JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Puheita ja pingistä – Pihaseurat ovat kesäinen erityispiirre

Päivämies-verkkolehti
Uutiset
17.7.2018 10.54

Juttua muokattu:

31.12. 09:28
2019123109280620180717105400

Kii­ree­tön­tä ja ko­tois­ta tun­nel­maa. Moni rau­ha­nyh­dis­tys ot­taa ke­sä­kau­den toi­min­taan­sa piha- tai mök­ki­seu­rat.

Tor­ni­os­sa ke­sän en­sim­mäi­set pi­ha­seu­rat pi­det­tiin Min­na ja Mark­ku Kei­nä­sen pi­ha­pii­ris­sä.

Kei­näs­ten koti si­jait­see ai­van kah­den vuo­den ta­kai­sen su­vi­seu­ra-alu­een lie­peil­lä Tor­ni­on Li­a­kas­sa. Sää oli koh­dal­laan: au­rin­ko hel­li run­sas­lu­kuis­ta seu­ra­vie­rai­den jouk­koa hei­nä­kui­se­na lau­an­tai-il­ta­na.

Ruu­mis ja sie­lu ra­vit­tu­na

Seu­ro­jen ra­vin­to ei ol­lut pel­käs­tään hen­gel­lis­tä – myös ruu­miin ra­vin­toa oli tar­jol­la ai­van va­lin­nan­vai­keu­teen as­ti. Kah­vit­te­lun ja ju­tus­te­lun ohes­sa il­lan ai­ka­na oli oh­jel­mas­sa ar­von­taa.

Iso pi­ha­pii­ri maa­seu­dun rau­has­sa tar­jo­si lap­sil­le te­ke­mis­tä tram­po­lii­nil­la hyp­pe­le­mi­sen, pin­gik­sen pe­laa­mi­sen, kei­nu­mi­sen ja hiek­ka­leik­kien pa­ris­sa.

Tun­nel­ma oli kii­ree­tön ja ko­toi­nen: iloi­nen pu­heen­so­ri­na ja las­ten nau­ru kai­kui pel­to­jen kes­kel­lä.

Ju­ma­la kut­suu mei­tä jo­kais­ta

Seu­ro­jen aluk­si Mik­ko Kei­nä­nen pu­hui kut­su­muk­ses­ta Paa­va­lin kir­jees­tä löy­ty­vien ja­kei­den poh­jal­ta.

Paa­va­lil­la oli Efe­sos­sa pal­jon tut­tu­ja, jot­ka oli­vat saa­neet pa­ran­nuk­sen ar­mon. Heil­lä oli kut­su­mus Ju­ma­lan yh­tey­teen.

– Sa­mal­la ta­val­la me kaik­ki olem­me osal­li­sia Jee­suk­sen so­vi­tus­työs­tä ja olem­me kut­sut­tu­ja. Paa­va­li neu­voo ah­ke­roi­maan ja pi­tä­mään hen­gen yh­teyt­tä rau­han si­teen kaut­ta.

Kei­nä­nen muis­tut­ti pa­ran­nuk­seen nöyr­ty­mi­ses­tä.

– Ju­ma­lan sana lu­paa, et­tä ka­tu­val­le saar­na­taan kaik­ki syn­nit an­teek­si. Evan­ke­liu­min voi­mas­ta saa us­koa ja an­taa an­teek­si eri­mie­li­syyk­siä ja rii­to­ja. Us­ko Kris­tuk­seen an­teek­si­an­non kaut­ta an­taa Ju­ma­lan las­ten vä­li­sen rak­kau­den.

Loh­du­tus­ta ny­ky­maa­il­man­me­non kes­kel­lä

Pi­ha­seu­rois­sa oli ai­kaa kes­kus­tel­la ys­tä­vien ja tut­ta­vien kans­sa myös ar­ki­sis­ta asi­ois­ta. Kau­nis kesä pu­hut­ti. Väki vaih­toi kuu­lu­mi­sia su­vi­seu­ra­reis­sun su­ju­mi­ses­ta. Las­kes­kel­tiin jäl­jel­lä ole­via lo­ma­päi­viä. En­na­koi­tiin tu­le­vaa hil­la­sa­toa ja mar­ja­kaut­ta.

Ajal­lis­ten mur­hei­den kan­ta­ja sai ke­ven­nys­tä seu­ra­pu­hees­ta. Kei­nä­nen mai­nit­si pu­hees­saan ih­mi­sen tai­pu­vai­suu­den epäi­lyk­siin pe­las­tuk­sen ja ny­ky­maa­il­man me­non suh­teen.

Hän to­te­si kui­ten­kin, et­tä ai­na on ol­lut kah­den­lais­ta saar­naa, us­kon saar­naa ja epä­us­kon saar­naa. Raa­ma­tun sana muis­tut­taa sii­tä, et­tä Ju­ma­la on mei­dän kans­sam­me kai­kis­sa elä­män het­kis­sä.

Teks­ti ja ku­vat: M. Myl­ly­ne­va

28.3.2024

Jeesus otti leivän, siunasi, mursi ja antoi sen opetuslapsilleen sanoen: ”Tämä on minun ruumiini, joka annetaan teidän puolestanne. Tehkää tämä minun muistokseni.” Luuk. 22:19

Viikon kysymys