JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Kirkon viestintä kehittää radiojumalanpalveluksia

Uutiset
29.9.2020 13.29

Juttua muokattu:

29.9. 14:06
2020092914063520200929132900
Kuvituskuva.

Kuvituskuva.

Päivi Rehu

Kuvituskuva.

Kuvituskuva.

Päivi Rehu

Päi­vä­mies

Ra­di­o­ju­ma­lan­pal­ve­luk­set ovat ke­hi­tyk­sen al­la, tie­dot­taa Suo­men evan­ke­lis-lu­te­ri­lai­nen kirk­ko. Ju­ma­lan­pal­ve­luk­sis­ta ta­voi­tel­laan ai­em­paa ra­di­o­mai­sem­pia ja sel­lai­sia, et­tä ne li­säi­si­vät kuun­te­li­joil­le tun­net­ta yh­tei­ses­tä ko­ke­muk­ses­ta.

– Kirk­ko on alus­ta as­ti ol­lut yh­des­sä kuun­te­le­mi­sen yh­tei­sö, sa­noi seu­ra­kun­ta­pas­to­ri Tuo­mas Meur­man Munk­ki­nie­men kir­kon mu­siik­ki­mes­sun al­ku­sa­nois­sa.

Vain ra­di­oon to­teu­tet­tu mes­su on yk­si Yle Aree­nas­sa ole­vis­ta ke­hi­tys­hank­keen ko­kei­lu­ju­ma­lan­pal­ve­luk­sis­ta.

– Muis­ta, et­tä tätä mes­sua kuun­nel­les­sa­si et ole yk­sin.

Ke­hit­tä­mi­sen ta­voit­tee­na on yh­des­sä­o­lon tun­teen li­säk­si kas­vat­taa ju­ma­lan­pal­ve­lus­ten kuun­te­li­ja­mää­riä.

– Käyn­nis­ty­neen ke­hit­tä­mis­hank­keen ta­voit­tee­na on laa­jen­taa kuun­te­li­ja­kun­taa, mut­ta pi­tää sa­mal­la kiin­ni us­kol­li­sis­ta ra­di­o­ju­ma­lan­pal­ve­lus­ten ys­tä­vis­tä. Li­säk­si tar­koi­tus on pal­vel­la ylei­söä ver­kos­sa ti­lan­tees­sa, jos­sa va­lin­nan­va­raa on pal­jon, kom­men­toi Kir­kon vies­tin­nän oh­jel­ma­pääl­lik­kö Kim­mo Saa­res.

Lä­he­tyk­set YLEl­le tuot­ta­va Kir­kon vies­tin­tä pyy­tää pa­lau­tet­ta ko­kei­lu­ju­ma­lan­pal­ve­lus­ten kuun­te­lu­ko­ke­muk­sis­ta. Lä­he­tyk­set ovat kaik­ki eri­lai­sia ja nii­tä tu­lee syk­syn ai­ka­na vie­lä kak­si: kirk­ko­kah­vi­ju­ma­lan­pal­ve­luk­set 4. ja 18. lo­ka­kuu­ta. Pa­laut­teen voi lä­het­tää myös YLEn asi­a­kas­pa­laut­tee­seen.

– Elo­kuus­sa lä­he­tet­tiin kak­si ko­kei­lu­ju­ma­lan­pal­ve­lus­ta, ja kuun­te­li­ja­lu­vut nou­si­vat sel­väs­ti. Li­säk­si oh­jel­man ”pito” oli vah­vis­tu­nut, eli en­tis­tä use­am­pi lä­he­tyk­sen kuun­te­lun aloit­ta­nut kuun­te­li sen myös lop­puun. Uu­dis­tuk­sen suun­ta tun­tuu siis ole­van hyvä, Saa­res tie­dot­taa.

Kaik­ki ra­di­os­sa kuul­ta­vat ju­ma­lan­pal­ve­lus­lä­he­tyk­set ei­vät muu­tu. Val­ta­o­sa kes­ki­mää­rin kah­dek­sas­ta kuu­kau­sit­tain kuul­ta­vas­ta lä­he­tyk­ses­tä säi­lyy en­ti­sen kal­tai­si­na.

27.4.2024

Jeesus sanoo: ”Minä olen tie, totuus ja elämä. Ei kukaan pääse Isän luo muuten kuin minun kauttani.” Joh. 14:6

Viikon kysymys