JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Yö puolijoukkueteltassa oli odotettu tapahtuma

Uutiset
4.10.2022 9.15

Juttua muokattu:

3.10. 14:49
2022100314492620221004091500

Es­ko Van­ha­la

Ou­lai­nen

Ou­lais­ten rau­ha­nyh­dis­tyk­sel­lä vie­tet­tiin nuo­ril­le suun­nat­tua telt­ta­yö­tä rau­ha­nyh­dis­tyk­sen park­ki­pai­kal­la.

Hä­mä­räs­sä kuu­luu nuk­ku­mi­sen ää­niä ja pa­la­vien pui­den verk­kais­ta ri­sah­te­lua, ko­hi­naa ja laa­je­ne­van me­tal­lin ti­he­ää ni­ti­nää. Vä­lil­lä kuu­luu ruos­tei­sen me­tal­lin va­ro­vais­ta kirs­ku­naa ja ti­laan tul­vii pu­na­sä­vyis­tä va­loa. Kun 45 mi­nuut­tia on ku­lu­nut, kuu­luu kuis­ka­ten lau­sut­tu­na:

– He­rää. He­rää. Olis sun ki­pi­nä­vuo­ro. Älä pääs­tä tul­ta sam­mu­maan. Oot­ko sää nyt he­reil­lä? Mää lai­tan nyt nuk­ku­maan.

On jo hil­jal­leen val­ke­ne­va päi­vä, kun oma ki­pi­nä­vuo­ro­ni koit­taa. Telt­ta­kan­gas ri­pi­see rau­hoit­ta­vas­ti ke­vy­en sa­teen al­la. Oi­ke­as­taan ei vie­lä ole oma ai­ka­ni, mut­ta he­rään su­pat­te­luun ki­pi­nä­vuo­rois­ta, jot­ka ovat men­neet hie­man se­kai­sin. Il­lal­la so­vit­tua jär­jes­tys­tä on muu­tet­tu. Lu­paan pi­tää ki­pi­nää lop­pu­a­jan, kos­ka voin sa­mal­la kir­joit­taa tätä jut­tua.

Pik­ku­hil­jaa pe­rin­teek­si

Ou­lais­ten Rau­ha­nyh­dis­tyk­sen nuo­ri­so­työ­toi­mi­kun­ta on pyr­ki­nyt jär­jes­tä­mään nuo­ril­le suun­na­tun telt­ta­yön rau­ha­nyh­dis­tyk­sen pi­ha­maal­la jo muu­ta­ma­na vii­me vuo­te­na. Tänä vuon­na en­nen var­si­nais­ta telt­ta­yö­tä oli mies­ten jär­jes­tä­mä toi­min­tail­ta, jos­sa Juha Iso­maa piti seu­ra­pu­heen. Pu­heen jäl­keen oli kah­vit­te­lua, na­ru­tus­ta, ar­von­taa, il­tag­ril­li ul­ko­na, fris­bee­golf­ki­sa ja to­si­mies­ten vauh­di­ton kuu­lan­työn­tö.

Il­lan oh­jel­mien jäl­keen koit­ti nuor­ten telt­ta­yö. Täl­lä ker­taa puo­li­jouk­ku­e­telt­to­ja oli kak­si, jois­ta toi­ses­sa ma­joit­tu­vat ty­töt ja toi­ses­sa po­jat. Osa ma­joit­tui si­säl­lä rau­ha­nyh­dis­tyk­sel­lä, ku­ten Em­ma, Ly­dia ja Sen­ja.

– Olem­me kyl­lä odot­ta­neet tätä. Vii­me vuon­na olim­me tel­tas­sa, jo­ten nyt ha­lu­am­me ko­kea myös, mil­tä tun­tuu ma­joit­tua si­säl­lä.

Pu­het­ta tu­lee kol­mi­kol­ta iloi­ses­ti pul­pu­ten, ei­kä haas­tat­te­li­ja osaa päät­tää, mikä vuo­ro­sa­nois­ta kuu­luu ke­nel­le­kin. Kol­mik­ko ai­koo ma­joit­tua sa­lin etuo­sas­sa, jon­ne on muo­dos­tet­tu seu­ra­penk­kien peh­mus­teis­ta ”ai­van hui­kea” pa­la­pat­ja.

Telt­ta­yö yh­des­sä ys­tä­vien kans­sa

Al­kuil­las­ta rau­ha­nyh­dis­tyk­sen par­vel­ta kuu­lui pu­heen­so­ri­naa ja bil­jar­di­pal­lo­jen ko­lah­duk­sia. Po­jil­la oli par­vel­la iki­o­ma si­sä­pik­nik, jos­sa oli tar­jot­ta­vaa sip­seis­tä Pep­si Ma­xiin. Vauh­tia ja in­nok­kuut­ta il­las­sa riit­ti, kun osa oli me­nos­sa ylös ja toi­set ulos, osa et­si ka­ve­ria ja yk­si vie­lä poh­ti, nuk­kui­si­ko sit­ten­kin si­säl­lä.

Ma­joi­tus­muo­to­jen var­mis­tut­tua ja Man­ni­sen Pir­jon ja Paa­von loih­ti­man il­ta­pa­lan jäl­keen telt­ta­yön osal­lis­tu­jat ko­koon­tui­vat sa­liin kuun­te­le­maan ker­to­muk­sen Veh­maal­la lai­tu­mel­la kir­jas­ta Hei­dän kans­saan kul­je. Nuo­ret jäi­vät to­vik­si sa­liin lau­la­maan yh­des­sä Sii­o­nin lau­lu­ja ja vir­siä. Il­lan ede­tes­sä ma­joit­tu­jat siir­tyi­vät omia nuk­ku­ma­sop­pe­jaan koh­ti hy­vis­sä ajoin en­nen puol­ta­yö­tä, mut­ta tark­ka­kor­vai­sem­pi saat­toi kuul­la jut­te­lun ää­niä pit­käl­le yö­hön. Telt­ta­yön tar­jo­a­ma mah­dol­li­suus näh­dä ys­tä­viä otet­tiin kii­tol­li­si­na vas­taan.

Ki­pi­nä­vuo­ro­ni täs­sä hil­jal­leen vaa­le­ne­vas­sa tel­tas­sa jat­kuu vie­lä het­ken, ja kel­lo yh­dek­sän Man­nis­ten lait­ta­ma aa­mu­pa­la odot­taa nuor­ten telt­ta­yön osal­lis­tu­jia. Ul­koa kan­tau­tuu ta­li­ti­ai­sen twit twit ja ti­kan ko­pu­ko­pu­kop. Uu­si päi­vä on he­rää­mäs­sä. Oma olo tun­tuu le­vän­neel­tä ja mie­li vir­kis­ty­neel­tä. Te­ki­si mie­li lau­laa niin usein suu­ris­sa ke­sä­seu­rois­sa aa­mui­sin kuul­tu Kau­nis aa­mu­au­rin­kom­me.

25.4.2024

Jeesus sanoo: ”Minä näen teidät vielä uudelleen, ja silloin teidän sydämenne täyttää ilo, jota ei kukaan voi teiltä riistää.” Joh. 16:22

Viikon kysymys