­mät etä­lä­he­tyk­set ko­et­tiin tar­peel­li­sik­si, ja ne sai­vat pal­jon kii­tos­ta. Lap­sil­le ja nuo­ril­le suun­nat­tu­ja li­ve­lä­he­tyk­siä toi­vot­tiin kui­ten­kin vie­lä li­sää.

Jak­se­taan­ko hil­jen­tyä?

Ky­se­lys­sä nou­si esiin myös huo­li eri­tyi­ses­ti las­ten ja nuor­ten us­ko­ne­lä­män tu­ke­mi­ses­ta ja van­hus­ten yk­si­näi­syy­des­tä.

– Mi­ten per­heis­sä jak­se­taan us­koa ja hil­jen­tyä Ju­ma­lan Sa­nan ää­reen etäyh­teyk­sien pää­hän? Kuin­ka yli­pään­sä osa­taan enää pa­la­ta seu­roi­hin ja toi­min­toi­hin pai­kan­pääl­le, kun ti­lan­ne taas sen sal­lii, poh­dit­tiin ky­se­lyn vas­tauk­sis­sa.

Myös ky­se­lyn esit­te­lyä seu­ran­nees­sa kes­ki­sen alu­een kes­kus­te­lus­sa nou­si huo­li las­ten, nuor­ten, van­hus­ten ja yk­si­näis­ten ti­lan­tees­ta. Ylei­nen mie­li pu­heen­vuo­rois­sa oli odot­ta­va: etä­lä­he­tyk­set ei­vät kor­vaa pää­syä yh­des­sä ko­koon­tu­mi­seen. Kes­kus­te­lus­sa iloit­tiin eri­tyi­ses­ti sii­tä, kuin­ka tek­niik­ka oli saa­tu poik­keu­sai­ka­na hal­tuun ja lä­he­tyk­siä pys­tyt­ty jär­jes­tä­mään.

Yh­teis­työ­ka­len­te­ris­ta jous­ta­vam­pi

Se­mi­naa­rin yh­tey­des­sä pi­de­tyis­sä yh­teis­työ­ko­kouk­sis­sa kä­si­tel­tiin alu­e­tii­mien hen­ki­lö­vaih­dok­set. Osa ero­vuo­ros­sa ole­vis­ta va­lit­tiin uu­del­leen jat­ka­maan ja osa vaih­tui. Alu­e­tii­mit tu­ke­vat yh­dis­tyk­siä omis­sa työ­muo­dois­saan.

Ko­kouk­ses­sa pää­tet­tiin, et­tä yh­teis­työ­ka­len­te­rin osal­ta py­ri­tään jous­ta­vam­paan toi­min­ta­mal­liin. Tar­koi­tus on, et­tä yh­dis­tyk­set lait­tai­si­vat ka­len­te­riin mer­kin­tö­jä alu­eel­li­sis­ta ti­lai­suuk­sis­ta, jot­ka on tar­koi­tet­tu muil­le­kin kuin oman rau­ha­nyh­dis­tyk­sen vä­el­le. Ka­len­te­ri on luon­teel­taan jat­ku­vas­ti päi­vit­ty­vä, ja sen ajan­ta­sai­nen ver­sio löy­tyy Int­ras­ta.

28.3.2024

Jeesus otti leivän, siunasi, mursi ja antoi sen opetuslapsilleen sanoen: ”Tämä on minun ruumiini, joka annetaan teidän puolestanne. Tehkää tämä minun muistokseni.” Luuk. 22:19

Viikon kysymys