JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Arki-iltana kuulemassa pelastussuunnitelmasta

Uutiset
7.3.2024 9.00

Juttua muokattu:

7.3. 09:59
2024030709591320240307090000

An­na­ma­ri Ren­to­la

Raa­he

Raa­hen kes­ki­viik­koil­lan seu­rois­sa oli va­paa il­ma­pii­ri. Seu­ra­pu­hees­sa ju­lis­tet­tiin hy­vää sa­no­maa.

– Kes­ki­viik­koil­lan seu­rat kat­kai­se­vat mu­ka­vas­ti viik­koa, to­te­si­vat Mar­ket­ta ja Mart­ti Huh­ta­la, jot­ka osal­lis­tui­vat kes­ki­viik­koil­lan seu­roi­hin Raa­hes­sa hel­mi­kuun lo­pul­la.

Ko­dik­kaan tun­tui­nen noin kol­men­kym­me­nen kuu­li­jan jouk­ko oli aset­tu­nut kah­vit­te­le­maan ruo­ka­lan pöy­tiin.

– Nämä ovat mu­ka­via ta­pah­tu­mia. Ai­ka pie­nel­lä po­ru­kal­la ko­koon­nu­taan. Tääl­lä voi kes­kus­tel­la tois­ten kans­sa ja il­ma­pii­ri on va­paa, Huh­ta­lat poh­dis­ke­le­vat kes­ki­viik­koil­lan seu­ro­jen mer­ki­tys­tä.

Huh­ta­lat muis­te­li­vat, et­tä sil­loin, kun Raa­hes­sa oli vie­lä enem­män op­pi­lai­tok­sia, opis­ke­li­joi­ta oli kes­ki­viik­koi­sin puo­len sa­lin ver­ran. Heil­lä­kin oli ta­pa­na tul­la pien­ten las­ten kans­sa seu­roi­hin myös kes­kel­lä viik­koa ja he toi­vot­ta­vat per­heet edel­leen ter­ve­tul­leik­si ar­ki­päi­vän seu­roi­hin.

Kaik­ki kir­joi­tet­tu ta­pah­tui

Il­lan kes­kei­sin si­säl­tö oli seu­ra­pu­he, jon­ka piti Hen­ry Saar­to­a­la. Myös hä­nen pu­hees­saan tuli esil­le, et­tä mei­dän pi­täi­si ol­la edel­leen ve­tä­mäs­sä ja hou­kut­te­le­mas­sa ih­mi­siä Jee­suk­sen luok­se.

Saar­to­a­lan teks­ti­nä oli paas­to­na­jan koh­ta Luuk­kaan evan­ke­liu­mis­ta, jos­sa en­nus­te­taan, et­tä Jee­sus an­ne­taan pa­ka­noi­den kä­siin. He pilk­kaa­vat hän­tä ja tap­pa­vat hä­net, mut­ta hän tu­lee nou­se­maan kuol­leis­ta kol­man­te­na päi­vä­nä. (Luuk. 18:31–34.)

– Jee­sus ker­toi ope­tus­lap­sil­le, mil­lai­nen on Ju­ma­lan laa­ti­ma pe­las­tus­suun­ni­tel­ma. Jee­sus sa­noi, et­tä tu­lee ta­pah­tu­maan se, mikä on en­nus­tet­tu. Hän ker­toi me­ne­vän­sä ris­til­le mei­dän syn­tiem­me vuok­si, to­te­si Saar­to­a­la.

Hän se­lit­ti, et­tä ope­tus­lap­set oli­vat kuul­leet pal­jon kir­joi­tuk­sia Jee­suk­ses­ta ja hä­nen vai­heis­taan. Nyt he ei­vät ym­mär­tä­neet Jee­suk­sen pu­het­ta, tai ei­vät ha­lun­neet ym­mär­tää ja jak­sa­neet aja­tel­la, mitä hän heil­le pu­hui ja mitä hä­nel­le oli ta­pah­tu­mas­sa.

– Ope­tus­lap­set ei­vät ha­lun­neet jät­tää Jee­sus­ta mis­sään vai­hees­sa, kos­ka hei­dän oli ol­lut hä­nen seu­ras­saan hyvä ol­la.

Kun kaik­ki kir­joi­tet­tu ta­pah­tui, he ym­mär­si­vät mitä Jee­sus oli tar­koit­ta­nut, vaik­ka he sil­loin myös pel­kä­si­vät ja ve­täy­tyi­vät.

– Jee­sus ju­lis­ti ope­tus­lap­sil­le hy­vää sa­no­maa. Jee­suk­sen ni­mes­sä ja ve­res­sä saa­vat kool­le tul­leet tä­nä­kin il­ta­na seu­rois­sa us­koa kaik­ki syn­nit an­teek­si, Saar­to­a­la va­kuut­ti.

Us­ko syn­nyt­ti ilon

Toi­nen osa Saar­to­a­lan seu­ra­pu­heen teks­tiä ker­toi sii­tä, kun so­kea mies pyy­si Jee­sus­ta pa­ran­ta­maan hä­nen nä­kön­sä (Luuk. 18: 35–43).

– Hän sai nä­kön­sä ja vie­lä pa­rem­paa, elä­vän us­kon. Ju­ma­lan po­jan piti kuol­la ja an­taa hen­ken­sä ja nous­ta kuol­leis­ta. Tä­män työn kaut­ta so­kea sai nä­kö­ky­kyn­sä. Mies ylis­ti Ju­ma­laa ja "kaik­ki, jot­ka nä­ki­vät tä­män, kiit­ti­vät ja ylis­ti­vät Ju­ma­laa" (Luuk. 18:43).

Saar­to­a­la ker­toi, et­tä us­ko syn­nyt­ti ilon näön saa­neen mie­hen sy­dä­mes­sä.

– Evan­ke­liu­mi syn­nyt­tää ilon ih­mi­sen sy­dä­mes­sä. Ope­tus­lap­set seu­ra­si­vat ras­kain mie­lin Jee­sus­ta, mut­ta juu­ri us­kon saa­nut mies seu­ra­si hän­tä iloi­ten. Me­kin sai­sim­me iloi­sin ja luot­ta­vai­sin mie­lin seu­ra­ta Jee­sus­ta, sa­mal­la ta­val­la kuin so­kea ker­jä­läi­nen saa­tu­aan us­kon, päät­ti Saar­to­a­la.

27.4.2024

Jeesus sanoo: ”Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani.” Joh. 14:6

Viikon kysymys