JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Äänekosken seurakunta kutsui kirkon täyteen laulavaa kansaa

Päivämies-verkkolehti
Uutiset
11.5.2018 12.41

Juttua muokattu:

31.12. 09:27
2019123109274820180511124100

Kon­gin­kan­kaan kirk­koon ko­koon­tui he­la­tors­tai­na rei­lus­ti yli kol­me­sa­taa “su­vi­seu­ra­mu­sii­kin” ys­tä­vää lau­la­maan ja kuun­te­le­maan Sii­o­nin lau­lu­ja ja vir­siä. Ti­lai­suu­den jär­jes­ti ää­ne­kos­ken seu­ra­kun­ta.

Rie­mul­lis­ta lau­lua

Yh­teis­lau­lu­ti­lai­suus ko­ko­si lau­la­jia ja kuu­li­joi­ta pait­si oman seu­ra­kun­nan alu­eel­ta, myös ym­pä­ri Kes­ki-Suo­mea. Il­lan ai­ka­na lau­let­tiin pää­a­si­as­sa SRK:n uu­del­le su­vi­seu­ra­ää­nit­teel­le tu­le­via vir­siä ja lau­lu­ja, joi­den tee­ma­na on luot­ta­mus.

En­sim­mäi­sek­si lau­let­tiin vir­si "On rie­mu, kun saan tul­la sun, Her­ra, temp­pe­liis". ää­ne­kos­ken seu­ra­kun­nan kirk­ko­her­ra Eli­na Tou­ru­nen yh­tyi ter­ve­tu­lo­toi­vo­tuk­ses­saan sen sa­noi­hin:

– On to­del­la­kin rie­mu ol­la tei­dän kans­san­ne tääl­lä, lie­kö kos­kaan täs­sä kir­kos­sa kuul­tu täl­lais­ta lau­lua!

– He­la­tors­tain evan­ke­liu­mi­teks­tis­sä Jee­sus ke­hot­taa ope­tus­lap­si­aan saar­naa­maan kai­kil­le kan­soil­le hä­nen ni­mes­sään syn­tien an­teek­si­an­ta­mus­ta. Saam­me jo kat­sel­la koh­ti ke­sää ja Su­vi­seu­ro­ja, jois­sa kuu­lu­te­taan: “Si­nun syn­ti­si an­ne­taan an­teek­si”. Ter­ve­tu­loa nyt ja ke­säl­lä kuu­le­maan Hy­vän Pai­men sy­dä­nää­niä, toi­vot­ti Tou­ru­nen.

Kuo­ro­lau­lua ja su­vi­seu­ra­tie­toa

Voi­mal­li­sen vei­suun lo­mas­sa lau­la­jat sai­vat hil­jen­tyä kuu­li­jan roo­liin: jy­väs­ky­lä­läi­nen Heh­ku-kuo­ro lau­loi ti­lai­suu­des­sa kah­teen ot­tee­seen. Lau­luis­ta vä­lit­tyi sama luot­ta­mus ja valo kuin he­la­tors­tain ke­väi­ses­tä sääs­tä.

Kuu­li­joil­le tar­jot­tiin myös tii­vis tie­to­pa­ket­ti su­vi­seu­ra­jär­jes­te­lyis­tä ja tie­do­tus­ka­na­vis­ta, joi­den kaut­ta Su­vi­seu­ro­ja voi seu­ra­ta. Jär­jes­te­ly­jä esit­te­li pää­toi­mi­kun­nan sih­tee­ri Kirs­ti Pii­lo­nen.

Lau­la­mi­nen yh­dis­tää

Aja­tus mu­siik­ki­ti­lai­suu­den jär­jes­tä­mi­ses­tä syn­tyi Kon­gin­kan­kaan kap­pe­li­seu­ra­kun­nan työn­te­ki­jöi­den kes­kuu­des­sa. He­rä­tys­liik­keet ei­vät ole nä­ky­neet seu­tu­kun­nan seu­ra­kun­ta­e­lä­mäs­sä voi­mak­kaas­ti, jo­ten nii­den omi­nais­piir­teet ovat jää­neet mo­nel­le vie­raak­si.

– Van­hoil­lis­les­ta­di­o­lai­suu­del­le on omi­nais­ta vah­va lau­lu­pe­rin­ne, mitä pai­kal­li­set ei­vät vält­tä­mät­tä tie­dä. Tie­sin, et­tä liik­keen pii­ris­sä toi­mii myös pal­jon eri­no­mai­sia kuo­ro­ja. Sii­tä he­rä­si idea kut­sua joku niis­tä tän­ne en­si ke­sän Su­vi­seu­ro­jen “ko­ti­kirk­koon”, ker­too di­a­ko­ni Jaa­na Muu­ri­kai­nen.

Hän toi­voo, et­tä lau­lu­ti­lai­suus roh­kai­si­si seu­ra­kun­ta­lai­sia läh­te­mään Su­vi­seu­roi­hin. It­se hän ai­koo käy­dä seu­rois­sa use­am­pa­na päi­vä­nä.

– Su­vi­seu­rat on ai­nut­ker­tai­nen ti­lai­suus seu­ra­kun­nas­sam­me. Men­kää kaik­ki kat­so­maan, kuun­te­le­maan ja mu­kaan vei­saa­maan! ke­hot­taa Muu­ri­kai­nen.

Muu­ri­kai­nen kan­nus­taa seu­ra­kun­tia tu­le­vil­la­kin su­vi­seu­ra­paik­ka­kun­nil­la vas­taa­vaan yh­teis­työ­hön.

– Lau­la­mi­nen on kai­kil­le yh­teis­tä pe­rin­net­tä, joka pois­taa tur­hia es­tei­tä.

Kant­to­ri Vivi-Ann Jan­ho­nen ker­too myös hä­nel­le ai­em­min var­sin vie­rai­den Sii­o­nin lau­lu­jen tul­leen ti­lai­suu­den kaut­ta tu­tum­mak­si. Ai­keis­sa on hank­kia Sii­o­nin lau­lut -kir­ja.

– Kyl­lä il­ta oli val­ta­va ko­ke­mus, var­mas­ti vah­vin lau­lu­ko­ke­mus kir­kos­sa omal­la ural­la­ni. Tun­tui, et­tä kir­kon kat­to ko­ho­aa! Lau­lut oli­vat loh­dul­li­sia ja vah­vis­ta­via.

Kir­kas­ta it­se­si tai­vaan tie­nä

Lop­pu­har­tau­des­sa vs. kap­pa­lai­nen Jus­si Sum­ma­la roh­kai­si lau­la­jia ja kuun­te­li­joi­ta luot­ta­maan Ju­ma­laan kai­kis­sa toi­mis­sa, myös su­vi­seu­ra­val­mis­te­lu­jen kes­kel­lä.

– Syn­tien an­teek­si­an­ta­muk­ses­sa Kris­tus kir­kas­tuu tai­vaan tie­nä, ku­ten Sii­o­nin lau­lus­sa 318 lau­loim­me. Py­hän Hen­gen kaut­ta saam­me sil­loin naut­tia rau­haa, va­paut­ta ja iloa.

Myös Sum­ma­la kut­sui kaik­kia kuu­li­joi­ta Su­vi­seu­roi­hin, ko­ke­maan sa­maa Py­hän Hen­gen läs­nä­o­loa kuin lau­lu­ti­lai­suu­des­sa.

Teks­ti ja ku­vat: Su­vi­seu­ra­tie­do­tus

27.4.2024

Jeesus sanoo: ”Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani.” Joh. 14:6

Viikon kysymys