JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.
Uutiset

Nuoret keskustelivat netistä Merikarvialla

Päivämies-verkkolehti
Uutiset
6.5.2014 9.52

Juttua muokattu:

2.1. 09:19
2020010209194920140506095200

– Se on it­se asi­as­sa yh­dis­tel­mä kai­kis­ta en­ti­sis­tä me­ne­tel­mis­tä yh­des­sä pa­ke­tis­sa, voi­si sa­noa et­tä se on tek­ni­se­nä saa­vu­tuk­se­na huip­pu­jut­tu!

Näin alus­ta­ja Mik­ko Ul­jas ku­vai­li in­ter­ne­tiä Lou­nais-Suo­men alu­eel­li­ses­sa nuor­te­nil­las­sa Me­ri­kar­vi­al­la 3. tou­ko­kuu­ta.

Ul­jaan alus­tuk­sen ai­hee­na oli us­ko­vai­nen nuo­ri ja net­ti. Hän joh­dat­te­li kuu­li­jat läpi vies­tin­nän his­to­ri­an – sa­vu­merk­kien, kir­je­kyyh­ky­jen ja kir­ja­pai­no­tai­don kaut­ta ny­kyi­sen verk­ko­maa­il­man ke­hit­ty­mi­seen saak­ka.

Kuu­lim­me ne­tin hyö­dyl­li­sis­tä ja hy­vis­tä omi­nai­suuk­sis­ta sekä on­gel­mal­li­sis­ta piir­teis­tä. Ver­kos­sa tie­don­vä­li­tys on no­pe­aa ja te­ho­kas­ta, mut­ta toi­saal­ta so­si­aa­li­nen me­dia saat­taa stres­sa­ta ja vie­dä voi­ma­va­ro­ja ja ai­kaa lä­hi­suh­teil­ta. Kes­kus­te­lus­sa tuli esil­le, et­tä on tär­ke­ää käyt­tää har­kin­taa sii­nä, mitä ai­neis­toa jul­kai­see it­ses­tään eri­lai­sis­sa pal­ve­luis­sa. Alus­ta­ja to­te­si, et­tä on tär­ke­ää, et­tä jo­kai­sel­la oli­si tur­val­li­sia ih­mi­siä, joi­den kans­sa voi kes­kus­tel­la asi­ois­taan.

Ko­ti­teh­tä­väk­si saim­me haas­teen tii­vis­tää il­lan sa­no­ma 140-merk­ki­sek­si Twit­ter-vies­tik­si.

Teks­ti ja ku­vat: Jan­ne Ala­saa­re­la

26.4.2024

Jotka kyynelin kylvävät, ne riemuiten korjaavat. Jotka itkien menevät kylvämään vakkaansa kantaen, ne riemuiten palaavat kotiin lyhteet sylissään. Ps. 126:5–6

Viikon kysymys