JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

SRK:n rippikoulutyö sai papin

Uutiset
11.6.2021 9.40

Juttua muokattu:

11.6. 09:40
2021061109402520210611094000
Janakkalalainen Seppo Ahvenjärvi vaihtoi tutkijan alan papin tehtäviin.

Janakkalalainen Seppo Ahvenjärvi vaihtoi tutkijan alan papin tehtäviin.

Johanna Hytönen

Janakkalalainen Seppo Ahvenjärvi vaihtoi tutkijan alan papin tehtäviin.

Janakkalalainen Seppo Ahvenjärvi vaihtoi tutkijan alan papin tehtäviin.

Johanna Hytönen

Eli­na Ki­vi­nie­mi

Tam­pe­reen tuo­mi­o­kir­kos­sa jär­jes­tet­tiin juh­la­mes­su hel­lun­tai­na 23. tou­ko­kuu­ta, kun siel­lä vie­tet­tiin seit­se­män pa­pin ja yh­den di­a­ko­nin vih­ki­äis­juh­laa. Yk­si vi­hit­tä­vis­tä pa­peis­ta oli ja­nak­ka­la­lai­nen Sep­po Ah­ven­jär­vi.

Tam­pe­reen tuo­mi­o­ka­pi­tu­li oi­keut­ti Ah­ven­jär­ven toi­mi­maan pap­pi­na Suo­men Rau­ha­nyh­dis­tys­ten Kes­ku­syh­dis­tys ry:n pal­ve­luk­ses­sa ja mää­rä­si pal­ve­le­maan Haus­jär­ven seu­ra­kun­taa erik­seen so­vi­tul­la ta­val­la.

Elä­mä on Ju­ma­lan kä­sis­sä

Luon­non­va­ra­kes­kuk­ses­sa eri­kois­tut­ki­jan työ­tä te­ke­vä Sep­po Ah­ven­jär­vi miet­ti 2000-lu­vun al­ku­puo­lel­la työ­tään ja kut­su­mus­taan. Pa­pin työ ja ih­mis­lä­hei­nen pal­ve­lu kut­sui­vat. Hän ky­se­li it­sel­tään ja lä­hei­sil­tään: ”Oli­si­ko mi­nus­ta pa­pik­si?” Ah­ven­jär­veä roh­kais­tiin ha­ke­maan te­o­lo­gi­seen tie­de­kun­taan, ja 2010 ovi opis­ke­luun avau­tui.

– Kak­si vuot­ta opis­ke­lu oli in­ten­sii­vis­tä, jon­ka jäl­keen työn­te­ko ja opis­ke­lu vuo­rot­te­li­vat li­mit­täin.

Oli ai­ka, jol­loin opis­ke­lu oli tau­ol­la puo­li­tois­ta vuot­ta. Sep­po Ah­ven­jär­ven mie­les­sä kävi, oli­ko Tai­vaan Isän tar­koi­tus, et­tä opis­ke­lu ei tule pää­tök­seen lain­kaan.

Tai­vaan Isäl­lä on kai­kel­le ai­kan­sa. Ah­ven­jär­ven per­hees­sä ko­et­tiin suur­ta Ju­ma­lan siu­naus­ta, kun per­hee­seen syn­tyi kuo­pus Sel­ja koko per­heen ilok­si ja sil­mä­te­räk­si.

– Koko per­heen tu­el­la ja yh­teen­so­vi­te­tuil­la rat­kai­suil­la opis­ke­lul­le tuli ti­laa ja ai­kaa. Jäin van­hem­pain­lo­mal­le hoi­ta­maan pik­ku­tyt­töä. Kun Vir­pi tuli töis­tä ko­tiin, aloin lu­kea tent­ti­kir­jo­ja.

Joh­da­tus on pu­hu­tel­lut

Opin­not val­mis­tui­vat syk­syl­lä 2019, ja Ah­ven­jär­ves­tä tuli te­o­lo­gi­an mais­te­ri. Ju­ma­lan ih­meel­li­nen joh­da­tus kaik­kien vai­hei­den jäl­keen on vä­ke­väs­ti pu­hu­tel­lut Sep­po Ah­ven­jär­veä.

– Tai­vaan Isä on päi­vän näh­nyt ja mää­rän­nyt, mil­loin olen tul­lut kut­su­tuk­si pa­pin työ­hön, hän to­te­aa.

Sep­po Ah­ven­jär­vi sa­noo nöy­räs­ti, et­tä ha­lu­aa pal­vel­la Ju­ma­lan val­ta­kun­taa ju­ma­lan­pal­ve­luk­sis­sa ja eri kir­kol­li­sis­sa toi­mi­tuk­sis­sa niil­lä lah­joil­la ja re­surs­seil­la, mitä Tai­vaan Isä on hä­nel­le an­ta­nut ja suo­nut.

– Sitä olen Isäl­tä ru­koil­lut, et­tä en tur­me­li­si elä­vää seu­ra­kun­taa, vaan osai­sin se­lit­tää Ju­ma­lan sa­naa niin, mitä Pyhä Hen­ki il­moit­taa ja mitä Tai­vaan Isäl­lä on kuu­li­joil­leen an­net­ta­vaa, hän jat­kaa.

29.3.2024

Jeesus huusi kovalla äänellä: ”Isä, sinun käsiisi minä uskon henkeni.” Tämän sanottuaan hän henkäisi viimeisen kerran. Luuk. 23:46

Viikon kysymys