JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Kirkon perheneuvonnan asiakasmäärä kasvoi

Päivämies-verkkolehti
Uutiset
12.3.2019 6.55

Juttua muokattu:

23.12. 02:44
2019122302442420190312065500

Kir­kon per­he­neu­von­nan ky­syn­tä kas­voi ja pal­ve­lu mo­ni­puo­lis­tui.

Vuon­na 2018 asi­ak­kai­ta oli noin 300 enem­män kuin edel­lis­vuon­na, ja val­ta­o­sa heis­tä oli 30–49-vuo­ti­ai­ta. Lu­vut käy­vät il­mi per­he­neu­von­nan tuo­reis­ta ti­las­tois­ta.

Per­he­neu­von­taan tul­tiin eri­lais­ten haas­tei­den kans­sa, mut­ta suu­rim­pa­na tu­lon syy­nä edel­lis­ten vuo­sien ta­paan oli­vat vuo­ro­vai­ku­tu­son­gel­mat.

Käy­dyis­tä neu­vot­te­luis­ta 60 pro­sent­tia oli pari- tai per­he­neu­vot­te­lui­ta. Myös yk­si­lö­neu­vot­te­luis­sa tee­mat liit­tyi­vät usein pa­ri­suh­tee­seen, per­hee­seen tai van­hem­muu­teen.

Per­he­a­si­ain neu­vot­te­lu­kes­kuk­set ovat ol­leet mu­ka­na lap­si- ja per­he­pal­ve­lui­den muu­to­soh­jel­ma LA­PEs­sa, jos­sa las­ten ja nuor­ten pal­ve­lui­ta on ke­hi­tet­ty ja yh­teen­so­vi­tet­tu yh­teis­työs­sä kun­tien, jär­jes­tö­jen, yk­si­tyi­sen puo­len ja seu­ra­kun­nan kans­sa.

Tie­toi­suus eri­lai­sis­ta las­ten ja per­hei­den pal­ve­luis­ta on li­sään­ty­nyt ja ky­syn­tä myös per­he­neu­von­taa koh­taan on kas­va­nut en­ti­ses­tään.

Suo­mes­sa on 41 per­he­a­si­ain neu­vot­te­lu­kes­kus­ta, jois­sa tar­jo­taan am­ma­til­lis­ta kes­kus­te­lu­a­pua eri­tyi­ses­ti pa­ri­suh­tee­seen, per­hee­seen tai van­hem­muu­teen liit­ty­en pa­reil­le, per­heil­le ja yk­si­löil­le.

Per­he­a­si­ain neu­vot­te­lu­kes­kuk­sis­sa työs­ken­te­lee yli 170 per­he­neu­vo­jaa, ja per­he­neu­von­ta­pal­ve­lut ovat asi­ak­kaal­le il­mai­sia ja luot­ta­muk­sel­li­sia.

Läh­de: Kir­kon vies­tin­tä

Ku­vi­tus­ku­va: Eve­lii­na Sauk­ko

26.4.2024

Jotka kyynelin kylvävät, ne riemuiten korjaavat. Jotka itkien menevät kylvämään vakkaansa kantaen, ne riemuiten palaavat kotiin lyhteet sylissään. Ps. 126:5–6

Viikon kysymys