JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Toisen asteen opintotukeen parannuksia

Päivämies-verkkolehti
Uutiset
10.6.2019 6.54

Juttua muokattu:

1.1. 12:22
2020010112223120190610065400

Elo­kuun alus­ta van­hem­pien tu­lot ei­vät enää vai­ku­ta al­le 18-vuo­ti­aal­le myön­net­tä­vään Ke­lan opin­to­ra­han pe­rus­mää­rään tai asu­mis­li­sään, jos opis­ke­li­ja asuu muu­al­la kuin van­hem­pien­sa luo­na.

Jat­kos­sa asu­mis­li­sää voi saa­da Suo­mes­sa kan­sa­no­pis­tos­sa tai ur­hei­luo­pis­tos­sa opis­ke­le­va, jon­ka opin­not ovat mak­sul­li­sia ja joka asuu op­pi­lai­tok­sen asun­to­las­sa. Asu­mis­li­sä on 88,87 eu­roa kuu­kau­des­sa ja se on eri tuki kuin ylei­nen asu­mis­tu­ki.

Ke­lan myön­tä­mään opin­to­tu­keen kuu­luu mah­dol­li­suus opin­to­lai­naan ja opin­to­ra­haan. Li­säk­si am­ma­til­lis­ta tai lu­ki­o­kou­lu­tus­ta suo­rit­ta­vat opis­ke­li­jat voi­vat saa­da opin­to­ra­han op­pi­ma­te­ri­aa­li­li­sää 46,80 eu­roa kuu­kau­des­sa. Tä­hän vai­kut­ta­vat van­hem­pien tu­lot.

Ke­lan myön­tä­mää opin­to­ra­haa ja asu­mis­li­sää ei saa ta­kau­tu­vas­ti, jo­ten tu­kea kan­nat­taa ha­kea mah­dol­li­sim­man pian heti ke­säl­lä, kun saa tie­tää opis­ke­lu­pai­kan ja mis­sä asuu. Tu­kea voi ha­kea ver­kos­sa omil­la pank­ki­tun­nuk­sil­la tai ha­ke­mus­lo­mak­keel­la OT1. Li­sä­tie­to­ja löy­tyy osoit­tees­ta www.kela.fi/opin­to­tu­ki.

20.4.2024

Jeesus sanoo: ”Minä olen portti. Se, joka tulee sisään minun kauttani, pelastuu. Hän voi vapaasti tulla ja mennä, ja hän löytää laitumen.” Joh. 10:9

Viikon kysymys