JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Comojärven kupeessa toteutuivat Italian ensimmäiset lähetysseurat

Uutiset
14.4.2023 8.15

Juttua muokattu:

13.4. 15:36
2023041315364020230414081500
Seuravieraat kuuntelevat lauantain alustusta 18. maaliskuuta Ahojen kodissa Comojärven kupeessa Italiassa.

Seuravieraat kuuntelevat lauantain alustusta 18. maaliskuuta Ahojen kodissa Comojärven kupeessa Italiassa.

Helmiina Klasila

Seuravieraat kuuntelevat lauantain alustusta 18. maaliskuuta Ahojen kodissa Comojärven kupeessa Italiassa.

Seuravieraat kuuntelevat lauantain alustusta 18. maaliskuuta Ahojen kodissa Comojärven kupeessa Italiassa.

Helmiina Klasila

Sii­o­nin Lä­he­tys­leh­ti

Ble­vio, Ita­lia

Ul­ko­mail­la asu­va iloit­see eri­tyi­ses­ti pää­sys­tä yh­del­le kool­le sa­nan­kuu­loon sekä yh­tei­sis­tä kes­kus­te­luis­ta ja lau­la­mi­ses­ta tois­ten us­ko­vais­ten kans­sa.

Ahon per­he muut­ti työ­ko­men­nuk­sen joh­dos­ta Poh­jois-Ita­li­aan vii­me elo­kuus­sa. Seu­ra­vä­lit ovat pit­kiä, ja syk­syn seu­rois­sa vi­ri­si­kin kes­kus­te­lu mah­dol­li­suu­des­ta jär­jes­tää seu­rat hei­dän Ita­li­an ko­dis­saan.

– Ju­ma­la siu­na­si suun­ni­tel­mam­me ja saim­me iloi­sen ja kan­sain­vä­li­sen seu­ra­vie­rai­den jou­kon vie­raak­sem­me maa­lis­kui­se­na vii­kon­lop­pu­na, tiet­tä­väs­ti en­sim­mäi­siin SRK:n lä­he­tys­seu­roi­hin Ita­li­as­sa, Ant­ti Aho ker­too.

Seu­rois­sa pal­ve­li­vat pu­hu­ji­na Os­mo Aho ja Pet­ri Luk­ka. Lau­an­tain oh­jel­ma al­koi Lu­kan pi­tä­mäl­lä py­hä­kou­lul­la. Hän ker­toi, kuin­ka Jee­sus ot­ti luok­seen lap­sia siu­nat­ta­vak­si osoit­ta­en sa­mal­la ope­tus­lap­sil­leen ja myös py­hä­kou­lun osal­lis­tu­jil­le oi­ke­aa suh­tau­tu­mis­ta ja huo­len­pi­toa lap­sia koh­taan.

Ju­ma­la pi­tää huo­len

Oh­jel­ma jat­kui Os­mo Ahon alus­tuk­sel­la ai­hees­ta Us­ko­ne­lä­män hoi­ta­mi­nen. Ant­ti Aho poh­ti, et­tä ai­he tu­lee var­mas­ti mo­nia ul­ko­mail­la asu­via lä­hel­le.

– Kes­kus­te­lu ai­hees­ta oli vil­kas­ta ja mo­nis­sa pu­heen­vuo­rois­sa tuli esil­le suu­ri kii­tol­li­suus ko­ro­na-ajan myö­tä li­sään­ty­nees­tä etä­seu­ra­tar­jon­nas­ta. Sa­mal­la saim­me ko­kea, kuin­ka mer­ki­tyk­sel­lis­tä on myös pääs­tä yh­del­le kool­le lau­la­maan ja kes­kus­te­le­maan tois­ten us­ko­vais­ten kans­sa, hän to­te­si.

Moni ul­ko­mail­le muut­toa poh­ti­va voi mu­reh­tia, kuin­ka it­se ja lap­set var­jel­tu­vat us­ko­mas­sa, kun lä­hel­lä ei ole mui­ta sa­mal­la ta­val­la us­ko­via ei­kä sään­nöl­lis­tä nuo­ri­so­työ­tä ja seu­ra­toi­min­taa. Kes­kus­te­lus­sa nou­si esiin Ju­ma­lan sa­naan ja mui­den ko­ke­muk­siin pe­rus­tu­via roh­kai­sun sa­no­ja: Ju­ma­la on lu­van­nut pi­tää omis­taan huo­len yk­si­näi­sil­lä­kin var­ti­o­pai­koil­la.

Odo­te­tut lä­he­tys­seu­rat

Toi­saal­ta run­sas­kaan seu­ra­toi­min­ta ei pois­ta oma­koh­tai­sen us­kos­sa kil­voit­te­lun ja evan­ke­liu­miin tur­vau­tu­mi­sen mer­ki­tys­tä.

– Saim­me elää to­dek­si alus­tuk­ses­sa­kin esil­le tul­leen aja­tuk­sen, kuin­ka tär­ke­ää on kuun­te­le­mi­sen ohel­la myös kes­kus­tel­la us­ko­mi­sen asi­ois­ta tois­ten us­ko­vais­ten kans­sa, Aho ki­teyt­ti.

Hä­nel­lä jäi seu­ra­ta­pah­tu­mas­ta läm­pi­mät muis­tot ja kii­tol­li­nen mie­li Tai­vaan Isää koh­taan, joka voi täl­lä­kin ta­val­la siu­na­ta ha­jal­laan asu­via.

– Ha­lu­am­me kiit­tää myös seu­rois­sa pal­vel­lei­ta vel­jiä, SRK:ta ja kaik­kia us­ko­nys­tä­viä, jot­ka lä­he­tys­työ­tä mo­nin ta­voin tu­ke­mal­la mah­dol­lis­ta­vat lä­he­tys­seu­ro­jen jär­jes­tä­mi­sen. Odo­tam­me­kin jo in­nol­la pe­rin­tei­siä tou­ko­kuun seu­ro­ja Rans­kas­sa.

Us­kon­to nä­ky­väs­ti esil­lä

Ant­ti Aho ker­too, et­tä Poh­jois-Ita­lia on luon­non­kau­nis­ta alu­et­ta, jota lei­maa­vat kuk­ku­lat ja lu­mi­huip­pui­set Al­pit sekä muu­ta­mat suu­reh­kot jär­vet, joi­hin myös Co­mo­jär­vi lu­keu­tuu.

– Ita­li­an si­vi­li­saa­ti­on pit­kä his­to­ria tu­lee vas­taan van­hois­sa ra­ken­nuk­sis­sa ja kult­tuu­ris­sa. Myös kris­ti­nus­ko on mo­neen län­si­maa­han ver­rat­tu­na nä­ky­väs­ti esil­lä ai­na­kin ta­pa­kult­tuu­ris­sa ja ra­ken­nuk­sis­sa. Pie­niä kap­pe­lei­ta ja tien­var­si­py­häk­kö­jä on siel­lä tääl­lä ku­jil­la ja kuk­ku­loil­la, jos­kus yl­lät­tä­vis­sä­kin pai­kois­sa. Pie­net kru­si­fik­sit ko­ris­ta­vat usein ta­lo­jen sei­niä ja nii­tä on ri­pus­tet­tu ovien ylä­puo­lel­le.

Aho­jen per­he on ko­ke­nut pai­kal­lis­ten suh­tau­tu­van hy­vin myön­tei­ses­ti hei­dän isoon per­hee­seen­sä ja us­kon­nol­li­seen va­kau­muk­seen­sa.

– Ul­ko­mail­le muu­ton suu­rim­pia mii­nuk­sia oli jät­tää taak­se tut­tu ja tur­val­li­nen ko­ti­sii­o­ni, mut­ta on­nek­si Kes­ki-Eu­roo­pas­sa on pie­ni us­ko­vais­ten yh­tei­sö, jon­ka rak­kau­des­ta ja huo­len­pi­dos­ta olem­me saa­neet iloi­ta, hän jat­kaa.

Lue Ita­li­as­sa au pai­ri­na ole­van nuo­ren haas­tat­te­lu en­si vii­kol­la il­mes­ty­väs­tä Sii­o­nin Lä­he­tys­leh­des­tä

25.4.2024

Jeesus sanoo: ”Minä näen teidät vielä uudelleen, ja silloin teidän sydämenne täyttää ilo, jota ei kukaan voi teiltä riistää.” Joh. 16:22

Viikon kysymys