JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Rippikouluisosten tehtävä on tärkeä

Päivämies-verkkolehti
Uutiset
3.6.2014 11.37

Juttua muokattu:

1.1. 23:42
2020010123425220140603113700

Ke­sän en­sim­mäi­set rip­pi­kou­lu­lei­rit Sii­ka­tör­män lei­ri­kes­kuk­ses­sa al­koi­vat 1. ke­sä­kuu­ta. Lei­rit al­koi­vat ko­di­nil­lal­la, jo­hon osal­lis­tui­vat sekä lei­ri­läi­set et­tä hei­dän van­hem­pan­sa. Van­hem­mat ja nuo­ret kir­ja­si­vat ylös asi­oi­ta, joi­ta ha­lu­si­vat toi­sil­leen sa­noa.

Mo­lem­mil­la lei­reil­lä on mu­ka­na kah­dek­san isos­ta. Isos­ten teh­tä­vä on vas­tuul­li­nen: Kul­la­kin heis­tä on oma ryh­män­sä, jota he oh­jaa­vat. Iso­set ovat kes­kus­te­lun käyn­nis­te­li­jöi­tä, ja he ot­ta­vat myös vas­tuu­ta mo­nis­ta käy­tän­nön teh­tä­vis­tä ku­ten aa­mu­he­rä­tyk­ses­tä, pe­lien ja leik­kien ve­tä­mi­ses­tä. Isos­ten eräs tär­keä teh­tä­vä on huo­leh­tia sii­tä, et­tä ku­kaan ei jää yk­sin.

Kuvassa Siikatörmän 1. rippikoululeirin isoset.

Kuvassa Siikatörmän 1. rippikoululeirin isoset.

Isos­toi­min­nas­ta nuo­ri saa mo­nen­lai­sia val­miuk­sia opis­ke­lu- ja työ­e­lä­mään. Iso­set saa­vat esi­mer­kik­si ko­ke­mus­ta ryh­män oh­jaa­mi­ses­ta, myös esiin­ty­mis­tai­dot kart­tu­vat. Sii­ka­tör­män rip­pi­kou­lu­lei­rien iso­set ker­to­vat odot­ta­neen­sa in­nol­la lei­ri­viik­koa. He toi­vo­vat saa­van­sa lei­ril­tä uu­sia ys­tä­viä ja vah­vis­tus­ta us­ko­ne­lä­mäl­leen.

Teks­ti ja kuva: Sami Pik­ku­a­ho

29.3.2024

Jeesus huusi kovalla äänellä: ”Isä, sinun käsiisi minä uskon henkeni.” Tämän sanottuaan hän henkäisi viimeisen kerran. Luuk. 23:46

Viikon kysymys